tromaktiko: Οι μεγάλοι απόντες του Μουντομπάσκετ

Παρασκευή 27 Αυγούστου 2010

Οι μεγάλοι απόντες του Μουντομπάσκετ




Αν στο δρόμο σας υποβάλλουν το ερώτημα ποια ομάδα είναι η καλύτερη (στα χαρτιά τουλάχιστον) του προσεχούς
 Μουντομπάσκετ, μην βιαστείτε να απαντήσετε. Γιατί; Διότι η ομάδα που απαρτίζουν οι μεγάλοι απόντες του τουρνουά (από τον Λε Μπρον Τζέιμς, μέχρι τον Χοσέ Καλδερόν) απλά... δεν παίζεται. Διαβάστε παρακάτω και θα καταλάβετε.
Οι μεγάλοι απόντες ανά ομάδα



ΗΠΑ: Από πού να αρχίσει και που να τελειώσει κανείς. Ο Λε Μπρον Τζέιμς, ο Ντουέιν Ουέιντ και ο Κρις Μπος είχαν άλλες, πιο σημαντικές δουλειές καθώς ασχολήθηκαν επισταμένως με τον επόμενο σταθμό της καριέρας τους. Τελικά αποφάσισαν να συνεργαστούν στο Μαϊάμι. Ο Κόμπε Μπράιαντ αποφάσισε ότι μετά από μία κοπιαστική σεζόν που τον βρήκε πρωταθλητή αλλά και... τραυματία ότι θα ήταν προτιμότερη η ξεκούραση. Ο Καρμέλο Αντονι ασχολήθηκε με το γάμο του και το μήνα του μέλιτος ενώ ο Αμάρε Στουντεμάιρ αντιμετώπισε προβλήματα με την ασφάλειά του από τους Νικς στους οποίους μεταγραφήκε αυτό το καλοκαίρι. O Nτουάιτ Χάουαρντ αποφάσισε να συνεχίσει τα... ιδιαίτερα με τον Χακίμ Ολάζουον και να μην φορέσει τη φανέλα με το εθνόσημο, ενώ ο Ρατζόν Ρόντο "αυτοαποκλείστηκε" από την αποστολή τρεις μέρες πριν την αναχώρηση για την Τουρκία. Ολοι αυτοί λοιπόν επιβιβάστηκαν στο τρένο της μεγάλης φυγής.



Λιθουανία: Τηρουμένων των αναλογιών, η Λιθουανία είναι οι ΗΠΑ της Ευρώπης σε ότι αφορά τις απώλειες. Ο Ραμούνας Σισκάουσκας δεν συγκινήθηκε από το στόχο του Μουντομπάσκετ και προτίμησε την ξεκούραση. Για τον Σαρούνας Γιασικεβίτσιους δεν τέθηκε καν θέμα. Μετά από μία προβληματική σεζόν και τη σύντροφό του σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, ο «Σάρας» δεν θα μπορούσε να συγκεντρωθεί σε άλλους είδους υποχρεώσεις. Ο Ιλτρούνας Ιλγκάουσκας ασχολήθηκε με τη μεταγραφή του στο ΝΒΑ και ο Κρίστοφ Λαβρίνοβιτς είπε να πάρει μία ανάσα.



Ισπανία: Οταν ένας παίκτης της κλάσης του Πάου Γκασόλ λείπει από την Εθνική Ισπανίας, που είναι υποψήφια για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, δεν είναι δυνατόν να αδιαφορήσει κανείς. Το ρόστερ βέβαια των «φούριας ρόχας» θεωρείται πλήρες και γεμάτο έστω και χωρίς τον αστέρα των Λέικερς αλλά όπως και να το κάνουμε τα ηγετικά χαρακτηριστικά και το πληθωρικό παιχνίδι του θα λείψουν. Ο Ισπανός σέντερ βέβαια δεν θα μπορούσε να κάνει διαφορετικά από την ώρα που η σεζόν στο ΝΒΑ ήταν εξαντλητική και τελείωσε στα τέλη του Ιούνη. Αλλωστε ουδέποτε ο Καταλανός είχε…λουφάρει. Ένα καλοκαίρι μπορεί να του δοθεί. Ο Καλδερόν από την πλευρά του αποδείχθηκε άτυχος. Ακολούθησε κανονικά όλη την προετοιμασία αλλά τραυματίστηκε την Κυριακή (22/08) με συνέπεια να μείνει επίσης εκτός.



Γαλλία: Ουδείς περίμενε ότι ο Τόνι Πάρκερ θα έδινε το παρόν, όπερ και εγένετο. Μα αν το καλοσκεφτεί κανείς ακόμα και όταν ο Γάλλος (γεννημένος στο Βέλγιο πάντως) πλέι μέικερ φορούσε τη φανέλα της Εθνικής οι «τρικολόρ» δεν τρόμαζαν και κανέναν. Μπορεί λοιπόν να τους βγει και σε καλό αυτή η απώλεια.



