tromaktiko: Πιέσεις από την αντίσταση των 1800 μονάδων

Παρασκευή 6 Αυγούστου 2010

Πιέσεις από την αντίσταση των 1800 μονάδων



Εδώ και αρκετό διάστημα έχουμε θέσει ως βασικότερη μεσοπρόθεσμη αντίσταση του ΓΔ τις 1800 μονάδες και στις τελευταίες συνεδριάσεις βλέπουμε την προσπάθεια του να πλησιάσει αυτό το επίπεδο τιμών να βρίσκει εμπόδια.
Σε όλη τη διάρκεια της εβδομάδας ο ΓΔ επιχειρεί να κρατήσει τη λάμψη των προηγούμενων εβδομάδων αλλά η κόπωση και η απώλεια δυναμικής δε μπορούν να κρυφτούν.


Μετά από τις επιτυχημένες προσπάθειες απορρόφησης των πιέσεων που καταγράφηκαν την Τρίτη και την Τετάρτη ακολούθησε η πτώση της Πέμπτης, με τις ημερήσιες απώλειες να είναι οι μεγαλύτερες από τις 21 Ιουλίου. Το αποτέλεσμα είναι η βραχυπρόθεσμη τάση του ΓΔ να έχει δεχτεί ένα, μέτριο προς το παρόν, πλήγμα, με τον στενά βραχυπρόθεσμο κύκλο να έχει μετατραπεί σε πλάγιος.

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα την ώρα που οι διεθνείς δείκτες μετοχών δοκιμάζουν σημαντικές αντιστάσεις τους τις οποίες, προς το παρόν, δεν έχουν καταφέρει να διαπεράσουν.

Την ίδια στιγμή και μία σειρά σημαντικών ελληνικών μετοχών δοκιμάζουν τα δικά τους επίπεδα αντίστασης, γεγονός που ασκεί πιέσεις και στο ΓΔ. Μετά τη συνεδρίαση της Πέμπτης η θετική βαθμολογία της βραχυπρόθεσμης τάσης του ΓΔ μειώθηκε σημαντικά αλλά δεν ακυρώθηκε, ενώ η μεσοπρόθεσμη βαθμολογία παραμένει θετική.

Μέχρι στιγμής ο ΓΔ έχει συμπεριφερθεί άψογα και αν η διορθωτική συνεδρίαση της Πέμπτης δεν έχει συνέχεια τότε δύσκολα θα μπορέσει κανείς να βρει πολλές αρνητικές τεχνικές ενδείξεις. Σε προηγούμενες αναλύσεις γράψαμε πως το σερί θετικών βαθμολογιών όδευε για το στόχο των 12 διαδοχικών συνεδριάσεων, που είναι και το ρεκόρ έτους και αυτό ακριβώς είναι το μεγάλο τεστ της Παρασκευής, καθώς ο ΓΔ έχει συμπληρώσει, ήδη, 11 διαδοχικές συνεδριάσεις με θετική βραχυπρόθεσμη βαθμολογία από το 3F2010.
Συμπερασματικά, η Παρασκευή φέρνει μία διπλή δοκιμασία: αυτήν της χρονικής αντίστασης των 12 συνεδριάσεων θετικής βαθμολογίας και αυτήν της αντίστασης των 1800 μονάδων και ο ΓΔ καλείται να ξεπεράσει και τους δύο αυτούς δύσκολους σκοπέλους προκειμένου να κινηθεί υψηλότερα.

ΕΚΤΑ info@ekta1.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!