δεν υποστηρίζω ούτε τη μισαλλοδοξία ούτε τους πάσης φύσεως "ιερούς πολέμους" και τιμώ τη μνήμη των θυμάτων του Ολοκαυτώματος. Όμως δεν πρέπει να παραβλέπουμε ορισμένα πράγματα! όπως:
- Τα "δημοκρατικά και προοδευτικά" κράτη ΔΕΝ μαντρώνουν το μισό και πλέον πληθυσμό τους πίσω από τείχη και συρματοπλέγματα, ΔΕΝ πυροβολούν παιδάκια επειδή πέταξαν πέτρες σε τανκς, και ΔΕΝ εξοντώνουν αργά και μεθοδικά τον πληθυσμό τους που πιστεύει σε διαφορετική θρησκεία (μια ματιά στην αναλογία Ισραηλινών-Παλαιστινίων από το 1950 έως σήμερα θα σας πείσει.)
- Η περιοχή του Ισραήλ είναι "γη των προγόνων" των Παλαιστίνιων τουλάχιστον όσο και των Ισραηλινών. Ας μην ξεχνάμε ότι από την εποχή των Ρωμαίων, μετά τη διάλυση του προτεκτοράτου της Ιουδαίας, μέχρι μετά το 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο οπότε ιδρύθηκε και το κράτος του Ισραήλ, δεν υπήρχε ούτε μισός Εβραίος στην περιοχή αυτή. Οι Παλαιστίνιοι που ζούσαν εκεί όλους αυτούς τους αιώνες δεν έχουν κι αυτοί πατρογονικά δικαιώματα; Ασφαλώς οι επιθέσεις αυτοκτονίας και οι τρομοκρατικές ενέργειες δεν είναι ό,τι καλύτερο, αλλά και στην επανάσταση του '21 ! οι Έλληνες αγωνιστές ανατίναζαν οθωμανικά πλοία και μπαρουταποθήκες πόλεων. Ήταν κι αυτοί "τρομοκράτες";
- Όσον αφορά το θέμα της ανθρωπιστικής βοήθειας, το Ισραήλ είχε απαγορεύσει ρητά να πλησιάσει οποιοδήποτε πλοίο με ανθρωπιστική βοήθεια. Δεν τέθηκε θέμα ελέγχου της ή όχι, ήταν ξεκάθαρη απαγόρευση. Και μάλιστα επιτέθηκαν στα πλοία της ανθρωπιστικής βοήθειας ενώ ήταν σε διεθνή ύδατα, και ΣΚΟΤΩΣΑΝ 20 άοπλους ακτιβιστές. Όπως ξαναείπα, δεν έχω κανένα πρόβλημα με κανένα λαό, έχω όμως μεγάλο πρόβλημα με μια πολιτική ηγεσία που διατάζει την εν ψυχρώ δολοφονία άοπλων μελών ανθρωπιστικών οργανώσεων, ενώ γνωρίζουν ότι δεν αποτελούσαν απειλή.
Προσωπικά πιστεύω ότι και η πλειοψηφία του Ισραηλινού λαού είναι εναντίον αυτών των πρακτικών, γιατί όπως κάθε λαός και αυτοί επιθυμούν την ειρήνη, και με τέτοιου είδους πολιτική δεν πρόκειται να υπάρξει ποτέ ειρήνη στην περιοχή αυτή. Γι'αυτό πρέπει και εμείς αντί να κάνουμε τα στραβά μάτια προς χάριν των συμφερόντων μας, να υποστηρίξουμε τις δυνάμεις εκείνες που επιθυμούν να αλλάξουν αυτή την κατάσταση. Σκοπός δεν είναι να καταδικάζουμε μονομερώς τη μία ή την άλλη πλευρά, αλλά να τις βοηθήσουμε να προσεγγίσουν η μία την άλλη.
ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