tromaktiko: Άλυτο το στεγαστικό πρόβλημα του ΓΕΛ Αριδαίας λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι!!

Δευτέρα 30 Αυγούστου 2010

Άλυτο το στεγαστικό πρόβλημα του ΓΕΛ Αριδαίας λίγο πριν χτυπήσει το κουδούνι!!



Άλυτο παραμένει το στεγαστικό πρόβλημα του Γενικού Λυκείου Αριδαίας, λίγες μέρες πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς!!
Παρά τις προσπάθειες και κινητοποιήσεις του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, οι αρμόδιοι εξακολουθούν να κλείνουν τα αυτιά στο σοβαρό αυτό πρόβλημα.
Το Aridaia News επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Συλλόγου, Σταύρο Κοφτερό ο οποίος μας ενημέρωσε ότι «την τρέχουσα σχολική περίοδο και με δεδομένη την αύξηση των μαθητών που θα φθάσουν τους 500, σε συνδυασμό με την μείωση των αιθουσών λόγω καθαίρεσης τοίχων που η κατασκευή τους στο παρελθόν προκάλεσε κατάτμηση αιθουσών και αύξηση του αριθμού τους, το στεγαστικό θα ενταθεί και οι συνθήκες εκπαίδευσης θα καταστούν δυσμενέστερες».

Όπως σας είχαμε ενημερώσει και πριν λίγο καιρό, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας κατέθεσε μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Έδεσσας με θέμα τις απαράδεκτες συνθήκες στέγασης και τη διαρκή έκθεση των μαθητών σε κίνδυνο.

Σήμερα, ο κ. Κοφτερός μας ενημέρωσε ότι σύμφωνα με τον εξουσιοδοτημένο δικηγόρο του Συλλόγου, κ. Εμανουηλίδη Μάνο, «η εισαγγελία ετοιμάζει κλητεύσεις αρμοδίων για καταθέσεις για αδικήματα παράβασης καθήκοντος και άλλα».

ΙΣΤΟΡΙΚΟ:
Το στεγαστικό πρόβλημα του Λυκείου δεν προέκυψε τον τελευταίο διάστημα, αλλά υπάρχει εδώ και αρκετό καιρό και απασχολεί γονείς και μαθητές.

Οι προσπάθειες επίλυσης του συγκεκριμένου προβλήματος ξεκίνησαν ουσιαστικά τον περασμένο Μάιο, όπου πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, στο ΓΕΛ Αριδαίας. Εκεί αναζητήθηκε μια λύση στο τεράστιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το σχολείο, λόγω της έλλειψης χώρου σε συνάρτηση με τη μεγάλη προσέλευση μαθητών (500 στο νούμερο) σε αυτό. Μάλιστα, όπως ανέφερε η επιστολή που σύνταξαν οι συμμετέχοντες στη συνάντηση του Μαΐου, «την επόμενη σχολική περίοδο ο αριθμός των μαθητών του ΓΕΛ όπως προκύπτει από το δυναμικό των Γ’ Τάξεων των Γυμνασίων του Δήμου Αριδαίας και δεδομένης της κατάργησης της βάσης του 10 που θα ισχύσει για την εισαγωγή στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, αναμένεται να υπερβεί του πεντακόσιους».

Από τότε γονείς και κηδεμόνες είχαν προειδοποιήσει ότι «θα διεκδικήσουμε με κάθε τρόπο το δικαίωμα στην εκπαίδευση των παιδιών μας και δεν πρόκειται να επιτρέψουμε και να ανεχθούμε για άλλη μια χρονιά την έκθεση τους σε κίνδυνο και την υποβάθμισή τους σαν μαθητές και σαν πολίτες».

Λίγο καιρό μετά, στις 26 Ιουνίου 2010, το θέμα είδε και πάλι το φως της δημοσιότητας, μετά από ανοικτή επιστολή του Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του Γενικού Λυκείου Αριδαίας στον Νομάρχη Πέλλας, στον Δήμαρχο Αριδαίας και στους Δημοτικούς και Νομαρχιακούς συμβούλους. Σε αυτή την επιστολή, τέθηκαν κάποια καίρια ερωτήματα. Οι παραλήπτες της επιστολής καλούνταν να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να καταθέσουν τον προγραμματισμό και τις ενέργειες τους για την επόμενη σχολική περίοδο που ξεκινά τον Σεπτέμβρη.

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων με πρόεδρο τον Σταύρο Κοφτερό, είχε στείλει την προειδοποίησή του για τα επακόλουθα της ενδεχόμενης αδιαφορίας από την πλευρά των αρμόδιων αρχών: «Σας προειδοποιούμε έγκαιρα ότι δεν πρόκειται να ανεχτούμε για άλλη χρονιά την υποβάθμιση, την ταλαιπωρία και την διαρκή έκθεση των παιδιών μας σε κίνδυνο. Σαν πολίτες κρίνουμε από τις πράξεις και από τις προθέσεις αυτούς που εκλέγουμε να υπηρετούν τον τόπο. Απαιτούμε να δείξετε ευαισθησία και να εξασφαλίσετε τις ελάχιστες προϋποθέσεις ίσων ευκαιριών στην εκπαίδευση των μαθητών του ΓΕΛ Αριδαίας με τους μαθητές όλης της Ελλάδας», ανέφερε τμήμα της επιστολής.

http://aridaianews.blogspot.com/2010/08/aridaia-news_8475.html
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!