tromaktiko: Στους επτά οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, νέοι ψεκασμοί για τα κουνούπια

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Στους επτά οι νεκροί από τον ιό του Δυτικού Νείλου, νέοι ψεκασμοί για τα κουνούπια



"Μήπως θα μπορούσατε να φαίρεται μερικά κουνούπια σε εκείνο το μεγάλο κτήριο που βρίσκεται στο Σύνταγμα;;;"

Ακόμα τρεις θάνατοι που σχετίζονται με τον ιό του Δυτικού Νείλου και 13 νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανακοινώθηκαν την Πέμπτη από το
 ΚΕΕΛΠΝΟ. Μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί συνολικά 77 κρούσματα και επτά θάνατοι από τη νόσο.



Το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων προβλέπει ότι μέχρι να εξαφανιστούν τα κουνούπια στα τέλη Σεπτεμβρίου θα καταγράφονται καθημερινά πέντε με δέκα νέα περιστατικά.


Στο μεταξύ, τα υπουργεία Υγείας και Αγροτικής Ανάπτυξης ξεκινούν τις διαδικασίες για άμεση έναρξη ψεκασμών για τα κουνούπια στις περιοχές της Κεντρικής Μακεδονίας όπου υπάρχουν κρούσματα του ιού.


Οι ψεκασμοί θα γίνονται με επίγεια μέσα και όχι από αέρος και βάζουν στο στόχαστρο τα ενήλικα, ιπτάμενα κουνούπια (ακμαιοκτονία).


Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, πέρα από το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών για το οποίο διατέθηκαν φέτος 1.948.000 ευρώ, θα επεκτείνει τους ψεκασμούς έως τις 15 Σεπτεμβρίου με επιπρόσθετη χρηματοδότηση 300.000 ευρώ.


Πέρυσι, πάντως, ο τότε νομαρχιακός σύμβουλος Θεσσαλονίκης Μιχάλης Τρεμόπουλος, από την παράταξη των Οικολόγων, είχε προβάλλει ενστάσεις για την ακμαιοκτονία, καθώς η μέθοδος αυτή απαιτεί πιο δραστικές ουσίες από αυτές που χρησιμοποιούνται για την καταπολέμηση των κουνουπιών στο στάδιο της προνύμφης.


Την ευθύνη για τα σκευάσματα έχει η ανώτατη επιτροπή έγκρισης φαρμάκων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης.


Σε μια άλλη εξέλιξη, η γενική γραμματέας της Περιφέρειας Μαρία Λιόνη ανακοίνωσε ότι σε κάθε νομό της Περιφέρειας θα συσταθεί τοπική επιτροπή δράσης.
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!