tromaktiko: Αφιερωμένο στους αδικοχαμένους της 71ης Αερομεταφερόμενης.

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Αφιερωμένο στους αδικοχαμένους της 71ης Αερομεταφερόμενης.



Πριν λίγες μέρες σας στείλαμε και δημοσιευσατε το παρακάτω κείμενο με αφορμή τον άδικο χαμό δυο συναδέλφων και τον τραυματισμό άλλων μετά από τροχαίο.

Χθες όπως πιθανόν θα διαβάσατε ένας 19χρονος στρατιώτης βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα στο στρατόπεδο. Συνδέσατε όμως τα δυο γεγονότα; Εγώ απλά θα αναφέρω ότι η μονάδα που συνέβη το περιστατικό ανήκει στην ίδια ταξιάρχία που άνηκει και η μονάδα Μηχανικού που συνέβη το ατύχημα προ ημερών. Ίδια ταξιαρχία, η περίφημη Αερομεταφερόμενη, ίδια πόλη, ίδιες διαταγές, ίδιες συνθήκες, ίδια εκπαίδευση αλλά κυρίως ίδιος ταξίαρχος. Αυτό δεν σημαίνει τίποτα αλλά μπορεί και να σημάινει και πολλά. Τυχαίο;;;
Αν θυμάστε το προηγούμενο κείμενο θα θυμάστε το τελευταίο κομμάτι. Σας το μεταφέρω "Κλίνοντας θα ήθελα να πω μερικά ακόμα πράγματα. Εδώ και πολύ καιρό κάποιοι από μας με καταγγελίες και δημοσιεύματα προσπαθούμε να αφυπνίσουμε κάποιους για το τι συμβαίνει στην 71 Αερομεταφερόμενη Ταξιαρχία και με το άτομο που την διοικεί. Δυστυχώς επιβεβαιωθήκαμε τραγικά και φοβάμαι πως αυτή είναι μόνο η αρχή. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως μόλις δυο μέρες μετά το ατύχημα ο ταξίαρχος μίλησε για το «αίμα που πρέπει να χύσει κάποιος» αν θέλει να μείνει στην ταξιαρχία! Ο ταξίαρχος για χάρη της εικόνας και του εντυπωσιασμού με παράνομες διαταγές παίζει με την ασφάλεια του προσωπικού. Δεν θέλω να σας κουράσω αλλιώς θα σας ανέφερα σειρά από δραστηριότητες που γίνονται με το έτσι θέλω του ταξιάρχου χωρίς να προβλέπονται και πάντα με κίνδυνο του προσωπικού. Αν υπάρχει βούληση και δεν υπάρχει συγκάλυψη κάποιοι πρέπει να τα ψάξουν αυτά πριν θρηνήσουμε και άλλες αθώες ψυχές. Αν θέλει να το ψάξει κάποιος εισαγγελέας θα βρει πολλά στοιχεία για αυτά που λέω. Αν η κατάσταση συνεχιστεί σημαίνει πως υπάρχει μεγάλο «δόντι» που καλύπτει τον υπεύθυνο και όλοι στην ηγεσία του στρατού είναι συνυπεύθυνοι για τα θύματα που υπήρξαν και σίγουρα θα ξανάυπάρξουν!!!"

Ή εμείς είμαστε προφήτες που μέρες πριν είχαμε επισημάνει πως η κατάσταση είναι επικίνδυνη ή και κάποιοι άλλοι συνεχίζουν να αφήνουν κάποιον ταξίαρχο να κόβει τις βόλτες του με την αμαξάρα του, να βγάζει αυθαίρετες διαταγές, να θέτει σε κίνδυνο ζωές στρατιωτών και στελεχών χωρίς συνεπειες και έλεγχο.

Ελπίζοντας επιτέλους τα παραπάνω να αφυπνίσουν κάποιον από την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία κλείνουμε με την ευχή να σταματήσει αυτό το άδικο θανατικό που κατατρέχει την ταξιαρχία. Ευχόμαστε να διαψευστούν όλοι αυτοί που λένε πως τίποτα δεν μπορεί να αγγίξει τον ταξίαρχο και πως όσο καταλαβαίνει πως είναι τελειωμένος από την υπηρεσία στις επερχόμενες κρίσεις, τόσο θα σκληρένει την στάση του από εκδικητικότητα εναντίον του προσωπικού του.
Αφιερωμένο στους αδικοχαμένους της 71ης Αερομεταφερόμενης.

Σ.Σ. - Αναγνώστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!