Γερμανία: Για δεύτερο συνεχόμενο καλοκαίρι ο Ντιρκ Νοβίτσκι άφησε το πιστόλι του σκοραρίσματος στη θήκη του. Είναι βέβαια προφανές ότι ο σούπερ σταρ των Μάβερικς έχει κάνει τόσα πολλά για την Εθνική ομάδα της Γερμανίας (μόνος του την έβαλε ξανά στο μπασκετικό χάρτη) που ουδείς δικαιούται να του πει κάτι. Ετσι και αλλιώς ο κατά πολλούς κορυφαίος Ευρώπαιος του ΝΒΑ θα επιστρέψει στις... εθνικές του υποχρεώσεις το 2011 για να παίξει στο Ευρωμπάσκετ της Λιθουανίας.

Tουρκία: Ο Χέντο Τούρκογλου δήλωσε παρόν στο μεγάλο ραντεβού της πατρίδας του, τον ίδιο και ο Ερσάν Ιλιασόβα. Ο Μεχμέτ Οκούρ από την πλευρά του θα παρακολουθήσει το Μουντομπάσκετ από την τηλεόραση του σπιτιού του, αφού η τύχη δεν στάθηκε σύμμαχός του. Μια ζημιά που υπέστη στον αχίλλειο τένοντα τον προηγούμενο Απρίλιο κατέστησε απαγορευτική τη συμμετοχή στο προσεχές Μουντομπάσκετ.

Αργεντινή: Στα 33 του χρόνια ο Μανού Τζινόμπιλι αποφάσισε να διαθέσει το καλοκαίρι του στην οικογένειά του και όχι στο προπονητικό τιμ και τους συμπαίκτες του στην Εθνική ομάδα της Αργεντινής. Λογικό, αν σκεφτεί κανείς ότι ο χρόνος περνάει και τα γόνατα του Μανού καταπονούνται κάθε σεζόν όλο και περισσότερο. Για να έχει λοιπόν και ο ίδιος το κεφάλι του ήσυχο, προτίμησε την αποχή χωρίς μάλιστα να διευκρινίσει αν θα επιστρέψει κάποια στιγμή. Eσχάτως προέκυψε και η απουσία του Νοτσιόνι αφού οι Σίξερς άναψαν κόκκινο στη συμμετοχή του.




Πουέρτο Ρίκο: Ξεχωριστή κατηγοριών απουσιών κατάφερε να δημιουργήσει το Πουέρτο Ρίκο. Μέχρι τώρα μιλήσαμε για παίκτες που είτε τραυματίστηκαν, είτε προτίμησαν να μην ενσωματωθούν στις Εθνικές ομάδες τους για προσωπικούς λόγους. Στο Πουέρτο Ρίκο οι Λάρι Αγιούσο και Κριστιάν Νταλμάου σήκωσαν το λάβαρο της επανάστασης και θέλησαν να γίνουν προπονητές στη θέση του προπονητή. Η ομοσπονδία της χώρας όμως τους έδωσε τα παπούτσια στο χέρι και ως εκ τούτου δύο ακόμη απώλειες είναι γεγονός.



Βραζιλία: Στο στρατόπεδο της σελεσάο δεν έχουν περίσσευμα ψηλούς, ούτε φυσικά την πολυτέλεια να χάνουν το καλύτερο σέντερ τους μία εβδομάδα πριν από το τζάμπολ. Και όμως με τον Νενέ Χιλάριο αυτό ακριβώς συνέβη. Λαβώθηκε και είπε αντίο στο Μουντομπάσκετ αφήνοντας τη Βραζιλία με μοναδικό αξιόπιστο ψηλό τον Τιάγκο Σπλίτερ.



Κίνα: Για την απουσία του Γιάο Μινγκ ουσιαστικά ξέραμε από πέρυσι όταν ο Κινέζος γίγαντας δεν έπαιξε λεπτό στο ΝΒΑ. Από τη στιγμή που ο σέντερ των Ρόκετς δεν μπόρεσε να προσφέρει ούτε δευτερόλεπτο στην ομάδα του, η Εθνική Κίνας ήταν γι’ αυτόν μία ουτοπία.



Ελλάδα: Στα του οίκου μας τα γεγονότα είναι ήδη γνωστά. Ο Θοδωρής Παπαλουκάς έκρινε ότι χρειαζόταν ακόμα ένα καλοκαίρι ξεκούραση και έτσι έθεσε εαυτόν εκτός Μουντομπάσκετ. Όταν, κατά πως λένε οι πληροφορίες, εκδήλωσε την επιθυμία να συμμετάσχει, η Εθνική είχε ολοκληρώσει το πρώτο στάδιο της προετοιμασίας της στο Καρπενήσι και ο Γιόνας Καζλάουσκας είπε όρθα κοφτά όχι.
 
 
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!