tromaktiko: Περίπτερα εναντίον πεζών

Πέμπτη 5 Αυγούστου 2010

Περίπτερα εναντίον πεζών



Μπορεί κάποιος να μας πει πια είναι η διαδικασία αδειοδότησης ενός περιπτέρου?
Η απορία δεν έχει να κάνει με το δικαίωμα κάποιου να ανοίξει ένα περίπτερο αλλά με το ποια αρχή ορίζει που θα ανοίξει ένα περίπτερο, πόσα τετραγωνικά πεζοδρομίου θα καταλάβει και σε ποιον καταβάλει χρήματα σαν μηνιαίο ενοίκιο. Στο δήμο, στη νομαρχία, στο δημόσιο? Δηλαδή τον ΚΑΝΟΝΙΣΜΟ ΧΡΗΣΗΣ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΑΠΗΡΙΚΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ και τα τέλη πεζοδρομίου.

Η απορία πηγάζει από το γεγονός ότι τον Ιούνιο 2010 περίπου, στην δήμο Βύρωνα, άνοιξε ένα νέο περίπτερο στην οδό Tατουλων, ακριβώς δίπλα από τα σχολεία, το οποίο καλύπτει ολόκληρο το πεζοδρόμιο. Με έναν πρόχειρο υπολογισμό μπορούμε να πούμε ότι το περίπτερο καλύπτει έκταση μήκους 10 μέτρων πεζοδρομίου. Ειναι αδύνατον να διασχίσεις το πεζοδρόμιο. Πρεπει υποχρεωτικά να βγεις στον δρόμο. Η φωτογραφία μιλά μόνη της. Αν συγκρίνει κανείς το μήκος του αυτοκινητου με τον χώρο που καταλαμβάνει το περίπτερο θα καταλάβει. Το προβλημα επιβαρύνετε περισσότερο απο την τεράστια πινακίδα που διαφημίζει το πρόγραμμα του Θεάτρου βράχων και είναι ακόμα πιο σοβαρό αν αναλογιστούμε οτι στη δεξιά μερια της φωτογραφίας ξεκινά σχολικό συκρότημα και στην αριστερή τέρμα λεωφορείων.
Οταν αρχίσουν τα σχολεία σε δυο μήνες οι μαθητές θα περνάνε ανάμεσα απο τα λεωφορεία για να πάνε στο σχολείο και όχι απο το πεζοδρόμιο!
Παρόμοια εικόνα και πιο ψηλά (περίπου στο ύψος του δημαρχείου) που το περίπτερο καταλαμβάνει όλο το πεζοδρόμιο και για να περάσει κάποιος πεζός επίσης πρέπει να βγει στο δρόμο. Το συγκεκριμένο περίπτερο έχει καταφύγει και σε μια κατασκευή με τέντες για να προφυλάσσεται ο υπάλληλος από τον ήλιο.
Ξέρει κάποιος να μας πει ποιος έχει την ευθύνη για αυτό. Σε ποιον πρέπει να απευθυνθούμε για να αποκατασταθεί το πρόβλημα και να απελευθερωθεί το πεζοδρόμιο ?
Υπάρχει κάποιος που νοκίαζει το δημόσιο πεζοδρόμιο στον περιπτερά με αποτέλεσμα να περπατάμε οι πεζοί στον δρόμο ή ο περιπτεράς έχει καταπατήσει τον χώρο τον πρώτο μήνα της λειτουργίας του?

ΜΑΣ ΤΟ ΕΣΤΕΙΛΕ: http://katagrafidimou.blogspot.com/2010/08/blog-post_7340.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!