tromaktiko: ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ



«…Η πλειοψηφία των περιπτώσεων που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις σε καθημερινή βάση γίνεται από αλλοδαπούς. Από τις 10 περιπτώσεις ληστειών και εγκληματικών ενεργειών, οι 8 στους 10 είναι αλλοδαποί… Οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη, βρήκαν το πεδίο ελεύθερο, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν, και ανενόχλητοι, δρουν σε μια χώρα όπου όλα είναι ρευστά και ευνοείται η παρανομία!»

Στο Γενικό μέρος του ποινικού κώδικα, κεφάλαιο δεύτερο, περί της έννοιας αξιόποινης πράξης, είναι γνωστό το άρθρο 14.1 «Έγκλημα είναι πράξη άδικη και καταλογιστή στο δράστη της, η οποία τιμωρείται από το νόμο».Έγκλημα έχουμε όταν η πράξη (αντικειμενική, υποκειμενική υπόσταση) είναι αξιόποινη και προσβάλλονται έννομα αγαθά!

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ σε πολλές άδικες και καταλογιστέες πράξεις που δυστυχώς δεν τιμωρούνται από το νόμο.

Στην εγκληματολογία λοιπόν το έγκλημα χωρίζεται σε δυο κατηγορίες, το νομικό που ανέφερα πιο πάνω και το πραγματικό που είναι η αντικοινωνική συμπεριφορά!

Δεν θα αναφερθώ σε στατιστικές της δήλης εγκληματικότητας (Αστυνομική στατιστική) ούτε της δικαστικά διαπιστούμενης (δικαστική στατιστική).

Στο παρόν άρθρο θα αναφερθώ αποκλειστικά στην αφανή εγκληματικότητα που αποτελεί το 70% των εγκλημάτων που διαπράττονται σε καθημερινή βάση και παραμένουν συνεχώς αόρατα και ατιμώρητα.

Οι στατιστικές δεν μου λένε τίποτα!

Δεν με ενδιαφέρει να δω τόσο το μέγεθος της εγκληματικότητας , όσο την πηγή του προβλήματος και τον τρόπο αντιμετώπισής του.

Στην Ελλάδα ζούμε, και ως γνωστό είμαστε από τις πρώτες χώρες της διαφθοράς.

Τα τελευταία χρόνια επικρατεί συνήθως το οργανωμένο έγκλημα (ομαδοποιημένες συμμορίες και κυκλώματα) περιλαμβάνοντας συνήθως ξεκαθάρισμα λογαριασμών, δολοφονίες, όπλα, ναρκωτικά, πορνεία, σωματεμπορία και διάφορα είδη λαθρεμπορίου!

Φυσικά η πλειοψηφία των περιπτώσεων που διαπράττουν αξιόποινες πράξεις σε καθημερινή βάση γίνεται από αλλοδαπούς, σε αυτό γίνεται αναφορά κάθε μέρα στα δελτία ειδήσεων από τα Μ.Μ.Ε.! Από τις 10 περιπτώσεις ληστειών και εγκληματικών ενεργειών, οι 8 στους 10 είναι αλλοδαποί, (αλβανοί, πακιστανοί, βούλγαροι και άλλων εθνικοτήτων).

Από τις πολλές περιπτώσεις των πιο πάνω, λίγες είναι οι φορές που πιάνονται και αν πιαστούνε δεν τιμωρούνται όπως προβλέπει το ουσιαστικό ποινικό δίκαιο και η ποινική δικονομία.

Εμπρησμοί και βανδαλισμοί έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο.

Η διαφθορά στην πολιτική έχει ξεπεράσει και τα σύνορα εκτός Ελλάδος! Δεν θα αναφερθώ στα πρόσφατα σκάνδαλα της Siemens, το βατοπαίδι και την συμμορία των 16, αφού δεν είναι τίποτα στα τόσα που έγιναν!

Στην εγκληματολογία ο πολιτικός εγκληματίας θεωρείται ο ιδεολόγος που εγκληματεί προκειμένου να υλοποιήσει τους ιδεολογικούς σκοπούς του! Έτσι και στην Ελλάδα οι περισσότερες εγκληματικές ενέργειες πηγάζουν από το χώρο της πολιτικής! Παραδείγματα όπως τα Ίμια, η μετονομασία του κρατιδίου VARDASKA σε MACEDONIA και οι συνεχείς παραβιάσεις στο Αιγαίο είναι από τα χειρότερα εθνικά εγκλήματα που έγιναν ποτέ!

