Συνταγή για 6 άτομα
Aπό το: http://xs-recipes.blogspot.com/
Υλικά:
1 1/2 φλιτζάνι αποξηραμένα τα ρεβίθια
1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό,
1 κουταλάκι του γλυκού κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού κύμινο, σε σκόνη
4 κουταλιές της σούπας αλεύρι (ίσως χρειαστεί λίγο περισσότερο)
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
1/3 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/3 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι, σε σκόνη
Φυτικό λάδι για το τηγάνισμα
Προετοιμασία:
Τοποθετήστε τα ξερά ρεβίθια σε ένα μπολ, σκεπάστε με κρύο νερό και αφήστε να μουλιάζουν κατά την διάρκεια της νύκτας.
Στραγγίστε την επομένη τα ρεβίθια και τοποθετήστε τα σε μια κατσαρόλα με φρέσκο νερό. Βάλτε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά μέχρι να κοχλάσει το νερό και μετά αφήστε να σιγοβράσουν σε χαμηλή φωτιά για περίπου μία ώρα.
Στραγγίστε τα ρεβίθια και αφήστε να κρυώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.
Συνδυάστε τα ρεβίθια, το σκόρδο, το κρεμμύδι, το κόλιανδρο , το κύμινο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων. Αφήστε τα υλικά να λιώσουν και να αναμιχθούν καλά στον επεξεργαστή. Σε περίπτωση που δεν έχετε ηλεκτρικό επεξεργαστή τροφίμων μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε χειροκίνητο εργαλείο διαθέτετε για την πολτοποίηση πατάτας.
Τοποθετήστε το μείγμα σε ένα μεγάλο μπολ και προσθέστε το αλεύρι. Ζυμώστε με τα χέρια το μείγμα να ενωθεί με το αλεύρι. Το αποτέλεσμα πρέπει να είναι ένα πυκνόρρευστο μείγμα το οποίο να πλάθεται σε μικρές μπάλες. Ως εκ τούτου, αν νομίζετε ότι είναι πολύ υγρό το μείγμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο περισσότερο αλεύρι.
Πλάστε το μείγμα σε μικρές μπάλες, περίπου στο μέγεθος μιας μπάλας του πινγκ πονγκ και πιέστε την κάθε μία ελαφρά προς τα κάτω για να μην είναι εντελώς στρογγυλή .
Βάλτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα σε ένα μεγάλο τηγάνι και αφήστε να κάψει σε μέτρια φωτιά. Τηγανίζουμε τα φαλάφελ μέχρι να ροδίσουν και οι δύο πλευρές (5-7 λεπτά).
Σερβίρετε το φαγητό μέσα σε πίτα (κατά προτίμηση λιβανέζικη) με ντομάτα και ταχίνι.
Καλή Όρεξη!