tromaktiko: Επίκαιρο όσο ποτέ!

Παρασκευή 20 Αυγούστου 2010

Επίκαιρο όσο ποτέ!



Όλα τα προβλήματα λύνονται σήμερα, εξαρτάται από το πόσο σοβαρά είναι και σε πιο στάδιο βρίσκονται όταν πας να τα αντιμετωπίσεις.

Ένα πολύ κοινό, αλλά μη αντιμετωπίσιμο πρόβλημα είναι ο “καρκίνος στην τσέπη”, που λέει και ο κύριος Γιώργος Σκούρτης.

Τι είναι αυτό; Είναι αυτό που όλοι ονομάζουμε φτώχια, αφραγκία, άδεια τσέπη.

Πεινάς και θες να φας. Όλα καλά ως εδώ. Τι να φας όμως; Αφού δεν έχεις τίποτα φαγώσιμο σπίτι σου. Να φας μακαρόνια που έφαγες εχτές και προχτές και αντιπροχτές; Ναι, αλλά δεν έχεις πλέον ούτε μακαρόνια. Να φας ρύζι, που έφαγες εχτές και προχτές και αντιπροχτές; Ναι, αλλά δεν έχεις πλέον ούτε και ρύζι. Να φας πατάτες, που έφαγες εχτές και προχτές και αντιπροχτές; Ωραίο ακούγεται… αλλά δεν έχεις πλέον ούτε πατάτες. Και στο ψυγείο σου έχεις μόνο νερό και κέτσαπ. Ωραία, να ΦΑΣ νερό με κέτσαπ. Αηδίααααα! Να ΦΑΣ νερό, αλλά θες να φας και κάτι στέρεο. ΠοÏ! να το βρεις, αφού δεν έχεις ΤΙΠΟΤΑ.

Είσαι όμως θετικός άνθρωπος, και λες, εντάξει θα το αντέξω και θα το περάσω κι αυτό…!!!

Και εντάξει να έχεις δικό σου σπίτι και να μην πληρώνεις ενοίκιο… αν δεν έχεις; Τότε τη ****** (αστεράκια για να μην πω την κακιά τη λέξη). Βέβαια και δικό σου σπίτι να χεις, τα πράγματα δεν είναι πιο εύκολα και θα σας πω γιατί. Πες ότι το σπίτι έχει budget 1000€ και πρέπει από αυτά τα χρήματα να πληρώσεις λογαριασμούς, δάνεια-κάρτες (αν έχεις) και να σου μείνουν να πας και σούπερ μάρκετ. Κι αν έχεις και προβλήματα υγείας… τότε πληρώνεις ΜΟΝΟ τις υποχρεώσεις και αν μείνει τίποτα, τότε κοιτάς τι θα φας.

Για να βγάλεις τα χρήματα που χρειάζεσαι για να ζήσεις, πρέπει να πηγαίνεις στη δουλειά σου. Και δεν μιλάω για την περίπτωση που έχεις αυτοκίνητο… μιλάω για το ότι πρέπει να πάρεις μετρό, λεωφορείο κλπ. Δυστυχώς και γι’ αυτά πρέπει να έχεις χρήματα, ώστε να πάρεις την κάρτα σου ή τα εισιτήρια σου. Και τι κάνεις όταν έχεις μείνει με 5€… μιας και από τις υποχρεώσεις, σου έμειναν μόνο αυτά;

Δεν μπαίνω καν στη διαδικασία να μιλήσω για βόλτες, ψώνια, διακοπές κλπ. Because, no money no honey…

Και περνάει ο καιρός… και σιγά σιγά σε πλησιάζει η κατάθλιψη. Αρχίζεις, (αν δεν το χεις κάνει ήδη), να νιώθεις άχρηστος που δεν έχεις χρήματα και δεν μπορείς να κάνεις τίποτα. Το χειρότερο είναι ότι χάνεις τους φίλους σου. Γιατί κανείς δεν έχει διάθεση για πολύ καιρό να σε καταλαβαίνει και να σου συμπαραστέκεται. Όποιος κι αν είναι…

Μέσα σ’ έναν κόσμο που το χρήμα κάνει παιχνίδι, ένας με άδεια τσέπη είναι ένα τίποτα, είναι ένα μηδενικό.

*** Αφιερωμένο σε όσους παλεύουν και τα βγάζουν πέρα δύσκολα, αλλά δεν σταματούν ΠΟΤΕ να χαμογελάνε.

Μαρια Σ.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!