tromaktiko: Νίκη με καρδιοχτύπια για την ομάδα των ΗΠΑ

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Νίκη με καρδιοχτύπια για την ομάδα των ΗΠΑ



Οι αστέρες του ΝΒΑ τα βρήκαν σκούρα απέναντι στην Βραζιλία, την οποία και νίκησαν με 70-68, σε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς.
Οι βραζιλιάνοι μάλιστα έχασαν διπλή ευκαιρία με Χουέρτας και Μπαρμπόσα να στείλουν το ματς στην παράταση.

Οι βραζιλιάνοι έδειξαν από το ξεκίνημα πως είναι... σκληρό καρύδι και έκαναν ένα εξαιρετικό πρώτο δεκάλεπτο, στο οποίο κατάφεραν να πάρουν προβάδισμα με 28-22.
Οι παίκτες του Μάικ Σιζέφσκι ήταν άστοχοι και δεν μπορούσαν να βρουν ρυθμό απέναντι στους σκληροτράχηλους βραζιλιάνους, οι οποίοι έμειναν μπροστά στο σκορ μέχρι το ημίχρονο (46-43).

Οι ΗΠΑ πήραν για πρώτη φορά το προβάδισμα στην τρίτη περίοδο, με ένα από τα γνωστά τους ξεσπάσματα. Ο Ρόουζ έκανε το 52-50, αλλά οι βραζιλιάνοι άντεξαν στην πίεση και έμειναν σε απόσταση βολής έως το τέλος του τρίτου δεκαλέπτου (61-59, 30`).

Η τελευταία περίοδος ήταν κακή σε θέαμα, καθώς οι δύο ομάδες ήταν ιδιαίτερα άστοχες, αλλά η εξέλιξη του αγώνα ήταν συναρπαστική. Οι καλές άμυνες των βραζιλιάνων τούς έδωσαν τη δυνατότητα να διεκδικήσουν τη νίκη μέχρι τέλους.

Με το σκορ στο 70-68 οι παίκτες του Ρούμπεν Μανιάνο είχαν την ευκαιρία ακόμη και να πάρουν τη νίκη. Ο Χουέρτας πήρε την τελευταία επίθεση, αλλά κόπηκε με φάουλ. Ο βραζιλιάνος γκαρντ, όμως, έχασε την πρώτη βολή και αναγκαστικά αστόχησε επίτηδες και στη δεύτερη. Οι βραζιλιάνοι πήραν το ριμπάουντ, αλλά ο Μπαρμπόσα, υπό πίεση, αστόχησε στο τελευταίο σουτ και οι ΗΠΑ πήραν τη νίκη, για να μείνουν μόνοι πρώτοι στον 2ο όμιλο.


πήγη: sport.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!