tromaktiko: Μιχάλης Χριστοφοράκος «Ελάτε και θα καταθέσω»

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

Μιχάλης Χριστοφοράκος «Ελάτε και θα καταθέσω»



Τη βούλησή του να καταθέσει στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής επιβεβαίωσε μέσω των συνηγόρων του ο άλλοτε ισχυρός άνδρας της Siemens Ηellas Μ. Χριστοφοράκος...

Ετσι, το μόνο που απομένει πλέον είναι να υπάρξουν οι απαραίτητες διαβεβαιώσεις από τη γερμανική πλευρά, μέσω των σχετικών διαβουλεύσεων που βρίσκονται σε εξέλιξη, ότι τόσο ο Μ. Χριστοφοράκος όσο και οι διαχειριστές των «μαύρων ταμείων» της Siemens, Ράινχαρτ Σίκατσεκ και Μίχαελ Κουτσενρόιτερ , οι οποίοι έχουν δηλώσει εγγράφως ότι αποδέχονται να καταθέσουν, θα προσκομίσουν στοιχεία ως προς τη διερεύνηση της υπόθεσης δωροδοκίας κρατικών αξιωματούχων και πολιτικών προσώπων στην Ελλάδα.

Προτού όμως αρχίσουν τα μέλη της επιτροπής να ετοιμάζουν βαλίτσες για το Μόναχο, θέλουν να βεβαιωθούν ότι η αποστολή τους θα αποδώσει καρπούς και δεν θα κινδυνεύσουν να κατηγορηθούν για ανάκριση-φιάσκο.

Αυτό προβληματίζει εντόνως τον πρόεδρό της κ. Σ. Βαλυράκη, ιδιαιτέρως μετά την ενημέρωση του αντιπροέδρου της Siemens ΑG κ. Πέτερ Σόλμσεν ότι ο πρώην γενικός διευθυντής της Siemens Ηellas Πρ. Μαυρίδης απέρριψε την πρόταση που του έγινε να συνεργαστεί με την Εξεταστική προκειμένου να τύχει ευνοϊκής ποινικής μεταχείρισης. Γι΄ αυτό και όταν ρωτήθηκε χθες από δημοσιογράφους, ο κ. Βαλυράκης ξέσπασε λέγοντας: «Η Siemens εξακολουθεί να μας δουλεύει»!

Παράλληλα, με έγγραφο του κ. Βαλυράκη προς τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Ι.Τέντε ζητείται η άσκηση συμπληρωματικής ποινικής δίωξης για τη συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου με σκοπό τη διάπραξη απάτης κατ΄ εξακολούθηση, νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα και ενεργητικής, όπως και παθητικής δωροδοκίας κατ΄ εξακολούθηση. Σύμφωνα με τον κ. Βαλυράκη, από την έρευνα έχουν προκύψει στοιχεία που καταδεικνύουν τη συγκρότηση ενός οργανωμένου διεθνούς διασυνοριακού εγκλήματος από στελέχη και υπαλλήλους της Siemens.



ΠΗΓΗ: TO BHMA
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!