tromaktiko: Ο απόηχος των κληρώσεων στο Μόντε Κάρλο.

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Ο απόηχος των κληρώσεων στο Μόντε Κάρλο.



Τα... βασικά του διημέρου ολοκληρώθηκαν με τις κληρώσεις των τεσσάρων ελληνικών ομάδων και η πρώτη αίσθηση είναι ότι σε
 γενικές γραμμές κανείς δεν πρέπει να είναι παραπονεμένος, ειδικά οι τρεις της δεύτερης ευρωπαϊκής διοργάνωσης που ήταν στα χαμηλά γκρουπ δυναμικότητας.
Στο Champions League ο Παναθηναϊκός έπεσε με την ομάδα που μπορεί να πετύχει τη μεγαλύτερη συγκομιδή βαθμών (Μπαρτσελόνα), με μια βατή αντίπαλο (Κοπεγχάγη) και με ένα ερωτηματικό (Ρούμπιν). Έχω την αίσθηση ότι τα δύο κολλητά παιχνίδια με τους Ρώσους 20 Οκτωβρίου στην Αθήνα και 2 Νοεμβρίου στον Καζάν θα καθορίσουν τη μοίρα των πρασίνων.



Η ΑΕΚ θα παλέψει με Άντερλεχτ και Χάιντουκ, καθώς η Ζενίτ φαίνεται να έχει το προβάδισμα, ο ΠΑΟΚ μπορεί να χαμογελά, καθώς πέραν της Βιγιαρεάλ, τις άλλες δύο (Ντιναμό Ζάγκρεμπ και Μπριζ) αν είναι καλός τις έχει, ενώ ο Άρης δύσκολα κοντράρει την Ατλέτικο Μαδρίτης και αν αποδειχθεί ανώτερος της Ρόζεμποργκ, θα παίξει την πρόκριση με τη Λεβερκούζεν.


Αυτά για την κλήρωση, επισημαίνοντας ότι θα επιστρέψουν στα ελληνικά γήπεδα ως αντίπαλοι, παλιοί γνώριμοι: Νταμ Ν’ντόι, Μίκαελ Άντονσον (Κοπεγχάγη), Άντε Ρουκάβινα, Ιγκόρ Μπίστσαν (Ντιναμό) και Μπρούνο Άλβες (Ζενίτ).


Στο κέντρο Τύπου του Γκριμάλντι φόρουμ, η UEFA, έδωσε στη δημοσιότητα τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ανάμεσα στους 16 προπονητές της περσινής νοκ άουτ φάσης, για τον καλύτερο τερματοφύλακα, αμυντικό και επιθετικό, που έλαβαν τα βραβεία τους την Πέμπτη κατά τη διάρκεια της κλήρωσης του Champions League.


Ως γνωστόν, οι νερατζούρι σάρωσαν. Ο Ζούλιο Σέζαρ πήρε 42 ψήφους έναντι 15 του Βαλντές, ο Μαϊκόν 24 με τον Πικέ να σταματά στους 21, ο Σνάιντερ είχε 24 έναντι 22 του Τσάβι (και στους μέσους δηλαδή έγινε μεγάλη μάχη), ενώ στους επιθετικούς σάρωσε ο Μιλίτο με 40, έναντι 28 του Μέσι. Ο Αργεντινός πήρε και το βραβείο του ποδοσφαιριστή της χρονιάς, χάρη στα γκολ που πέτυχε στον τελικό. Κάθε προπονητής έδινε 3, 2 και 1 ψήφο αντίστοιχα σε τρεις παίκτες ανά θέση.


Για την ιστορία, ο Μπόζινταρ Μπάντοβιτς, προπονητής πέρσι του Ολυμπιακού ψήφισε Σέζαρ, Μπουτ και Λορίς στους γκολκίπερ, Λούσιο, Πικέ και Ζανέτι στους αμυντικούς, Ρόμπεν, Σνάιντερ και Σβαϊνστάιγκερ στους μέσους, Μέσι, Μιλίτο και Όλιτς στους επιθετικούς.


Κατά τα άλλα, η πόλη πλημμύρισε από Ισπανούς φιλάθλους της Ατλέτικο Μαδρίτης, οι οποίοι με τις χαρακτηριστικές ερυθρόλευκες φανέλες φωτογραφίζονταν μπροστά από κάθε αξιοθέατο της πόλης, ενώ εμφανίστηκαν ακόμα και στην κλήρωση του Europa League, στο Γκριμάλντι. Είναι πάρα πολλοί, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι δεν υπήρχε μέχρι το μεσημέρι ούτε ένας Ιταλός στα χρώματα της Ίντερ που να κυκλοφορεί.


Μάλλον οι Ίβηρες άρπαξαν την ευκαιρία, γιατί –όπως σωστά παρατήρησε ένας συνάδελφος- «ποιος ξέρει πότε θα κατακτήσουν πάλι ευρωπαϊκό τρόπαιο για να ξανάρθουν στο Super Cup!». Οι Ιταλοί, είπαμε, εξαφανισμένοι! Και οι φίλαθλοι, αλλά και η ομάδα, παρότι ο υπογράφων μένει στο ίδιο ξενοδοχείο με τους νερατζούρι.



Δεν θα ήταν κι άσχημα να παίρνεις το πρωινό σου δίπλα στον Μιλίτο και τον Ετό, αλλά μάλλον οι πρωταθλητές Ευρώπης απολαμβάνουν πριβέ υπηρεσίες! Κρίμα για εμάς τους κοινούς θνητούς...


Κατά τα άλλα, οι της Ατλέτικο γιορτάζουν απόψε στο Μόντε Κάρλο, μολονότι οι της Ίντερ είχαν σαφώς μεγαλύτερο κίνητρο, τουτέστιν να επαναλάβουν το περσινό κατόρθωμα της Μπαρτσελόνα: τρεμπλ, Super Cup και μετά Παγκόσμιο κύπελλο συλλόγων και πήγαινε λέγοντας. Αμ δε...


Εδώ που τα λέμε, πάντως, στο πριγκηπάτο όλοι γιορτάζουν κάθε βράδυ και κανείς -ακόμα κι ο χαμένος της βραδιάς- δεν μένει παραπονεμένος.


Χθες για παράδειγμα, ήταν ένα ακόμα βράδυ του διεθνούς φεστιβάλ πυροτεχνημάτων στο λιμάνι, μπροστά από το Καζίνο. Για την ακρίβεια πρόκειται για διαγωνισμό που διαρκεί κάποιους μήνες και ο νικητής αναλαμβάνει ως... έπαθλο το σόου πυροτεχνημάτων το βράδυ της 18ης Νοεμβρίου, την παραμονή δηλαδή της εθνικής εορτής. Το θέαμα, ήταν μοναδικό...
 
 
Πηγή: contra.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!