tromaktiko: Ίδιο Σκηνικό και Σήμερα αναμένεται στο ΧΑΑ, Η Προσοχή στραμμένη στις Κρίσιμες Υποστηρίξεις με τις Ξένες Αγορές που Προβληματίζουν να Δίνουν τον Τόνο.

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Ίδιο Σκηνικό και Σήμερα αναμένεται στο ΧΑΑ, Η Προσοχή στραμμένη στις Κρίσιμες Υποστηρίξεις με τις Ξένες Αγορές που Προβληματίζουν να Δίνουν τον Τόνο.



Μετά τη χθεσινή “αδιάφορη” συνεδρίαση, η προσοχή θα εξακολουθήσει να βρίσκεται αφενός στην ανάγκη παραμονής του Γενικού και του Τραπεζικού δείκτη πάνω από τις πολύ σημαντικές υποστηρίξεις τους, αφετέρου στην πορεία των ξένων αγορών.
Πιο συγκεκριμένα, αναφορικά με τον γενικό δείκτη επικεντρώνουμε την προσοχή μας στις πολύ σημαντικές υποστηρίξεις των 1.580 - 1.590 μονάδων, οι οποίες δοκιμάστηκαν κατά τις τελευταίες 2 συνεδριάσεις, επαναλαμβάνοντας ότι αποτελούν ουσιαστικά τις τελευταίες ισχυρές υποστηρίξεις πριν από τα επίπεδα των 1.440 – 1.450 μονάδων (όπου διαμορφώνεται ο σχηματισμός του τριπλού πάτου 12 ετών). Ταυτόχρονα, η προσοχή θα βρίσκεται στραμμένη και στα υπερβολικά κρίσιμα επίπεδα του διαγράμματος του τραπεζικού δείκτη, στις 1.690 – 1.700 μονάδες (up date σημαντικών υποστηρίξεων από το εβδομαδιαίο διάγραμμα), τα οποία επίσης σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να χαθούν με επιβεβαίωση (κλείσιμο 3 συνεδριάσεων) τις επόμενες ημέρες, ενώ μια τέτοια απώλεια, θα αποτελέσει ουσιαστικά τη βάση για νέες ισχυρές πιέσεις, συντελώντας την ίδια ώρα και στην οριστική αναστροφή της όποιας βελτίωσης είχε γίνει προσφάτως στα διαγράμματα (ημερήσιο και κυρίως εβδομαδιαίο) του τραπεζικού δείκτη. Όπως είναι φυσικό, η πορεία των ξένων αγορών θα εξακολουθήσει να βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, ενώ εναποθέτουμε τις ελπίδες για κάτι καλό στο Ελληνικό χρηματιστήριο στην πιθανότητα αναζωπύρωσης των φημών για deal στον τραπεζικό κλάδο (διαβάστε Σημερινό Report Τεχνικής Ανάλυσης στο www.greekfinanceforum.com).
Προβληματική εμφανίζεται η εικόνα των ξένων αγορών και παρόλο που η μέσο – μακροπρόθεσμη τάση, όπως αυτή φαίνεται από το εβδομαδιαίο διάγραμμα, παραμένει θετική, η βραχυπρόθεσμη εικόνα συγκεντρώνει μεγάλες πιθανότητες για περαιτέρω πιέσεις τις επόμενες ημέρες. Όπως γίνεται κατανοητό κάτι τέτοιο αναμένεται να έχει και αρνητικές επιπτώσεις και στην πορεία του Ελληνικού χρηματιστηρίου.

Σχόλιο για Xetra DAX
Η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα του βασικού Γερμανικού δείκτη, XETRA DAX, εμφανίζεται αρνητική, ενώ κλειδί για την αναστροφή αυτής κρίνεται η επιστροφή του δείκτη πάνω από τα επίπεδα των 6.200 μονάδων. Σε αυτήν την περίπτωση αναμένουμε να επαναπροσεγγιστούν οι απίστευτα ισχυρές (μακροπρόθεσμες) αντιστάσεις που υπάρχουν στα επίπεδα των 6.360 – 6.380 μονάδων (επίπεδα τα οποία, όπως είχαμε αναφέρει τότε, αποτέλεσαν 2 φορές την κορυφή του ανοδικού ράλι των τελευταίων μηνών).
Στον αντίποδα, σε περίπτωση συνέχισης της αδυναμίας κίνησης πάνω από τις 6.200 μονάδες, αναμένουμε νέες πιέσεις (είναι πολύ πιθανό να συμβεί αυτό), με τις επόμενες υποστηρίξεις να βρίσκονται στα επίπεδα των 5.950 μονάδων (ΚΜΟ 200, πράσινη γραμμή, ημερήσιο διάγραμμα) και 5.840 (μακροπρόθεσμη ζώνη, μαύρη οριζόντια γραμμή). Σημειώνουμε ότι θεωρούμε πολύ σημαντική τη διατήρηση των επιπέδων της τελευταίας μακροπρόθεσμης ζώνης.

