tromaktiko: Ζητούμε προστασία από την πολιτεία

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Ζητούμε προστασία από την πολιτεία



Καλησπέρα, θα ήθελα να καταγγείλω μία αποτρόπαια κατάσταση που επικρατεί σε έναν δήμο της Αττικής ο οποίος από πολλούς θεωρείτε από τους καλύτερους και ασφαλέστερους όσον αφορά σε θέματα αστυνόμευσης και ασφάλειας των πολιτών.

Αναφέρομαι στον Δήμο ΓΛΥΦΑΔΑΣ και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή ΤΕΡΨΙΘΕΑ στην πλατεία του Αγ. Παύλου.
Η κατάσταση τους τελευταίους μήνες έχει ως εξής : Κάθε βράδυ μετά της 11 περίπου που κλείνει το περίπτερο και ο κόσμος αδειάζει από την πλατεία, τον χώρο καταλαμβάνουν άτομα νεαρής ηλικίας 16-25 χρονών τα οποία επιδίδονται σε χρήση ναρκωτικών ουσιών σε μεγάλες ποσότητες, με αποτέλεσμα να μυρίζει όλη η πλατεία.

Το αποτρόπαιο γεγονός όμως είναι ότι τα άτομα αυτά υπό την επήρεια των ουσιών προκαλούν ζημίες στην περιουσία των γειτόνων της περιοχής. Κλωτσάνε αυτοκίνητα, σπάνε τις καγκελόπορτες (έσπασαν κλωτσώντας την δική μου εχτές), πετάνε σκουπίδια μέσα στις αυλές των σπιτιών και κάποιες φορές για την δική τους αρρωστημένη ευχαρίστηση τα καίνε μέσα στις αυλές των σπιτιών.

Οι κάτοικοι στην πλειοψηφία τους είναι ενήμεροι και τρομοκρατημένοι μην μπορώντας να αντιδράσουν διότι φοβούνται για την σωματική τους ακεραιότητα.

Ήμουν στο μπαλκόνι του σπιτιού μου πριν μερικές ημέρες και είδα έναν γείτονα που πήρε το θάρρος να βγει μόνος του και να τους κάνει παρατήρηση να μην κάθονται πάνω στο καπό του αυτοκινήτου του. Το αποτέλεσμα ήταν να φύγουν για 5 λεπτά μέχρι να γυρίσει στο σπίτι του και ύστερα από άλλα 10 λεπτά του έσπασαν όλα τα τζάμια του αυτοκινήτου και την πόρτα του οδηγού και έφυγαν τρέχοντας.

Πάρα πολλοί γείτονες έχουν ειδοποιήσει την αστυνομία για τα περιστατικά αυτά, και συνεχώς έρχονται και κάνουν μίνι- ανακρίσεις και ψάχνουν για ναρκωτικά πάνω τους. Φυσικά ποτέ δεν έχουν βρει τίποτα διότι λίγο πριν φτάσουν τα πετάνε κάτω από αυτοκίνητα ή μέσα σε αυλές σπιτιών (πράγμα που μπορεί να ενοχοποιήσει κάποιον κάτοικο της περιοχής για κατοχή ναρκωτικών στο μέλλον). Οι αστυνομικοί πάντα είναι πολύ ελαστικοί μαζί τους και μέσα σε 5 λεπτά φεύγουν κάνοντας μόνο τυπικά την δουλεία τους και όχι ουσιαστικά.

Μιλώντας με κάποιους γείτονες έμαθα ότι εικάζετε ότι ένας από την παρέα των κακοποιών στοιχείων είναι γιος ενός διοικητή της αστυνομίας ή αστυνομικού στελέχους χωρίς να γνωρίζω ποιάς περιοχής η ποιού τμήματος της αστυνομίας ώστε να κινηθούμε νομικά οι κάτοικοι της περιοχής. Αυτό φυσικά δικαιολογεί την ελαστικότητα της αστυνομίας στους εκάστοτε ελέγχους.

Θα παρακαλούσα αν το διαβάσει κάποιο στέλεχος της αστυνομίας ή κάποιος από την δίωξη ναρκωτικών να αναλάβει δράση προς όφελος των κατοίκων του Αγ. Παύλου – ΓΛΥΦΑΔΑΣ. Θα είμαστε υπόχρεη.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΡΙΑ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!