Ένα από τα μεγαλύτερα πολιτικά εγκλήματα των τελευταίων δεκαετιών είναι το άνοιγμα των συνόρων το 1990 και οι παράνομες ελληνοποιήσεις το 2000! Σαν χώρα δεν είχαμε τις κατάλληλες υποδομές, ανοίξανε τα σύνορα και άρχισαν να μαζεύουν ανεξέλεγκτα κόσμο. Αποτέλεσμα των πιο πάνω είναι η έξαρση της εγκληματικότητας και της ανεργίας από χιλιάδες λαθρομετανάστες που μάζεψαν, και συνεχίζουν να μαζεύουν στην χώρα μας! Και το έγκλημα συνεχίζεται. Ενόψει 2010 θα τους δίνουν Ελληνική Ιθαγένεια και δικαίωμα ψήφου!

Ακραία περιστατικά όπως το καλοκαίρι του 1999 στην Θεσσαλονίκη που έγινε η πειρατεία σε λεωφορείο των κτελ και στο Ελμπασάν της Αλβανίας δολοφόνησαν το Γιώργο Κουλούρη αξίζει να το αναφέρω! Με τόση ευκολία οι ίδιοι δολοφόνησαν και τον ομοεθνή τους! Τόσο πολύ σέβονται την ανθρώπινη ζωή τέτοιοι λαοί! Κανείς δεν τιμωρήθηκε για ανθρωποκτονία με πρόθεση (άμεσος δόλος Ά Βαθμού), κι έφυγε τόσο άδικα το παλικάρι! Ακόμη και σήμερα οι εγκληματικές ενέργειες από χιλιάδες μετανάστες συνεχίζονται!

Σε καθημερινή βάση εκατοντάδες λαθρομετανάστες έρχονται παράνομα στην χώρα μας από την Τουρκία και Αλβανία με την βοήθεια δουλεμπόρων και κυκλωμάτων που στις περισσότερες φορές υπάρχει και συγκάλυψη κρατικών φορέων μέσα στα ίδια τα κυκλώματα δυσκολεύοντας ακόμα περισσότερο την εξάρθρωση τους!

Το βάρος έχει πέσει αποκλειστικά στην Ελληνική Αστυνομία για το θέμα της λαθρομετανάστευσης, με την ισχύουσα νομοθεσία όμως και την γραφειοκρατία ελάχιστους απελάσουν, και οι περισσότεροι κυκλοφορούν ελεύθεροι αφού καταφέρνουν να αποδράσουν!

Γιατί μαζεύουν άραγε συνέχεια τόσο μεγάλο όγκο ατόμων και τι ετοιμάζουν κάποια κόμματα για το μέλλον; Αυτό ίσως είναι αυτονόητο! Η εξέγερση του Δεκεμβρίου 2008, έδωσε το δικαίωμα στους λαθρομετανάστες να βεβηλώσουν καταστήματα και ξένες περιουσίες πολιτών με την βοήθεια φυσικά των κουκουλοφόρων! Το αν θα γίνει κάτι παρόμοιο και χειρότερο στο μέλλον καθόλου απίθανο!

Στο θέμα της παιδεραστίας δεν εξαλείφεται πλήρως το έγκλημα Ν.3625/2007! Μπορεί να συλλαμβάνονται κάποιοι παιδεραστές έμμεσα ένοχοι, όχι όμως οι περισσότεροι άμεσα, αφού για να γίνει η σύλληψη χρειάζεται έγκληση του παθόντος ( μόνο για το άρθρο 337 του ποινικού κώδικα ) προκειμένου να ασκηθεί η ποινική δίωξη! Στον βιασμό άρθρο 336 π.κ. διώκεται αυτεπάγγελτα! Το φαινόμενο δεν εξαλείφεται πλήρως γιατί σε πορνογραφικό υλικό, άρθρο 348Α π.κ., το μόνο που κάνουν οι αρχές (Δίωξη ηλεκτρονικού εγκλήματος) είναι να εμποδίσουν την διακίνησή του! Στην ουσία δ! εν εμποδίζουν την πράξη αλλά την διακίνηση απλώς δεδομένων! Οι βιασμοί έγιναν και γίνονται σε ξένες χώρες και κανείς δεν κάνει τίποτα γι’ αυτό! Μάλιστα όταν συνελήφθησαν πρόσφατα ένας 46άχρονος δικηγόρος από το Κιλκίς κι ένας 26 άχρονος πλήρωσαν εγγύηση ο πρώτος 5000 ευρώ και ο δεύτερος 3000 ευρώ και αφέθηκαν ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους!

