tromaktiko: Κύμα φυγής

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Κύμα φυγής



Αυξημένη σήμερα η κίνηση στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς χιλιάδες πολίτες ξεκινουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές.
 Μείωση στα δρομολόγια προς Κυκλάδες παρατηρείται φέτος, ενώ οι περισσότεροι ταξιδεύουν χωρίς τα αυτοκίνητά τους. Σε επιφυλακή η τροχαία μέχρι και τον Δεκαπεντάυγουστο. Σε εξέλιξη από την Παρασκευή η φυγή του δεύτερου κύματος αδειούχων. Η έξοδος αναμένεται να κορυφωθεί τον Δεκαπενταύγουστο.
Οι καιρικές συνθήκες, μάλιστα, έτσι όπως προβλέπονται από την ΕΜΥ για τις επόμενες ημέρες θα είναι στο πλευρό των εκδρομέων.
Από τα έως τώρα στοιχεία, η κίνηση στα λιμάνια, άλλα και στις εθνικές οδούς, σε σχέση με πέρυσι, παραμένει σε χαμηλότερα επίπεδα.
Σύμφωνα με τον Διοικητή του Α' Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, Σταμάτη Φωτεινό, μέχρι χθες το μεσημέρι αναχώρησαν 14 πλοία με 13.300 επιβάτες και 2.376 επιβατηγά αυτοκίνητα, ενώ άλλα 20 που αναχώρησαν μετά το μεσημέρι έφυγαν γεμάτα.
Η κορύφωση της μεγάλης εξόδου του Αυγούστου, από το λιμάνι, σύμφωνα με τον κ. Φωτεινό, αναμένεται σήμερα, καθώς, ενδεικτικά, το συμβατικό πλοίο Superfast, για Κυκλάδες και το Blue Horizon, για Κρήτη, θα φύγουν με 90 % και 100% πληρότητα, αντίστοιχα.
Συγκριτικά με την ίδια μέρα πέρσι, παρατηρείται μεγάλη μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων, αλλά και στη ζήτηση εισιτηρίων για ταχύπλοα, με προορισμό τις Κυκλάδες. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι τα δρομολόγια των πλοίων για Κυκλάδες, είναι ιδιαίτερα μειωμένα φέτος, σε σχέση με πέρσι.
Σύμφωνα με τον Λιμενάρχη κ. Γ Τσιάβη, το Ηigh Speed, για δημοφιλείς προορισμούς, όπως η Μύκονος και η Σαντορίνη αναχωρεί από Πειραιά με αρκετές κενές θέσεις, κάτι που δεν είχε παρατηρηθεί στα περσινά αντίστοιχα δρομολόγια.
"Ο κόσμος πλέον προτιμά τα συμβατικά πλοία, καθώς είναι οικονομικότερα από τα ταχύπλοα, και αφήνει το αυτοκίνητό του σπίτι", είπε ο κ.Τσιάβης.
Ο διοικητής του Λιμενικού Τμήματος Πειραιά, έκανε έκκληση προς τους ταξιδιώτες να φθάνουν στο λιμάνι μία ώρα πριν την αναχώρηση του πλοίου τους, για να αποφευχθεί ο μεγάλος συνωστισμός αυτοκινήτων στην περιοχή του λιμανιού και να διευκολύνεται η μετάβαση των ταξιδιωτών στον προορισμό τους.
Στο εθνικό οδικό δίκτυο, σύμφωνα με στοιχεία της Τροχαίας, από τις 30 Ιουλίου έως χθες το πρωί πέρασαν από τα διόδια Αθηνών-Κορίνθου 318.000 οχήματα, ενώ από τα διόδια Αθηνών-Θεσσαλονίκης διήλθαν 254.000 οχήματα.
Η Τροχαία θα βρίσκεται σε επιφυλακή μέχρι και τον Δεκαπενταύγουστο. Μειωμένη σε σχέση με πέρσι είναι και η κίνηση από το Διεθνές Αεροδρόμιο της Αθήνας.
Σύμφωνα με στοιχεία, που δόθηκαν από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», από χθες, Παρασκευή, έως και τη Δευτέρα θα πραγματοποιηθούν 2.177 πτήσεις, από τις οποίες 1.005 εσωτερικού και οι υπόλοιπες εξωτερικού.
Δημοφιλέστεροι προορισμοί εσωτερικού είναι το Ηράκλειο της Κρήτης, με μεγάλη διαφορά, η Θεσσαλονίκη, η Σαντορίνη, η Ρόδος και η Χίος. Δημοφιλέστεροι προορισμοί εξωτερικού είναι το Παρίσι, η Λάρνακα, το Λονδίνο, η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη.
ΠΗΓΗ: news247
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!