tromaktiko: Δίλοφο Ζαγορίου Ιωαννίνων

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Δίλοφο Ζαγορίου Ιωαννίνων



Στο διατηρητέο - με υπουργική απόφαση - χωριό Δίλοφο, του Δήμου Κεντρικού Ζαγορίου νομού Ιωαννίνων, εδώ και δύο περίπου χρόνια χτίζεται στην είσοδο του χωριού κτίριο με φέροντα οργανισμό αντί πέτρας που είναι ο <<παραδοσιακός>> τρόπος στα πολυδιαφημισμένα Ζαγοροχώρια.
 Από πληροφορίες, η οικοδομή αυτή που κάθε άλλο παρά κοσμεί την είσοδο του χωριού, έμεινε στάσιμη πέρυσι λόγω δικαστικών προστριβών. Φέτος που <<κέρδισε>> τον αγώνα συνεχίζει κανονικά και μάλιστα με αγένεια λίγες μέρες πριν τον εορτασμό το Δεκαπενταύγουστου - περίοδο κατά την οποία ο τουρισμός είναι στο ζενίθ- ξεφορτώνονται τεράστιες ποσότητες οικοδομικών υλικών, εννοείται στην είσοδο του χωριού πάνω στα γραφικά σοκάκια και <<γκαλντερίμια>> όπως λέγονται τοπικά.
Ποια η μέριμνα για το περιβάλλον και την διατηρητέα φύση του τόπου; Ποια η ευθύνη του Κράτους που δεν υποχρέωσε τον επενδυτή να τοποθετήσει σε εμφανές σημείο την άδεια οικοδόμησης που (μάλλον) πήρε από την Πολεοδομία;
Και για να μην πάνε μακριά ποια η ευθύνη των ίδιων των κατοίκων για τον τόπο και αυτό που θα κληροδοτήσουν; Κρίμα είναι η λέξη που ταιριάζει για το ΤΕΛΟΣ.
Λυπάμαι που δεν μπορώ να στείλω προς το παρόν κάποια φωτογραφία για να έχετε κι εσείς μια πληρέστερη εικόνα, αλλά θα το κάνω σύντομα.

Ευχαριστώ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!