tromaktiko: Θλιβερή Επέτειος ....

Κυριακή 22 Αυγούστου 2010

Θλιβερή Επέτειος ....



Στις 21-22-23 Αυγούστου 2009 το Πεντελικό Βουνό γνώρισε την Μεγαλύτερη καταστροφή των τελευταίων 50 χρόνων.
Ας πιάσουμε τα γεγονότα από την αρχή, το βράδυ 21-08-2009 στην θέση Σέσι Γραμματικού, ξεκίνησε μια φωτιά όπου γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις,
λόγω των ισχυρών ανέμων. Η φωτιά υποτιμήθηκε και το βάρος έπεσε στην προστασία των μηχανημάτων εκσκαφής, του υπο’κατασκευής ΧΥΤΑ στο Γραμματικό.
Ξημερώνοντας Σάββατο 22 Αυγούστου 2009 η κατάσταση είχε φύγει από κάθε έλεγχο, κατακαίγοντας τα πάντα στο πέρασμα της. Δεν μπορούσε όμως κανείς να προβλέψει το τι θα επακολουθούσε. Μετά από μεγάλη έλλειψη συντονισμού της Κρατικής Μηχανής, η καταστροφική πυρκαγιά περνάει στον κύριο ορεινό όγκο της Πεντέλης, με την βοήθεια του αέρα και της νύχτας γρήγορα το πύρινο μέτωπο φτάνει στα πρώτα σπίτια της Πεντέλης. Η μάχη είναι εντελώς άνιση με 10 Km πύρινο μέτωπο και μερικούς τρελούς Εθελοντές και Πυροσβεστικά οχήματα με επαγγελματίες Πυροσβέστες, μετρημένα στα δάχτυλα. Περιμένοντας το ξημέρωμα και την βοήθεια από εναέρια Πυροσβεστικά μέσα, μένουμε άφωνοι όταν βλέπουμε μόνο δυο ελικόπτερα, όπου το ένα απ’ αυτά βγαίνει εκτός μάχης από τεχνικό πρόβλημα. Η κατάσταση εκτός ελέγχου το Κράτος εντελώς μουδιασμένο και για μια ακόμη φορά μια μεγάλη καταστροφή στην Αττική.
Το κράνος μου του Εθελοντή Πυροσβέστη γράφει “ ΘΑΡΣΕΙΝ ΣΩΖΕΙ ” και ίσως αυτό μου δίνει κουράγιο να συνεχίζω. Κουράστηκα όμως να ζω σε μια χώρα που δεν τιμωρεί κανέναν υπεύθυνο και αφήνει τα πράγματα στην τύχη τους .

Γιάννης Ζούνης
Εθελοντής Πυροσβέστης
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!