tromaktiko: Προχωράει ακάθεκτος ο Αποστολάκης

Δευτέρα 2 Αυγούστου 2010

Προχωράει ακάθεκτος ο Αποστολάκης



Πως αποκρούει ο δήμαρχος την έφοδο του ΣΔΟΕ και τους εξονυχιστικούς ελέγχους για την απώλεια χρημάτων σε συγκεκριμένο κωδικό κονδυλίου.
Τα οικονομικά του δήμου Ανακτορίου μπήκαν στο στόχαστρο του ΥΠΕΕ πρώην ΣΔΟΕ μετά από καταγγελία ότι έλειπαν χρήματα από τον κωδικό του βυτιοφόρου. Οι καταγγέλλοντες ήθελαν να γίνει οικονομικός έλεγχος προκειμένου να φανεί που... πήγαν τα χρήματα. Λίγους μήνες πριν τις εκλογές και τη στιγμή που ο δήμαρχος Γιώργος Αποστολάκης βρίσκεται εν αναμονή του χρίσματος για την εκ νέου διεκδίκηση του δήμου, οι οικονομικοί ελεγκτές του υπουργείου έκαναν το δήμο και τις δημοτικές επιχειρήσεις φύλλο και φτερό.
Ο ίδιος ο δήμαρχος πάντως λέει ότι τα συγκεκριμένα χρήματα διατέθηκαν για τις εργασίες σύνδεσης του δικτύου αποχέτευσης, καθώς αυτό θεώρησε ως πιο επείγον έργο, που μάλιστα ήταν εις γνώση του δημοτικού συμβουλίου. Προσθέτει δε, ότι το έργο αυτό έχει μεγάλη σημασία και ήταν ανάγκη να επισπευστεί, καθώς όχι μόνο έφερε πιο γρήγορα έσοδα στο δήμο, αλλά συνέβαλε και στην προστασία του περιβάλλοντος, αφού πλέον οι μετρήσεις που γίνονται στα νερά της θάλασσας της περιοχής είναι παραπάνω από καλές. Έτσι μπορούν πλέον ντόπιοι και επισκέπτες να απολαμβάνουν με ασφάλεια τα μπάνια τους στις παραλίες της Βόνιτσας.
Ωστόσο όμως τα έργα του δήμου Βόνιτσας συνεχίζονται και μάλιστα τελευταία δημοπρατήθηκαν τρία σημαντικά έργα υποδομής. Το ένα είναι η αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Βόνιτσας προϋπολογισμού 4,2 εκ. ευρώ που χρηματοδοτείται από την περιφέρεια δυτικής Ελλάδας. Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί ένα πρόβλημα που ταλάνιζε την περιοχή εδώ και 30 χρόνια. Ταυτόχρονα δημοπρατήθηκε έργο βελτίωσης αγροτικών οδών προϋπολογισμού 750.000 ευρώ, το οποίο χρηματοδοτείται από πόρους του δήμου. Πρόκειται για την δεύτερη είσοδο του Μοναστηρακίου και δρόμους του δ.δ. Παλιαμπέλων και περιλαμβάνει διαπλατύνσεις, τεχνικά έργα και ασφαλτικά. Επίσης πριν από μια εβδομάδα δημοπρατήθηκε και το υπόλοιπο αποχετευτικό δίκτυο του δήμου με προϋπολογισμό 6 εκ. ευρώ, που χρηματοδοτείται από τα τομεακά του υπουργείου περιβάλλοντος. Το έργο αυτό αφορά την ολοκλήρωση του αποχετευτικού δικτύου Βόνιτσας, αφού μέχρι στιγμής είχαν κατασκευαστεί τα 2/3 του έργου.
Ο δήμος Ανακτορίου πάντως είναι από τους λίγους που έχει εντάξει έργα στο ΕΣΠΑ τα οποία και μπορεί να υλοποιεί μόνος του, δεδομένου ότι έχει εξασφαλίσει και τη σχετική πιστοποίηση.

Aυτό το άρθρο προέρχεται από το: ΒΟΝΙΤΣΑ PRESS http://bonitsapress.blogspot.com/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!