tromaktiko: Απάντηση σε σχόλιο της ανάρτησής μου περί τελωνείου Ευζώνων

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Απάντηση σε σχόλιο της ανάρτησής μου περί τελωνείου Ευζώνων




1. Συμφωνώ για τις ταμπέλες, άτομα που να ξεμπλοκάρουν τις ουρές δεν υπήρχαν.
2. Σε μένα, όπως και σε πολλούς άλλους δεν έγινε έλεγχος διαβατηρίων, ούτε κατά την είσοδο, ούτε κατά την έξοδο, τυχαίο;
Μάλλον όχι. Είχα ξαναπεράσει πριν δύο χρόνια και όταν με ρώτησαν άν έχω να δηλώσω αφορολόγητα, είπα όχι και δεν μπήκαν στον κόπο ούτε το προπαγκάζ να ανοίξουν. Τότε δεν είχα αγοράσει κάτι από τα αφορολόγητα, ενώ χθες είχα από άγνοια αλλαγής του νόμου, κάτι παραπάνω το οποίο και επέστρεψα.
3. Περιμένοντας χθες το φίλο μου να επιστρέψει τα επιπλέον πραγματάκια, στάθηκα για 15 λεπτά έξω από το αυτοκίνητό μου, κοντά στην ξανθιά τελωνειακό, η οποία μόνη της έλεγξε τα 30 περίπου αυτοκίνητα. Τα έλεγξε φυσικά, είναι τρόπος του λέγειν. Έκανε μόνο μια ερώτηση και τους άφηνε να φύγουν, χωρίς να ελέγξει ούτε διαβατήρια, ούτε να ανοίξει κάποιο προπαγκάζ. Δεν διαπίστωσα να καθοδηγούνται τα αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες σε διπλανές λωρίδες. Όλα τα Ι.Χ. περνούσαν άνετα και γρήγορα, «χωρίς έλεγχο» από μία και μοναδική λωρίδα. Ο κύριος τελώνης συνάδελφός της είχε κλειστεί για όλο αυτό το διάστημα στη δροσιά του γραφείου του. Είμαι έτοιμος να καταθέσω ένορκα τα παραπάνω.

4. Δεν είπα ότι όλοι κοιμούνταν. Από όλο το προσωπικό δούλευε μόνο μία τελωνειακός. (Περιττό να πω ότι ούτε χθες μπήκαν στον κόπο να μου ανοίξουν το προπαγκάζ).

5. Αν ο φίλος αναγνώστης που μου απάντησε δέχεται πάντα τον έλεγχο όπως λέει, δεν μπορώ να διαφωνήσω. Εγώ μιλάω για «χθες (27/8) συγκεκριμένα» και καταγγέλλω τους χθεσινούς τελωνειακούς για πλημμελή έλεγχο. Θα μπορούσα και εγώ και οι υπόλοιποι εισερχόμενοι να έχουμε εισάγει οτιδήποτε, εκτός βέβαια από τα αφορολόγητα. Ευελπιστώ να μου απαντήσει κάποιος υπεύθυνος από το Υπουργείο που θα διαβάσει την καταγγελία για τα μέτρα που σκοπεύει να πάρει.

Με εκτίμηση Ι.Γ.Τ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!