Συνταγή για 4 άτομα
Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
500gr μακαρόνια- πέννες
4 μεγάλες ώριμες ντομάτες ή 1 κονσέρβα σάλτσα ντομάτας
1 μέτριο κρεμμύδι χοτροκομμένο
1,5 φλιτζάνια φρέσκα μανιτάρια κομμένα σε φέτες
1/3 φλιτζανιού νερό
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό,
1/3 φλιτζανιού κόκκινο κρασί (κατά προτίμηση ξηρό)
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
3 κουταλιές ελαιόλαδο
1 κουταλάκι του γλυκού λευκή ζάχαρη (ή 1 γλυκαντικό)
Τριμμένο τυρί παρμεζάνα
Σημ: Αν νηστεύετε μην χρησιμοποιήσετε καθόλου το τυρί ή αντικαταστήστε με νηστίσιμο τυρί.
Προετοιμασία:
Σε μια μεσαία κατσαρόλα , ζεστάνετε το ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να γυαλίσει. Προσθέστε τα μανιτάρια και ανακατέψτε για να αναμειχθούν. Ψήστε για 3 λεπτά περίπου και προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και το νερό.
Ανακατέψτε καλά και σκεπάστε την κατσαρόλα. Τα αφήνουμε να σιγοβράσουν για 8 λεπτά, ανακατεύοντας κατά διαστήματα και ταυτόχρονα ελέγχετε να μην απορροφηθεί όλο το νερό. Προσθέστε το κόκκινο κρασί, χαμηλώστε τη φωτιά σκεπάστε και σιγοβράστε για ακόμα περίπου 10 λεπτά, έτσι ώστε να αναμειχθούν οι γεύσεις. Ξεσκεπάστε και προσθέστε το βασιλικό. Αφήστε για ακόμα 2 λεπτά πάνω στην φωτιά και αποσύρετε. Προσθέστε αμέσως ενόσω είναι ακόμα ζεστή η σάλτσα, τη ζάχαρη (ή το γλυκαντικό) και ανακατέψτε καλά.
Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
Σερβίρετε τα ζυμαρικά σε βαθιά πιάτα και περιχύστε τα με αρκετή σάλτσα. Πασπαλίζουμε λίγο τυρί στην κορυφή και ... Καλή Όρεξη!