tromaktiko: Συνταγή της ημέρας!

Δευτέρα 9 Αυγούστου 2010

Συνταγή της ημέρας!



Παντζαροσαλάτα απ' την Πόλη των Ανέμων (Σικάγο)

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:

3 μέτρια φρέσκα παντζάρια
2 πορτοκάλια (πολύ ώριμα)
1 μέτριο κόκκινο κρεμμύδι
1 μεγάλο ματσάκι σπανάκι (κατα προτίμηση baby spinach)
2 κουταλιές της σούπας ξίδι
4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι και πιπέρι


Προετοιμασία:
Κόψτε τα δύο άκρα των παντζαριών. Τοποθετήστε τα παντζάρια σε μια μεγάλη κατσαρόλα και καλύψτε τα με νερό. Αφήστε το νερό να κοχλάσει και βράστε τα παντζάρια για 1 ώρα ή μέχρι να μπορείτε να τα τρυπήσετε με ευκολία με ένα σουβλάκι.
Εν τω μεταξύ, στύψτε το ένα από τα πορτοκάλια για να πάρετε το χυμό. Ξεφλουδίστε το άλλο και με ένα κοφτερό μαχαίρι κόψτε το σε λεπτές στρογγυλές φέτες. Κάντε το ίδιο και με το κρεμμύδι.
Σε ένα μικρό μπολ προσθέτουμε το χυμό πορτοκαλιού, το ξύδι, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και πιπέρι για γεύση. Ανακατέψτε καλά να ενωθούν τα υλικά.
Αφαιρέστε τα παντζάρια από το νερό και στραγγίστε. Αφήστε τα να κρυώσουν πολύ καλά, ξεφλουδίστε τα και κόψτε τα σε μέτριους κύβους.
Πλένουμε και κόβουμε σε μέτρια κομμάτια το σπανάκι. Σε ένα μεγάλο μπολ σαλάτας προσθέστε το σπανάκι, τα παντζάρια, τις φέτες πορτοκαλιού, και το κρεμμύδι.
Προσθέστε το ντρέσινγκ στη σαλατιέρα και ανακατέψτε όλα τα υλικά μαζί για να αναμειχθούν καλά. Σερβίρετε κρύα. Καλή όρεξη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!