tromaktiko: Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Αύξηση έως 50% στα τιμολόγια του ρεύματος



Αυξήσεις έως 50% στα τιμολόγια της ΔΕΗ για το 2011-2013 προτείνει η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας...

Σύμφωνα με την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ η αύξηση της τιμής θα φτάνει το 50% για τις χαμηλές καταναλώσεις έως 800 κιλοβατώρες, και έως 15% για τις μεσαίες καταναλώσεις. Αντίθετα, προτείνει μείωση έως 16% για τις μεγάλες καταναλώσεις, που σήμερα επιβαρύνονται ιδιαίτερα. Στόχος τα τιμολόγια να αντανακλούν το πραγματικό κόστος, όπως προβλέπει το Μνημόνιο.

Αλλεπάλληλες οι συναντήσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους κοινωνικούς φορείς, πριν την συνάντησής τους την ερχόμενη εβδομάδα με τον πρωθυπουργό ενόψει και των εξαγγελιών του κυρίου Παπανδρέου στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου είχε σειρά συναντήσεων με ΓΣΕΕ - ΓΣΕΒΕΕ και ΑΔΕΔΥ η οποία και προανήγγειλε θερμό φθινόπωρο, αρχής γενομένης στις 11 Σεπτεμβρίου στη Θεσσαλονίκη, με αιχμή το ενιαίο μισθολόγιο και την περικοπή των επιδομάτων.
Κινητοποιήσεις στις αρχές Σεπτεμβρίου αποφάσισαν και τα συνδικάτα των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και τον ΟΣΕ.

Ο πρωθυπουργός πάντως ανεβαίνει στη Θεσσαλονίκη με πενιχρό πακέτο παροχών. Το στίγμα έδωσε εκ νέου ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.: "Η Κυβέρνηση προσέρχεται στη ΔΕΘ χωρίς κανενός είδος λαϊκισμού, με γνώμονα τις προσπάθειες ανάταξης της ελληνικής οικονομίας, πάντα επ΄ ωφελία του Έλληνα πολίτη, υπογράμμισε ο κύριος Πεταλωτής.

ΠΗΓΗ: www.athina984.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!