Σχόλιο για S&P 500

Αρκετά “δύσκολη” εμφανίζεται η βραχυπρόθεσμη τεχνική εικόνα του S&P 500, ενώ απαιτείται μια κίνηση υψηλότερα των 1.100 – 1.110 μονάδων (εξαιρετικά δύσκολο βραχυπρόθεσμα) ή στη χειρότερη περίπτωση η διατήρηση της επαφής με τα παραπάνω επίπεδα, έτσι ώστε να αποφευχθεί μια κίνηση προς τις σημαντικές υποστηρίξεις στα επίπεδα των 1.010 – 1.020 μονάδων (μακροπρόθεσμη ζώνη, μαύρη οριζόντια γραμμή και στα δύο διαγράμματα, ημερήσιο και εβδομαδιαίο).

Σχόλιο για Dow Jones Industrials:

Σχετικά με το Dow Jones είχαμε αναφερθεί και στο χθεσινό μας σχόλιο, ενώ επαναλαμβάνουμε ότι κρίνεται κρίσιμη η ανοδική κίνηση ή τουλάχιστον η διατήρηση της επαφής με τα πολύ σημαντικά επίπεδα των 10.290 – 10.350 μονάδων. Σε αντίθετη περίπτωση (η οποία δυστυχώς είναι πολύ πιθανή), όπως είχαμε αναφέρει αναμένουμε συνέχιση των πιέσεων μέχρι τις επόμενες σημαντικές υποστηρίξεις, που εντοπίζονται στα επίπεδα των 9.500 – 9.600 μονάδων.

Νευρικότητα χθες το βράδυ και νέες απώλειες στις ΗΠΑ. Πιο συγκεκριμένα, ο S&P 500 έκλεισε στις 1.067,36 μονάδες, χαμηλότερα κατά 0,40%, και ο Dow Jones Industrials στις 10.174,41 μονάδες, με πτώση 0,38%. Τέλος, επίσης με πτώση 0,92% o δείκτης του τεχνολογικού κλάδου, Nasdaq Composite, στις 2.159,63 μονάδες.

Μικτή η εικόνα σήμερα το πρωί (07:25) στις Ασιατικές αγορές, με το Nikkei να σημειώνει απώλειες της τάξης του 0,60%, στις 9.061,67 μονάδες, ενώ με οριακή άνοδο 0,19% ο Hang Seng στις 20.928,88 μονάδες.
Συνεχίζει η εξαιρετικά αδύναμη εικόνα του ευρωπαϊκού νομίσματος, με το ευρώ έναντι του δολαρίου να βρίσκεται στις 07:45 στο 1,2631 έναντι του Αμερικανικού δολαρίου, ενώ θα πρέπει να αναφέρουμε ότι στο εύρος των επιπέδων από 1,260 – 1,2630 υπάρχουν σημαντικέ υποστηρίξεις, οι οποίες ενδέχεται να προσφέρουν κάποιες, έστω και προσωρινές “ανάσες”, στο ευρώ.

Τέλος στο σημερινό οικονομικό ημερολόγιο ξεχωρίζει:
Η ανακοίνωση των στοιχείων για το ΑΕΠ της Γερμανίας για το 2 τρίμηνο του έτους (09:00 ώρα Ελλάδος).
Η ανακοίνωση των πωλήσεων των υφιστάμενων κατοικιών στις ΗΠΑ για το μήνα Ιούλιο (17:00 ώρα Ελλάδος, εκτίμηση για διαμόρφωση αυτών στα 4,68 εκ από 5,37 εκ στην τελευταία ανακοίνωση).

Greek Finance Forum
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!