tromaktiko: Απίστευτη απάτη εις βάρος συμπολιτών μας 500 χιλιάδων ευρώ και αδιαφορία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης & Διαφάνειας

Τρίτη 3 Αυγούστου 2010

Απίστευτη απάτη εις βάρος συμπολιτών μας 500 χιλιάδων ευρώ και αδιαφορία από το Υπουργείο Δικαιοσύνης & Διαφάνειας



Κε Δημήτραινα,
Απευθυνόμαστε σε εσάς σε μία ύστατη προσπάθεια να βγάλουμε άκρη σε μία υπόθεση η οποία μας έχει καταρρακώσει ηθικά και οικονομικά...
Απευθυνόμαστε σε εσάς όχι «για να βρούμε το δίκιο μας» ούτε για να επέμβετε στο έργο της δικαιοσύνης. Εκείνο που θέλουμε απλά είναι με κάποιο τρόπο η δικαιοσύνη να επιληφθεί της υπόθεσης μας για να μπορούμε και εμείς να έχουμε πρόσβαση στα στοιχεία του σχετικού φακέλου που έχει συντάξει η ΓΑΔΑ.

Πολύ σύντομα θα σας παραθέσουμε την υπόθεσή μας, για να μπορέσετε να έχετε μία αντίληψη των γεγονότων στα οποία δυστυχώς εμπλακήκαμε, καθώς και στο τρόπο που μέχρι τώρα μας αντιμετώπισε η Ελληνική Δικαιοσύνη δια των εκπροσώπων της.

10 Αυγούστου 2007 νομίζαμε ότι αποκτήσαμε ένα οικόπεδο στη Κηφισιά. Αντί αυτού κάποιοι μας κλέψανε 470.000 ευρώ.

Το οικόπεδο το βρήκαμε σε αγγελία στη "χρυσή ευκαιρία".

Από τη μεριά μας κάναμε όλους τους γνωστούς και απαραίτητους ελέγχους (μέσω του δικηγόρου μας και προσωπικά)
- Έλεγχος στο υποθηκοφυλακείο (το οικόπεδο ανήκε όντως στον φερόμενο ως πωλητή) και εν γένει στη παλαιότητα των τίτλων
- Προσωπική συνάντηση με τον πωλητή για να διαπιστώσουμε ότι ο πωλητής είναι εν ζωή και ότι έχουμε να κάνουμε με έναν σώας τας φρένας άνθρωπο.

Τι υπήρχε στην υπόθεσή μας που ίσως θα έπρεπε να είχαμε αξιολογήσει διαφορετικά και να μη προχωρήσουμε στην αγοραπωλησία:

1. Ο πωλητής ήταν ηλικιωμένος
2. Τα λεφτά έπρεπε να δοθούν άμεσα και μετρητά
3. Το συμβόλαιο ιδιοκτησίας του πωλητή που μας παρουσιάστηκε δεν ήταν το πρωτότυπο αλλά επικυρωμένο αντίγραφο από το υποθηκοφυλακείο

Τι δεν κάναμε γιατί απλούστατα δεν ήμαστε υποψιασμένοι;

Έλεγχο για την εμφανιζόμενη ταυτότητα του ιδιοκτήτη, η οποία όπως αποδείχτηκε ήταν πλαστή.

Αυτό δεν σημαίνει ότι και αν το σκεφτόμαστε θα μπορούσαμε να κάνουμε τέτοιο έλεγχο γιατί η αστυνομία το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να επικυρώσει ένα αντίγραφο πράγμα που βεβαίως δεν βοηθά καθόλου. Έλεγχος πραγματικός γίνεται μόνο κατόπιν καταγγελίας, πράγμα που δεν είναι εφικτό γιατί απλούστατα θα δημιουργηθεί πρόβλημα με τον πωλητή. Θα μπορούσε όμως ο συμβολαιογράφος, ως δημόσιος λειτουργός, να έχει δυνατότητα πρόσβασης για έλεγχο στοιχείων αλλά και ταυτότητας εμφανιζόμενων σε τέτοιες συναλλαγές.

Me τον «πωλητή» συμφωνήσαμε στην τιμή, και Παρασκευή 10 Αυγούστου 2007 έγινε η αγοραπωλησία στο υποκατάστημα της τράπεζας Πειραιώς, όπου παραδώσαμε και τα χρήματα.

Την Τρίτη 14 Αυγούστου 11:00 πμ πήγαμε στο υποθηκοφυλακείο και κάναμε την μεταγραφή. Μία ώρα μετά μας κάλεσε η συμβολαιογράφος μας για να μας ενημερώσει ότι εμφανίστηκε κάποιος που λέει ότι αυτός είναι ο πραγματικός ιδιοκτήτης του οικοπέδου. Έτσι άρχισε ο εφιάλτης μας.

