tromaktiko: Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, για να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων, ζητά ο Γ.Καμίνης

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Τη στήριξη του ΠΑΣΟΚ, για να είναι υποψήφιος στο Δήμο Αθηναίων, ζητά ο Γ.Καμίνης



"Ένας άνθρωπος που υποτίθεται δούλευε για τον πολίτη θα βάλει υποψηφιότητα με ένα κόμμα το οποίο έχει σκοπό του να καταστρέψει τον πολίτη; Γιατί δεν βάζετε υποψηφιότητα ανεξάρτητος Κύριε Καμίνη; Γιατί δεν βάζετε υποψηφιότητα όλοι ανεξάρτητοι από τα κόμματα που λήστεψαν, κατέστρεψαν και συνεχίζουν να καταστρέφουν τη χώρα;"

«Θα είμαι υποψήφιος για τον δήμο της Αθήνας, μόνο εάν είμαι υπερκομματικός υποψήφιος» δήλωσε ο Γιώργος Καμίνης,
 ξεκαθαρίζοντας ότι προς το παρόν στο τραπέζι βρίσκεται η πρόταση του Φώτη Κουβέλη.



«Δεν μπορώ να περιοριστώ στα στενά περιθώρια ενός πολύ σεβαστού μεν κόμματος, το οποίο ακόμα δεν έχει μετρήσει τις δυνάμεις του» έσπευσε να διευκρινίσει.


Μιλώντας στο ΒΗΜΑ 99,5 ο κ. Καμίνης αποκάλυψε ότι μετά την πρόταση του κ. Κουβέλη, του έγινε ένα τηλεφώνημα από πλευράς ΠΑΣΟΚ, ωστόσο, δεν θέλησε να αναφερθεί περισσότερο στο θέμα.
Σχετικά με την αποχώρησή του από τον Συνήγορο του Πολίτη, ο κ. Καμίνης είπε ότι από τη στιγμή που το όνομά του ενεπλάκη στην όλη συζήτηση των υποψηφιοτήτων, όφειλε να αποχωρήσει από τη θέση του, προκειμένου να μην εμπλακεί ένας ανεξάρτητος θεσμός στη διαδικασία των εκλογών.



Νωρίτερα στη διάρκεια παρέμβασής του σε πρωινή εκπομπή του Mega, ο κ. Καμίνης δήλωσε έτοιμος να συζητήσει για όλα τα θέματα του Δήμου Αθηναίων, σημειώνοντας ιδιαίτερα την ενασχόληση του Συνήγορου του Πολίτη με τα θέματα του Ιστορικού Κέντρου της Αθήνας.


Ν.Κακλαμάνης: Αναμένω τον υποψήφιο


Στον ΒΗΜΑ 99,5 μίλησε και ο δήμαρχος Αθηναίων, Νικήτας Κακλαμάνης, ο οποίος κλήθηκε να σχολιάσει τα όσα ακούγονται για την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη ή της κυρίας Γεννηματά.


Τόνισε ότι θα αναμείνει τις αποφάσεις του ΠΑΣΟΚ, αλλά έσπευσε να σημειώσει: «Αυτοδιοικητικά κανείς από τους δύο δεν έχει ασχοληθεί», συμπληρώνοντας ότι η Αυτοδιοίκηση δεν είναι απλή ιστορία.


«Εγώ τώρα που τελειώνω την πρώτη μου θητεία, αρχίζω να μαθαίνω» είπε χαρακτηριστικά.


Απάντηση Κουβέλη σε Τσίπρα


Στο μεταξύ, ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς Φώτης Κουβέλης απάντησε στον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα ότι με την υποψηφιότητα του κ. Καμίνη δίνει «συγχωροχάρτι σε μια πολιτική που έχει υποθηκεύσει το μέλλον της χώρας».


«Εμείς, ως Δημοκρατική Αριστερά, δεν θεωρούμε το κόμμα μας Βατικανό που εκδίδει συγχωροχάρτια ή στέλνει στην πυρά. Επιδιώκουμε υπεύθυνες πολιτικές και προτάσεις, που θα αντιπαλεύουν συστηματικά και στην πράξη συντηρητικές επιλογές, τη στασιμότητα και τις οπισθοδρομικές διακυβερνήσεις στην αυτοδιοίκηση και θα προωθούν συγκεκριμένα και άμεσα πολιτικά και κοινωνικά αποτελέσματα χειροπιαστά για τους πολίτες» τόνισε ο κ. Κουβέλης.


Σε ό,τι αφορά στα περί μνημονίου, ο κ. Κουβέλης τόνισε ότι απορρίπτει την πρόταση της ηγεσίας της ΝΔ για τη «συγκρότηση ενός αντι-μνημονιακού μετώπου».


«Εμείς ως Δημοκρατική Αριστερά είμαστε ξεκάθαροι. Το Μνημόνιο το έχουμε καταψηφίσει. Εμείς διεκδικούμε δημοκρατικές αλλαγές και προοδευτικές μεταρρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων και όχι την πολιτική ρητορεία που απλώς καταγγέλλει γενικά και αόριστα το μνημόνιο, πολιτική που τελικά οδηγεί σε ακινησία και ουσιαστικά καταλήγει υπέρ των συμφερόντων του κεφαλαίου» είπε ο κ. Κουβέλης.
 
 
 
 
Πηγή: in.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!