tromaktiko: ΝΔ: ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..

Σάββατο 21 Αυγούστου 2010

ΝΔ: ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα..



Ντόμινο αποχωρήσεων μετά τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη- Είκοσι αντάρτικα στήνει η Ντόρα!

Ανοίγει ο δρόμος και για άλλες αποχωρήσεις από τη ΝΔ μετά τη διαγραφή του βουλευτή Χανίων κ. Χρ. Μαρκογιαννάκη... Σύμφωνα με πληροφορίες αρκετοί βουλευτές του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχουν αρχίσει να σκέφτονται την έξοδο καθώς διαφωνούν με κεντρικές επιλογές της ηγεσίας ενώ θεωρούν ότι δεν λαμβάνονται υπόψη οι διαφορετικές απόψεις και αισθάνονται ότι ασφυκτιούν. Το μήνυμα της Ρηγίλλης είναι ότι οι διαφοροποιήσεις στις επιλογές του κόμματος για τις εκλογές του Νοεμβρίου δεν θα γίνουν ανεκτές, προαναγγέλλοντας ουσιαστικά και άλλες διαγραφές εφόσον αυτό κριθεί αναγκαίο.

Την ίδια στιγμή η κυρία Ντόρα Μπακογιάννη τηρεί σιγήν ιχθύος. «Δεν στήνει αντάρτικα, καθώς πλέον είναι ανεξάρτητη βουλευτής» τονίζουν συνεργάτες της, αλλά δεν αρνούνται ότι παρακολουθεί με προσοχή τις εξελίξεις. Σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν τουλάχιστον δύο στελέχη που έχουν στο παρελθόν εκδηλωθεί υπέρ της κυρίας Μπακογιάννη και τα οποία μετά τις τελευταίες εξελίξεις είναι κοντά στην έξοδο.

Ο ένας είναι ο βουλευτής Φθιώτιδος κ. Αθ. Γιαννόπουλος, ο οποίος φέρεται να εξετάζει σοβαρά την προοπτική να κατέλθει ως ανεξάρτητος υποψήφιος στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος, όπως και το να αποχωρήσει από τη ΝΔ. Ο άλλος είναι ο κ. Γ. Κοντογιάννης . Ο βουλευτής Ηλείας είχε βολιδοσκοπηθεί από τη Ρηγίλλης ως πιθανός υποψήφιος για την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Ωστόσο έπειτα από τις αρχικές συζητήσεις που έγιναν ο κ. Κοντογιάννης έχει εκφράσει τη δυσαρέσκειά του διότι υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην ανα κοίνωσή του αν θα είναι ή όχι υποψήφιος.

Εμμέσως πλην σαφώς ο κ. Κοντογιάνννης έχει αποσύρει την υποψηφιότητά του, την ώρα που η Ρηγίλλης μάλλον εξετάζει άλλες λύσεις καθώς το όνομα του βουλευτή Ηλείας «δεν πήγε καλά και σε δημοσκοπήσεις που έγιναν» όπως σημειώνουν κομματικές πηγές. Ενα από τα ονόματα που ακούγονται εσχάτως για τη συγκεκριμένη περιφέρεια είναι αυτό του κ. Ν. Νικολόπουλου , αλλά αποφάσεις δεν έχουν ακόμη ληφθεί.

Τ ην ίδια στιγμή τα αντάρτικα στις αυτοδιοικητικές επιλογές της Ρηγίλλης φαίνεται ότι φουντώνουν τόσο σε περιφέρειες όσο και σε δήμους. Ηδη οι πληροφορίες αναφέρουν ότι η κυρία Μπακογιάννη πρόκειται να προσφέρει τη στήριξή της σε στελέχη της ΝΔ που δεν θα είναι οι επίσημες επιλογές της Ρηγίλλης.

Αν προσθέσει κανείς τους δήμους και τις περιφέρειες πρόκειται για περίπου 20 αντάρτικα. Η πρώην υπουργός Εξωτερικών σχεδιάζει να υποστηρίξει ανεξάρτητους υποψηφίους τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στην Περιφέρεια Αττικής. Για τη δεύτερη μάλιστα, υποστηρικτές της επισημαίνουν ότι η κυρία Μπακογιάννη δεν θα έβλεπε με κακό μάτι πιθανή υποψηφιότητα του βουλευτή του ΛΑΟΣ κ. Μ. Βορίδη , εφόσον ο κ. Γ. Καρατζαφέρης αποφασίσει σχετικά. Οσο για τον Δήμο Θεσσαλονίκης, ο κ. Κ. Γκιουλέκας μάλλον δεν θα έχει την υποστήριξη της κυρίας Μπακογιάννη που στρέφεται προς τον κ. Σ. Τζακόπουλο. Αύριο μάλιστα αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τον Δήμο Καρπενησίου ο κ. Κ. Μπακογιάννης, ενώ ανεξάρτητους υποψηφίους θα στηρίξει η κυρία Μπακογιάννη σε πόλεις όπως η Πάτρα, η Καλαμάτα και η Λάρισα.

Αντιδράσεις για τη στρατηγική Σαμαρά
Αν και ουδείς το παραδέχεται δημοσίως, δεν είναι λίγα τα «γαλάζια» στελέχη που δεν συμφωνούν με τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις της ηγεσίας του κόμματος. Αφορμή για τις σκέψεις αυτές δόθηκαν τόσο με τη διαγραφή Μαρκογιαννάκη, η οποία έγινε με διαδικασίεςεξπρές, όσο και, κυρίως, με την επιλογή του κ. Β. Κικίλια για τη θέση του Περιφερειάρχη Αττικής.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η απόφαση Σαμαρά για την Περιφέρεια Αττικής ελήφθη χωρίς καν να ενημερωθούν πρωτύτερα άλλα κορυφαία στελέχη όπως ο αντιπρόεδρος κ. Δ. Αβραμόπουλος. Την ίδια στιγμή έχει αρχίσει να εκδηλώνεται προβληματισμός για το αν ο κ. Κικίλιας είναι το κατάλληλο πρόσωπο ώστε να μπορέσει να στηρίξει και τη στρατηγική κατά του μνημονίου στις αυτοδιοικητικές εκλογές- κάτι που ο κ. Σαμαράς έχει θέσει ως βασική προτεραιότητα τουλάχιστον σε εκείνες τις περιφέρειες που έχουν σαφή πολιτικά χαρακτηριστικά.

Κάποιοι άλλοι θεωρούν ότι «η ΝΔ είναι ένα μεγάλο κόμμα που πρέπει να λειτουργεί συνθετικά ως προς την πλειονότητα των απόψεων». Και λένε ότι ναι μεν στην περίπτωση Μαρκογιαννάκη τα περιθώρια της Ρηγίλλης δεν ήταν ευρεία, αλλά από τη στάση που θα τηρήσει σε ενδεχόμενες νέες διαφοροποιήσεις ο κ. Σαμαράς θα φανεί αν ανέχεται τις διαφορετικές απόψεις.


ΠΗΓΗ: TO BHMA
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!