Και οι δύο είμαστε μορφωμένοι άνθρωποι. Με πολύ καλό δικηγόρο. Και όμως πέσαμε θύματα αυτής της απάτης που ίσως κάποιος άλλος να την είχε διαισθανθεί από την αρχή. Αλλά αυτό δεν ήταν παρά η αρχή της αγωνίας μας. Γιατί;

Γιατί ενώ το τμήμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος επιλήφθηκε άμεσα της υποθέσεώς μας και επί έναν ολόκληρο χρόνο διενεργούσε έρευνες ακόμα και για ανθρώπους που εμπλέκονταν σε ανάλογες υποθέσεις, γιατί ενώ ο φάκελος ήδη από τον Μάιο του 2008 βρίσκεται στα χέρια των αρμόδιων δικαστικών αρχών (αρχικά του εισαγγελέα, στη συνέχεια του ανακριτή), από τον Οκτώβριο του 2008 που παρέλαβε το φάκελο, ο ανακριτής δεν έχει κάνει καμία ενέργεια, έστω για να μελετήσει τον φάκελο και να καλέσει προς ανάκριση τους εμπλεκόμενους. Με αποτέλεσμα εμείς να μην έχουμε νομικά το δικαίωμα πρόσβασης στα στοιχεία του εν λόγω φακέλου.


Το να μην έχουμε πρόσβαση στο φάκελο μας δημιουργεί τρία σοβαρά προβλήματα:
- Δεν μπορούμε να ξέρουμε εάν ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι εμπλεκόμενος στην υπόθεση. Με αποτέλεσμα, και ενώ αυτός άσκησε αναγνωριστική αγωγή, εμείς καταφεύγουμε σε εφέσεις και αιτήσεις αναβολών, έως ότου να έχουμε τα στοιχεία του φακέλου από τα οποία θα προκύπτει εάν και κατά πόσο εμπλέκεται στην απάτη ο ιδιοκτήτης. Τον περασμένο Νοέμβριο ήταν να γίνει η εκδίκαση της εφέσεως που ασκήσαμε. Μην έχοντας κανένα στοιχείο, αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε εκ νέου αναβολή.
- Δεν μπορούμε να ελπίζουμε στην απόδοση δικαιοσύνης και στην τιμωρία των ενόχων, τουλάχιστον σε ένα κοντινό μέλλον
- Δεν μπορούμε να προχωρήσουμε τις δικές μας ιδιωτικές έρευνες, αφού δεν ξέρουμε που θα τις κατευθύνουμε

Κε Δημήτραινα, πραγματικά δεν ζητάμε την παρέμβαση σας παρά μόνο για να ξεκολλήσουν τα αργά γρανάζια της Δικαιοσύνης. Πλέον είμαστε πολύ καχύποπτοι ακόμα και για τα κίνητρα των εκπροσώπων της, οι οποίοι με την αδράνειά τους, ακόμα και τον εμπαιγμό τους, δεν επιτρέπουν σε δύο θιγόμενους πολίτες να φέρουν μπροστά στη δικαιοσύνη τους ανθρώπους που τους έβλαψαν.

Και από την άλλη αυτοί οι άνθρωποι κυκλοφορούν ελεύθεροι. Ελεύθεροι να στήνουν τις απάτες του εις βάρος των πολιτών, των δικηγόρων και των συμβολαιογράφων. Γιατί δυστυχώς, αν και εκατοντάδες τέτοιες απάτες συμβαίνουν (εικονικές αγοραπωλησίες ακινήτων) τόσο οι δικηγορικοί σύλλογοι όσο και αυτοί των συμβολαιογράφων δεν έχουν λάβει καμία ενημέρωση, για να είναι έστω σε θέση να εφιστούν τη προσοχή των πελατών τους.

Σχετικά με την υπόθεσή μας, σας ενημερώνουμε για τα πιο κάτω:

Αριθμός Δικογραφίας: Γ2008/3686
Αρμόδιος Ανακριτής: κος Παπαδάτος Νικόλαος (τηλ. 210 88 12 082 – κτίριο 9 γραφείο 110, κτίριο πρώην σχολής Ευελπίδων))
Αρμόδιος Δικηγόρος: Βασίλειος Φαλαγκαράκης (τηλ. 210 36 26 662 - Δημοκρίτου 18, 106 73 Αθήνα)
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!