tromaktiko: ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ!!!

Σάββατο 14 Αυγούστου 2010

ΟΧΙ ΜΟΝΟ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΤΗ ΧΙΟ!!!



Πριν από μερικές ημέρες έκανα διακοπές στην Χίο και συγκεκριμένα στο Παντουκιός! Μέρος πανέμορφο, που φαίνεται τελείως εγκατελλημένο από τις δημοτικές αρχές και όχι μόνο!
Στο μέρος αυτό δραστηριοποιείτε ένα εστιατόριο (πολύ καλό για το service και την ποιότητα του φαγητού) και τίποτε άλλο. Διαπίστωσα πως το λιμενικό ταμείο Χίου, έχει ενοικιάσει σ' αυτόν τον επαγγελματία ένα μεγάλο μέρος της παραλίας, η οποία έχει τσιμεντοθεί μπαίνοντας ακόμη και μέσα από την ακτογραμμή προκειμένου να μπαίνουν τραπέζια! Φαντάζομαι πως την ευθύνη τη φέρει το λιμενικό ταμείο Χίου και όχι ο επαγγελματίας που πληρώνει αδρά!!Ως εδώ ας πούμε όλα καλά!
Στο σημείο αυτό υπάρχει ένας πλάτανος ο οποίος ξεπερνά σε ηλικία τα 120 χρόνια με πηγάδι και μια βρύση που είχε φτιάξει η κοινότητα τη δεκαετία του 1960 (αν δεν κάνω λάθος). Τα πάντα λοιπόν εκεί έχουν καταληφθεί με την άδεια του λιμενικού ταμείου λες και ο πλάτανος που φυτεύτηκε εκεί πριν χρόνια ήταν περιουσία τους!! Αφού λοιπόν το λιμενικό ταμείο εκμεταλλεύεται την περιοχή και εισπράττει ενοίκιο από τον επαγγελματία, η ανταπόδοση του στην περιοχή ποιά είναι; Ο χώρος είναι μες τη βρώμα ακόμη και tο μικρό κομμάτι της παραλίας που έχει απομείνει το καθαρίζουμε μόνοι μας κάποιοι από τους κατοίκους (2 συγκεκριμένα).Τα τελευταία χρόνια δεν έχει γίνει κανένα σημαντικό έργο που να δικαιολογεί την εκμετάλλευση της ακτής από το λιμενικό ταμείο, παρά μόνο η αποχέτευση που έκανε ο Δήμος κι αυτό έχει μείνει στη μέση. Το μέρος προσφέρει απίστευτη φυσική ομορφιά, όλα τα άλλα όμως κρατούν τον κόσμο μακριά. Βρώμα, ακαταστασία και ένα ιχθυοτροφείο στην περιοχή που την καταστρέφει χρόνο με το χρόνο, αφού λειτουργεί εις βάρος της φυσικής και περιβαλλοντικής ομορφιάς του τόπου. Κρίμα για τους κατοίκους, κρίμα για το μέρος!!!

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!