tromaktiko: Απαραδεχτοι στον Δημο Αχαρνων

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Απαραδεχτοι στον Δημο Αχαρνων



ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΗΣ

Η χτεσινή συνεδρίαση μας άφησε ανάμεικτα συναισθήματα με κυρίαρχο, ωστόσο, αυτό της θλίψης, καθώς οι γονείς μίας εργαζόμενης η οποία ανήκει στην κατηγορία ΑμεΑ έφτασαν στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ενημερώσουν πως η κόρη τους η οποία πάσχει από μυασθένεια έκανε απόπειρα αυτοκτονίας!
Η κ. Ναούμ προσελήφθη το 2005, ωστόσο, μετά την πτώχευση της ΔΕΑΔΑ μετακινήθηκε στην ΚΕΠΕΔΑ και της έγινε ανανέωση της σύμβασης για έξι μήνες. Οι συνθήκες κάτω από τις οποίες εργαζόταν, σύμφωνα με τις κατηγορίες της μητέρας της, ήταν αντίξοες καθώς ο Πρόεδρος κ. Αφουξενίδης δεν σεβάστηκε την ασθένεια της και την μετέφερε σε «πόστα» που την εξουθένωναν σωματικά.
«Την έστελνε στα περίπτερα του Δήμου στους 40 βαθμούς κελσίου και ερχόταν στο σπίτι ημιλιπόθυμη, αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω, πότε δεν παραπονέθηκε. Ήξερε πως θα έχει δουλειά για 4 χρόνια και ξαφνικά της είπαν πως σε 6 μήνες θα φύγεις. Έχει ένα μικρό παιδί, είναι μονογονεϊκή γονέας και άρρωστη. Μπήκε στο νοσοκομείο με βαριάς μορφής κατάθλιψη, καθώς ένιωθε άχρηστη, και επιβαρημένη από το στρες υγεία. Την βρήκαμε με κομμένες τις φλέβες στο δωμάτιο του νοσοκομείου» δήλωσε με λυγμούς η μητέρα. Η εργαζόμενη ήταν, σύμφωνα με την μητέρα της, ένα χρόνο απλήρωτη, βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από θαύμα σώθηκε την τελευταία στιγμή. «Τι έκανε και έπρεπε να το πληρώσει με την ίδια της την ζωή; Δεν ζητιάνεψε από κανέναν! Την δουλειά της ήθελε μόνο».
Σε απάντηση του ο Πρόεδρος κ. Θεόφιλος Αφουξενίδης δήλωσε πως μετακινήσεις προσωπικού πραγματοποιούνται για υπηρεσιακούς λόγους, πως δεν υπήρχε τίποτα συγκεκριμένο για τα ΑμεΑ και μετά την πτώχευση απλά ανανεώθηκε η σύμβαση για 6 μήνες και πως για το «ατυχές» περιστατικό φταίει εξολοκλήρου το Κράτος, καθώς τα ΑμεΑ πληρώνονται από προγράμματα τα οποία το Κράτος δεν χρηματοδοτεί εγκαίρως.

http://www.acharnorama.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!