tromaktiko: ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η ΖΩΗ ΣΤΟ ΠΑΤΡΙΚΟ ΣΠΙΤΙ




Έχετε απόλυτο δίκιο...
Η καλοπέραση είναι το βασικό στοιχείο της γενιάς μας (είμαι 26χρόνων).
Οι πιο πολλοί φίλοι μου γκρινιάζουν ότι δεν βρίσκουν δουλειά, δεν παίρνουν τα χρήματα που θέλουν κτλ... "Εγώ σπούδασα σου λεει πρέπει να ξεκινήσω με 1000 ευρω μισθό!!!"
Σπούδασαν; Οι πιο πολλοί απλά έτυχε να περάσουν σε μια σχολή και να κάνουν 6-7 χρόνια να την τελειώσουν και θεωρούν ότι κουράστηκαν κιόλας!!! Αν είναι δυνατόν!!!!
Αν δεν κουραστείς, κανείς δεν σου χρωστάει τίποτα!!! ΤΙΠΟΤΑ ΟΜΩΣ! Το ότι ήμασταν λίγο πιο τυχεροί από τους άλλους και μας δόθηκε η ευκαιρία να σπουδάσουμε δεν μας κάνει κατευθείαν καλύτερους! Στην αρένα της εργασίας θα πρέπει να ξεκινήσουμε ξανά από την αρχή. Το πανεπιστήμιο σου δίνει τα εργαλεία να τα χρησιμοποιήσεις, αν εσύ θεωρείς ότι ένα πτυχίο είναι πανάκια, ΕΙΣΑΙ ΠΟΛΥ ΛΑΘΟΣ.

Έχω ένα πολύ καλό πτυχίο ΑΕΙ, ένα μεταπτυχιακό, τώρα κάνω το διδακτορικό μου και φυσικά δουλεύω και ταυτόχρονα. Ξεκίνησα με 550 ευρώ και αυτή την στιγμή, μετά από 3 χρόνια παίρνω 2000-2500 το μήνα. Φυσικά στον ιδιωτικό τομέα και φυσικά χωρίς να έχω κανέναν γνωστό.
Είχα την δυνατότητα να μπω με stage πριν 3 χρόνια και να βολευτώ στο δημόσιο. Ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα;;; αυτή την στιγμή να είμαι άνεργη και να κατηγορώ την κάθε κυβέρνηση.
Δεν είμαι πιο έξυπνη από τους άλλους απλά δεν φοβήθηκα να δουλέψω! Δούλευα 10 ώρες την μέρα χωρίς να υποτιμήσω καμία δουλειά. (Τώρα είναι πολύ καλύτερα τα πράγματα) Έτσι είχα μάθει από το σπίτι μου.

Το ότι είχα ένα μεταπτυχιακό στο εξωτερικό δεν με έκανε πιο άξια από τον μπαμπά μου που στα 60 του είναι ακόμη στα κτήματα και μαζεύει από της 6 το πρωί μέσα στην ζέστη ροδάκινα...
Σίγουρα υπάρχουν και κάποιες εξαιρέσεις που ενώ παλεύουν τους έχουν έρθει δύσκολα, το δέχομαι! Οι περισσότεροι όμως είναι βολεμένοι στα 500 ευρώ που τους δίνουν οι γονείς τους (ΜΕΓΑ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ) ή στα 400 που παίρνουν από το ταμείο ανεργίας !!!

Και μετά γκρινιάζουμε γιατί η Ελλάδα δεν πάει μπροστά... Πως θα πάει από τους καναπέδες μας!!! ΞΥΠΝΑΤΕ, ΔΟΥΛΕΨΤΕ, ΖΗΣΤΕ, ΔΙΑΣΚΕΔΑΣΤΕ!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!