tromaktiko: Δέκα μήνες απλήρωτοι για αργίες και υπερωρίες οι υπάλληλοι των φυλακών Σταυρακίου

Πέμπτη 19 Αυγούστου 2010

Δέκα μήνες απλήρωτοι για αργίες και υπερωρίες οι υπάλληλοι των φυλακών Σταυρακίου



Απλήρωτοι για αργίες και υπερωρίες είναι από τον Οκτώβριο του 2009 σωφρονιστικοί υπάλληλοι των φυλακών του Σταυρακίου, αφού μάταια περιμένουν να εισπράξουν τα χρήματα που τους οφείλονται και για τα οποία έχουν σκληρά δουλέψει! Εδώ και περίπου δέκα μήνες το μόνο που εισπράττουν όμως είναι υποσχέσεις και...
παρακλήσεις για να κάνουν λίγη ακόμη υπομονή!..Οι υπάλληλοι παίρνουν μονάχα το μισθό τους, ο οποίος όμως είναι αρκετά κουτσουρεμένος, εξαιτίας των περικοπών που έχει κάνει η Κυβέρνηση σε μισθούς και συντάξεις.Έτσι, το Δημόσιο δίνει ένα ακόμη χτύπημα σε μια από τις πιο σκληρά εργαζόμενες τάξεις του.Είναι σε όλους γνωστό το πόσο δύσκολη και υπεύθυνη δουλειά κάνουν οι φύλακες που απαιτεί θυσίες αλλά και που ενέχει πολλούς κινδύνους. Συχνά δουλεύουν υπερωρίες και αργίες, αφήνοντας, όποτε τους το ζητηθεί τις οικογένειές τους.Όντας απλήρωτοι για σχεδόν δέκα μήνες «με τι κέφι, και τι όρεξη να πάμε για δουλειά;» σημειώνουν σωφρονιστικοί υπάλληλοι.

ΑΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
Μέσα σε όλα αυτά, υπάρχουν εργαζόμενοι που, εξαιτίας του νέου ασφαλιστικού, ετοιμάζονται να βγουν στη σύνταξη, ενώ άλλοι εξετάζουν το ενδεχόμενο μετάταξης σε διάφορες υπηρεσίες του Δημόσιου τομέα. Επομένως, αν δεν γίνουν άμεσα προσλήψεις θα υπάρξει και πρόβλημα υποστελέχωσης της φυλακής!Επί της ουσίας, ένας πολύ σημαντικός τομέας του Δημοσίου δείχνει… ξεχαρβαλωμένος, με το κράτος να έχει μεν την απαίτηση από τους υπαλλήλους να είναι συνεπείς στις υποχρεώσεις τους, εκείνο όμως να μην είναι!

ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ
Υπενθυμίζεται, ότι οι συνθήκες εργασίας και διαβίωσης στις φυλακές του Σταυρακίου είναι επιεικώς άθλιες, αφού οι κρατούμενοι είναι τριπλάσιοι του επιτρεπτού! Πολλές φορές οι τελευταίοι έχουν κάνει εκκλήσεις στους αρμόδιους φορείς να μεριμνήσουν, αλλά ακόμη δεν έχει γίνει η παραμικρή κίνηση. Τόσο οι εργαζόμενοι, όσο και οι τρόφιμοι ζουν σε ένα περιβάλλον που εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία τους, ενώ οι πρώτοι έχουν να αντιμετωπίσουν και την… αφερεγγυότητα του Δημοσίου.
Πρωινός Λόγος
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!