tromaktiko: Δεν του πάνε οι πρεμιέρες του Παναθηναϊκού

Σάββατο 28 Αυγούστου 2010

Δεν του πάνε οι πρεμιέρες του Παναθηναϊκού



Συνηθισμένος είναι ο Παναθηναϊκός στις γκέλες στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος τα τελευταία δέκα χρόνια. Από τη σεζόν 2000/01 ο Παναθηναϊκός μετράει στις πρεμιέρες του 5 νίκες, 3 ισοπαλίες και 3ήττες. Μάλιστα, ποτέ δεν έφτασε στην κατάκτηση του πρωταθλήματος σε αυτό το διάστημα όταν γκέλαρε στην πρεμιέρα.
Αναλυτικά ορισμένες από τις "γκέλες" των πρασίνων:


2001/02 Πανιώνιος-Παναθηναϊκός 2-2


Αρχή σε μια δύσκολη έδρα για τον Παναθηναϊκό, όπως είναι αυτή της Νέας Σμύρνης. Στο 34΄ ο Κάφαλης βάζει τον Πανιώνιο μπροστά στο σκορ, όμως οι «πράσινοι» γυρίζουν το ματς με του Ολισαντέμπε (44΄) και Κωνσταντίνου (52΄). Όμως οι «κυανέρυθροι» με τον Μουζαουϊ (56΄) παίρνουν τον βαθμό της ισοπαλίας.

2002/2003 ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός 4-1

Το χειρότερο ξεκίνημα που έχει πραγματοποιήσει ο Παναθηναϊκός την τελευταία δεκαετία. Χειρότερη πρεμιέρα δεν θα μπορούσαν να φανταστούν οι παίκτες του Παναθηναϊκού με προπονητή τον Φερνάντο Σάντος εκείνης της χρονιάς. Στο πρώτο μισάωρο το ματς είναι ήδη 2-0 υπέρ του ΠΑΟΚ με τα γκολ ενός πρώην "πράσινου", του Γεωργιάδη (10΄, 23΄). Το αυτογκόλ του Γιασεμή στο 33΄ έβαλε πάλι στο ματς το «τριφύλλι», όμως ο Σπάσιτς στο 41΄ "κλείδωσε" τον αγώνα. Το αυτογκόλ του Χένρικσεν στο 57΄ ήταν το κερασάκι στην τούρτα, στην μεγάλη νίκη του "δικεφάλου".

2005/2006 Παναθηναϊκός-Ολυμπιακός 0-2

Μία ακόμα άσχημη πρεμιέρα για τους "πράσινους" με αντίπαλο τον Ολυμπιακό αυτή τη φορά. Η κυριαρχία των "ερυθρόλευκων" φάνηκε από την πρώτη αγωνιστική όπου κατέβαλαν χωρίς πρόβλημα την αντίσταση του Παναθηναϊκού. Στο 35΄ ο Στολτίδης με κεφαλιά άνοιξε το σκορ και στο 86΄ ο Τζόρτζεβιτς κεραυνοβόλησε τον Γκαλίνοβιτς, σε ένα ματς στο οποίο οι "πράσινοι" τελείωσαν με 9 λόγων των αποβολών του Κώτσιου και του Μόρις για χτύπημα πάνω στον αρχηγό των Πειραιωτών.

2008/09 ΑΕΚ-Παναθηναϊκός 2-1

Σε ένα ακόμα ντέρμπι πρεμιέρας ο Παναθηναϊκός έφυγε με σκυμμένο το κεφάλι. Η ΑΕΚ αν και δεν ήταν καλύτερη κατάφερε να προηγηθεί στο 20΄ με το εξαιρετικό σε εκτέλεση γκολ του Εντίνιο. Στο 44΄ σε μια περίεργη φάση η γηπεδούχος κέρδισε το πέναλτι το οποίο εκτέλεσε εύστοχα ο Μπλάνκο. Στο 90΄ ο Καραγκούνης κατάφερε να μειώσει σε 2-1, αλλά το «τριφύλλι» δεν είχε άλλο χρόνο για να γυρίσει το ματς.

2010/2011 Παναθηναϊκός-Ξάνθη

Τελευταίο άσχημο ξεκίνημα για τον Παναθηναϊκό ήταν η χθεσινή αναμέτρηση με την Ξάνθη όπου οι "πράσινοι" αν και προηγήθηκαν πολύ νωρίς με κεφαλιά του Πετρόπουλου στο 8ο λεπτό δεν συνέχισαν το ίδιο καλά και ισοφαρίστηκαν από τον Έλιγκτον μετά από ασυνενοησία στην άμυνα στο 51ο λεπτό της αναμέτρησης.

http://www.balla.gr/?v=2&dbt=1&aid=13447
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!