tromaktiko: Συνταγή της ημέρας!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Συνταγή της ημέρας!



Ξιφίας Σουβλάκι

Συνταγή για 4 άτομα

Από το: http://xs-recipes.blogspot.com/

Υλικά:
1/2kg φιλέτο ξιφία (όχι κόκαλο) 1 γλυκιά πιπεριά, κόκκινη
1 γλυκιά πιπεριά, πράσινη
1 μεγάλο κρεμμύδι
6-10 μεγάλα μανιτάρια, κομμένα στην μέση


Υλικά Μαρινάτας:

1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο κρεμμύδι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο δενδρολίβανο
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι
2 σκελίδες σκόρδο

Σημείωση: Μη χρησιμοποιήσετε ξύδι ή λεμόνι στην μαρινάτα διότι κάτι τέτοιο θα «ξεκινήσει» την διαδικασία ψησίματος του ψαριού!

Προετοιμασία:

Κόψτε το ψάρι και τα λαχανικά στο ίδιο μεγέθους περίπου. Αυτό βοηθά κατά την διάρκεια του ψησίματος να είναι όλα τα υλικά στο ίδιο επίπεδο πάνω στην σχάρα.

Ετοιμάζουμε την μαρινάτα βάζοντας το κρεμμύδι, το δεντρολίβανο, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και τα αλέθουμε όλα μαζί. Ρίχνουμε λίγο-λίγο το ελαιόλαδο μέσα στον επεξεργαστή για να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί και να δημιουργηθεί ένας πουρές. Σκεπάστε το ψάρι και τα λαχανικά με την μαρινάτα. Τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα ή ακόμα καλύτερα κατά την διάρκεια όλης της νύκτας.

Εάν θα χρησιμοποιήσετε ξύλινα σουβλάκια, τοποθετήστε τα σε νερό για τουλάχιστον 10 λεπτά, για να μουσκέψουν αρκετά. Αυτό θα βοηθήσει έτσι ώστε να μην καούν τα σουβλάκια πάνω στην σχάρα. Αρχίστε να περνάτε το ψάρι και τα λαχανικά εναλλάσσοντας κάθε φορά το ψάρι με διαφορετικά λαχανικά.

Ετοιμάστε τη σχάρα σε ψηλή θερμοκρασία. Αραδιάστε τα σουβλάκια στην σχάρα και ψήστε πρώτα καλά (3-6 λεπτά) από την μια πλευρά πριν τα γυρίσετε.

Σερβίρονται ζεστά ή σε θερμοκρασία δωματίου. Σερβίρουμε με φέτες λεμονιού και ρύζι. Καλή Όρεξη!
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!