tromaktiko: Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απετράπη τρομοκρατικό χτύπημα



Με έκτακτα δελτία και συνεχή ροή πληροφοριών μετέδωσαν τα ξημερώματα τα αμερικανικά δίκτυα την σύλληψη δύο ατόμων στο Άμστερνταμ στις αποσκευές των οποίων βρέθηκαν «ύποπτα» αντικείμενα.
Οι δυο τους προέρχονταν από τις ΗΠΑ και συνελήφθησαν μετά την προσγείωσή τους στο αεροδρόμιο Σίπχολ του Άμστερνταμ, προερχόμενοι από το Σικάγο.
Όπως μετέδωσε το NBC στην κατοχή του ενός εντόπισαν ρολόγια χειρός και κινητά τηλέφωνα ενωμένα με κολλητική ταινία. Από την πλευρά του το ABC υποστήριξε ότι ένα κινητό τηλέφωνο ήταν κολλημένο σε ένα μπουκάλι από σιρόπι για τον στομαχικό πόνο ενώ στην κατοχή του ίδιου υπόπτου βρέθηκαν ένα κοπίδι και τρία μεγάλα μαχαίρια καθώς και 7.000 δολάρια.
Μετά την διαρροή της υπόθεσης, το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας των ΗΠΑ εξέδωσε ανακοίνωση και υποστήριξε ότι τα ύποπτα αντικείμενα εντοπίστηκαν μέσα στις αποσκευές δύο επιβατών που πέρασαν από τον έλεγχο του αεροδρομίου του Σικάγου πριν την πτήση 908 της United από το αεροδρόμιο O\'Hare, με προορισμό το Άμστερνταμ, το βράδυ της Κυριακής.
«Τα αντικείμενα δεν κρίθηκε ότι είναι επικίνδυνα από μόνα τους» συνεχίζει η ίδια ανακοίνωση, δικαιολογώντας το γεγονός ότι επέτρεψαν να γίνει κανονικά η πτήση και να πραγματοποιηθούν οι συλλήψεις στην Ολλανδία. Πάντως, σύμφωνα με το NBC, ήδη ο ένας ύποπτος αφέθηκε ελεύθερος, ωστόσο ο δεύτερος, που έχει καταγωγή από το Ντιτρόιτ, εξακολουθεί να κρατείται.
star
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!