Στην σωφρονιστική πολιτική η οποία είναι σχεδόν ανύπαρκτη δεν θα αναφερθώ με λεπτομέρειες αφού τα περισσότερα είναι γνωστά από τα δελτία ειδήσεων περί αποδράσεων, κυκλωμάτων, και το σημαντικότερο στην κατάσταση που επικρατεί! Τόσοι που μαζεύτηκαν δεν χωράνε! Που είναι το έγκλημα εδώ; Στην διαφθορά υπαλλήλων, στην εγκληματική αδιαφορία του κράτους, και στις συνθήκες που επικρατούν! Και για αυτές τις συνθήκες, τα μέτρα που παίρνουν οι εκάστοτε κυβερνήσεις ανεβάζουν ακόμα περισσότερο την εγκληματικότητα, όταν αφήνουν ελεύθερους αρκετο! ύς παραβάτες πλημμελημάτων και κακουργημάτων όπως εμπόρους ναρκωτικών!

Τελειώνοντας το άρθρο, να επισημάνω πως η νέα εποχή της εγκληματικότητας που βάζω και σαν τίτλο προέρχεται κυρίως από το εξωτερικό! Νέες αντιλήψεις, εισροή ξένων κυκλωμάτων, μαφίας και νοοτροπίας που θέλουν να μας μεταδώσουν!

Σίγουρα στο εξωτερικό υπάρχει μεγαλύτερη εγκληματικότητα, που προσπαθούν να την μεταδώσουν και στην Ελλάδα! Κύριος υπεύθυνος αυτής της κατάστασης είναι το ίδιο το κράτος με τις τακτικές που ακολουθεί και δυστυχώς τηρεί και ακολουθεί πιστά κι ο κάθε πολίτης! Το αποτέλεσμα είναι πως η Αντί εγκληματική πολιτική δεν κάνει τίποτα, (παρά δυσχεραίνει τις συνθήκες) στο να αντιμετωπίσει το σημερινό έγκλημα!

Το συμπέρασμα που βγαίνει είναι πως την ευθύνη την έχουν αποκλειστικά οι πολιτικοί! Οι αλλοδαποί νόμιμοι και μη, βρήκαν το πεδίο ελεύθερο, εκμεταλλευόμενοι τις συνθήκες που επικρατούν, και ανενόχλητοι, δρουν σε μια χώρα όπου όλα είναι ρευστά και ευνοείται η παρανομία! Εξάλλου, όπως σε μια κοινωνία των κάφρων στην Αφρική είναι αδιανόητη η δημοκρατία, έτσι και σε κάποιους απολίτιστους λαούς με βάρβαρη και πολεμοχαρή νοοτροπία είναι αδιανόητο και αδύνατον να προσαρμοστούν σε μια δημοκρατική χώρα! Δεν γνωρίζουν δυστυχώς τι σημαίνει δημοκ! ρατία.

Το αποτέλεσμα είναι, η Ελληνική Αστυνομία να αγωνίζεται μέρα νύχτα να επιβάλλει το νόμο και την τάξη, τη στιγμή που κάποιοι άλλοι τον παραβιάζουν ανελλιπώς.

Ο κάθε Αστυνομικός να παίζει την ζωή του κορώνα γράμματα για την ασφάλεια των πολιτών προκειμένου να συλλάβει αδίστακτους εγκληματίες, την στιγμή που κάποιοι δικαστές τους αφήνουν ξανά ελεύθερους! Οι φυλακές από την μια να έχουν γεμίσει και από την άλλη να αφήνουν κάποιους ξανά ελεύθερους προκειμένου να αδειάσουν, με συνέπεια η εγκληματικότητα να αυξάνεται δραματικά!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!