tromaktiko: ΚΥΠΡΟΣ: Υπόθεση παιδοκτονίας ερευνά η Αστυνομία

Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

ΚΥΠΡΟΣ: Υπόθεση παιδοκτονίας ερευνά η Αστυνομία



Εντός της ημέρας αναμένονται τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών και άλλων επιστημονικών εξετάσεων, που εκτιμάται ότι θα ρίξουν φως στα ερωτήματα που απασχολούν την Αστυνομία, για το νεκρό νεογνό, που εντοπίστηκε σε διαμέρισμα στη Λεμεσό.

Το νεκρό κοριτσάκι, που είχε γεννηθεί μετά από 36 ή 37 εβδομάδες κύησης, αλλά παραμένει άγνωστο εάν γεννήθηκε ζωντανό ή νεκρό, εντοπίστηκε τυλιγμένο μέσα σε πετσέτες και κρυμμένο μέσα σε μαύρη σακούλα, κάτω από κρεβάτι στο διαμέρισμα, στην τουριστική περιοχή της Λεμεσού.
Η 34χρονη οικιακή βοηθός από τις Φιλιππίνες, η οποία διέμενε στο δωμάτιο, και η οποία φαίνεται να έφερε μόνη της στη ζωή το νεογνό, νοσηλεύεται ακόμα στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, και δεν είναι σε θέση να δώσει ικανοποιητικές εξηγήσεις στην Αστυνομία. Σύμφωνα με τους ανακριτές αρνείται ακόμα και ότι κυοφορούσε, ενώ πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα ζητούσε επίμονα από τους εργοδότες της να επιστρέψει στην πατρίδα της, αλλά δεν της το επέτρεπαν.
Σύμφωνα με εκτιμήσεις γιατρών, η γυναίκα φέρεται να είχε λάβει από μόνη της και χωρίς ιατρική παρακολούθηση χάπι για τη διακοπή της κύησης. Υποβλήθηκε ήδη σε δύο χειρουργικές επεμβάσεις και σε υστερεκτομή, και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο γυναικολογικό τμήμα του νοσοκομείου Λεμεσού.
Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι διερευνά υπόθεση παιδοκτονίας, ενώ από τα αποτελέσματα των ιστοπαθολογικών εξετάσεων θα κριθεί κατά πόσο θα προσαφθούν οποιεσδήποτε κατηγορίες στη μητέρα, την οποία πρόδωσε η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσίασε εξαιτίας της γέννησης χωρίς την απαραίτητη ιατρική φροντίδα, αλλά και της κατανάλωσης χαπιού για διακοπή της κύησης.
Σοβαρά ερωτήματα, για το χειρισμό της υπόθεσης, αλλά και για την αντιμετώπιση της μητέρας, διατυπώνει, εν τω μεταξύ, η παιδοψυχολόγος και βουλευτής του Δημοκρατικού Συναγερμού, Στέλλα Κυριακίδου. Τόνισε, σε δηλώσεις της, ότι με βάση το Δικανικό Δίκαιο, η μητέρα έχει δικαίωμα σε ψυχολογική στήριξη, και διερωτήθηκε εάν επαγγελματίες ψυχίατρος και ψυχολόγος από τις κρατικές υπηρεσίες έχουν κληθεί να την εξετάσουν, προκειμένου να διαπιστώσουν τι μπορεί να την οδήγησε στις πράξεις της.

ΠΗΓΗ: ikypros
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!