tromaktiko: Σ.Δανιηλίδης: Θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Σ.Δανιηλίδης: Θα ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις για τους παιδικούς σταθμούς



Έτοιμος να ανταποκριθεί στο σύνολο των αναγκών για τους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς δηλώνει ο δήμος Συκεών, παρά την αύξηση των αιτήσεων που ξεπερνά το 30% σε σχέση με την περσινή χρονιά.

Οι αιτήσεις που υποβλήθηκαν μέχρι στιγμής έφθασαν στις 683, έναντι 520 που ήταν πέρσι (αύξηση 31,35%). Από αυτές καλύφθηκαν οι 561, με το μεγαλύτερο ποσοστό των παιδιών να φιλοξενείται ήδη στους δημοτικούς σταθμούς από τις 20 Αυγούστου, οι οποίοι άνοιξαν πρώτοι σε όλη την χώρα.
Η διοίκηση του δήμου έχει ήδη προχωρήσει στην ενοικίαση δυο νέων χώρων, ενώ υπό ενοικίαση βρίσκεται κι ένας τρίτος, έτσι ώστε -σε συνδυασμό με τους 11 ιδιόκτητους Βρεφονηπιακούς και Παιδικούς Σταθμούς- να ικανοποιηθούν όλες οι αιτήσεις των δημοτών και ετεροδημοτών, σε αντίθεση με άλλους δήμους που δεν πρόβλεψαν την αύξηση των αναγκών και δεν προετοιμάστηκαν έγκαιρα.

Να σημειωθεί ότι από αυτές τις θέσεις που ήδη καλύφθηκαν, οι 380 είναι εντελώς δωρεάν (χρηματοδοτούμενες από ευρωπαϊκό πρόγραμμα), οι περισσότερες που πέτυχε ο δήμος Συκεών σε όλη την επικράτεια, ενώ το μηνιαίο κόστος για τους δημότες ανέρχεται στα 30 ευρώ.

«Στόχος μας είναι να εξυπηρετήσουμε και να καλύψουμε τις ανάγκες όλων των εργαζομένων γονέων. Ήδη καλύφθηκε το 90% των αιτήσεων και σύντομα θα καλυφθεί και το υπόλοιπο ποσοστό», αναφέρει ο δήμαρχος Συκεών Σίμος Δανιηλίδης. Όπως επισημαίνει, στο δήμο Συκεών δεν θα υπήρχε απολύτως κανένα πρόβλημα στην άμεση και πλήρη κάλυψη όλων των αιτήσεων εάν δε σημειωνόταν καθυστέρηση στην ανέγερση των σταθμών στο «Ακροπόλ» λόγω των αρχαιολογικών ευρημάτων και το οποίο θα ήταν έτοιμο μέσα στον Αύγουστο.

Ο ίδιος αποδίδει την αύξηση των αιτήσεων όχι μόνο στην οικονομική κρίση που καθιστά σχεδόν βαρύ το οικονομικό κόστος για τους ιδιωτικούς σταθμούς, αλλά κυρίως στην ποιότητα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Παιδικοί Σταθμοί του δήμου Συκεών. Σ’ αυτούς δημιουργούνται νέα τμήματα και υπάρχουν επιπλέον προγράμματα καλλιτεχνικής και αθλητικής παιδείας, ενώ τα παιδιά βρίσκονται και υπό την επίβλεψη παιδιάτρου, παιδοδοντιάτρου και οφθαλμίατρου.

«Οι δημοτικοί μας σταθμοί, πλήρως εξοπλισμένοι και στελεχωμένοι με άριστα καταρτισμένο προσωπικό, προσφέρουν ποιοτικές και ασφαλείς υπηρεσίες στα παιδιά, κάτι που διαπιστώνουν οι ίδιοι οι γονείς. Κι αυτό λειτουργώντας μέσα σε ένα διευρυμένο ωράριο 6π.μ.-5μ.μ., παρά τις αντιδράσεις μερικών συνδικαλιστών και εργαζομένων, γιατί στόχος μας είναι να καλύψουμε τις ανάγκες και τις απαιτήσεις της κοινωνίας, κι όχι μόνο τις ανάγκες για θέσεις εργασίας», τονίζει ο κ.Δανιηλίδης. Κι αυτός είναι ο λόγος, όπως εξηγεί, για το ότι στις Συκιές από τους 16 ιδιωτικούς σταθμούς λειτουργούν σήμερα μόνο τρεις, καθώς οι υπόλοιποι δεν άντεξαν στον ποιοτικό ανταγωνισμό με τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, με την ποιότητα των υπηρεσιών που παρέχονται σε αυτούς να έχει αναγνωρισθεί και από το Σώμα Επιθεωρητών Υγείας και Πρόνοιας.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!