tromaktiko: Ισπανία: η λιτότητα εντείνεται

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Ισπανία: η λιτότητα εντείνεται



Νέα μέτρα λιτότητας θα χρειαστεί να επιβάλει η Ισπανία το 2011, υποστηρίζει το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της ΕΚΤ, Χοσέ Μανουέλ Γκονζάλεθ Παράμο.
Σε συνέντευξή του στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Europa Press, ο Ισπανός τραπεζίτης επισήμανε ότι όλοι, ακόμη και η ισπανική κυβέρνηση, αποδέχονται ότι το 2011 και τα επόμενα χρόνια θα χρειαστούν επιπρόσθετα δημοσιονομικά μέτρα έτσι ώστε να μειωθεί το δημόσιο έλλειμμα από το...
11,2% πέρυσι στο 3% του 2013. Ο Παράμο αντιτάχθηκε στο ενδεχόμενο μιας αύξησης των φόρων για τη μείωση του ελλείμματος, καλωσόρισε τις μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης Θαπατέρο στην εγχώρια αγορά εργασίας και μίλησε για περαιτέρω αλλαγές με στόχο «τη βελτίωση των συλλογικών συμβάσεων». Παράλληλα, προειδοποίησε την κυβέρνηση να μην είναι υπερβολικά αισιόδοξη στις προβλέψεις της για την ανάπτυξη της οικονομίας, οι οποίες στην παρούσα φάση είναι 1,3% για το 2011 και 2,5% για το 2012. Η ισπανική κυβέρνηση έχει ήδη ανακοινώσει νωρίτερα φέτος μέτρα λιτότητας συνολικού ύψους 65 δισ. ευρώ, ενώ έχει δεσμευτεί απέναντι στην Ε.Ε. για επιπλέον μέτρα αν χρειαστεί.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!