tromaktiko: Το φονικο οδοστρωμα της Λ. Κηφισιας

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Το φονικο οδοστρωμα της Λ. Κηφισιας



Τυχαινει να κινουμαι καθε πρωι με δικυκλο στην Λεωφορο Κηφισιας, επιλεγοντας αυτο το μεσο και για να εξοικονομω χρονο αλλα και να μην επιβαρυνω τον κυκλοφοριακο φορτο με ενα ακομα αδειο αυτοκινητο.
Δυστυχως ομως συνειδητοποιησα σημερα οτι καθημερινα ρισκαρω την ζωη μου. Και αυτο γιατι στο κωλοκρατος που ζουμε υπαρχουν καποιοι κυριοι που θελουν να λεγονται εργολαβοι δημοσιων εργων, οι οποιοι φτιαχνουν δρομους χειροτερους και απο τα μουτρα τους, τσεπωνοντας το δημοσιο χρημα και αδιαφορωντας αν ο δρομος που παρεδωσαν μπορει να αποβει ενα νεκροταφειο.
Μεχρι τωρα λοιπον ηξερα οτι σε πολλα σημεια της Λ. Κηφισιας δεν μπορω να αλλαξω λωριδα με την μηχανη μου γιατι ο εργολαβος φροντισε να δημιουργησει υψομετρικη διαφορα υφους αρκετων ποντων και μηκους αρκετων εκατονταδων μετρων, ασφαλτοστρωνοντας μονο μια λωριδα και οχι την διπλανη της.

Σημερα, περνωντας κατω απο τον ανισοπεδο κομβο στο υψος του Ψυχικου, δεν πιστευα στα ματια μου!!!!

Αυτος ο αλητηριος που εστρωσε τον δρομο καταφερε να κανει την αριστερη λωριδα του δρομου να ειναι 8-10 ποντους χαμηλοτερη απο την μεσαια.Ουσιαστικα δηλαδη για να πας απο την αριστερη λωριδα στην μεσαια, πρεπει να ανεβεις αυτο το διαχωριστικο. Οσοι οδηγουν μηχανη καταλαβαινουν οτι το να πατας σε αυτη την "γραμμη" με ταχυτητα μεγαλυτερη των 5χλμ/ωρα μπορει να αποβει δολοφονικο.

Δεν προλαβα κι εγω να συνειδητοποιησω τι εγινε, και βλεπω στα 20 μετρα μπροστα μου μια μηχανη να παταει πανω στην γραμμη και ο οδηγος να πεφτει κατω, ευτυχως χωρις να παθει τιποτα. Οι υπολοιποι προσπαθουσαμε να κρατησουμε τις μηχανες μας ορθιες...

Μακαρι να πεσω εξω, αλλα καποιος θα σκοτωθει εκει, αργα ή γρηγορα. Και παει στο διαολο, να σκοτωθεις σε καποιον χωματοδρομο στα Ανω Τράχαλα το δεχομαι..αλλα να σκοτωθεις σε μια απο τις μεγαλυτερες λεωφορους της Αθηνας...?Επειδη ενας αληταράς πηγε να κονομησει για να παει το καλοκαιρι στη Μυκονο ή να παρει την Πόρσε?

Ευχομαι στον εργολαβο που εκανε ετσι σαν τη μουρη του τον δρομο να φαει τα λεφτα που γλυτωσε απο τις κακοτεχνιες του ΣΤΟΥΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!