tromaktiko: «Φρούριο» οι Σπέτσες

Τετάρτη 25 Αυγούστου 2010

«Φρούριο» οι Σπέτσες



Δρακόντεια τα μέτρα ασφαλείας στο νησί λόγω της παρουσίας της βασίλισσας της Δανίας, Μαργαρίτας. Σε 380 υπολογίζονται οι καλεσμένοι, πολλοί εκ των οποίων αναμένονται με ιδιωτικές θαλαμηγούς...

Σε κλοιό ασφαλείας βρίσκονται από χθες οι Σπέτσες για τον σημερινό γάμο του Νικολάου Γλίξμπουργκ και της Τατιάνας Μπλάτνικ. Αστυνομικές και λιμενικές αρχές έχουν πάρει σειρά μέτρων στο νησί αλλά και στην απέναντι ακτή, στο Πόρτο Χέλι, για την προστασία των καλεσμένων στον γάμο, ο οποίος θα γίνει στην εκκλησία του Αγίου Νικολάου και ακολούθως στη γαμήλια δεξίωση στο κτήμα Κούτση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι καλεσμένοι που θα παραβρεθούν ανέρχονται σε 380 και οι περισσότεροι διαμένουν στο παραδοσιακό ξενοδοχείο «Ποσειδώνιον», ενώ άλλοι θα μείνουν στο ξενοδοχείο «Νησιά» αλλά και στο κτήμα Κούτση.

Ειδικά μέτρα ασφαλείας σε επίπεδο αρχηγού κράτους λαμβάνονται για τη βασίλισσα Μαργαρίτα της Δανίας, θεία του γαμπρού του, από την οικογένεια της μητέρας του ενώ για την άλλη θεία του, τη βασίλισσα της Ισπανίας, Σοφία, δεν απαιτείται η λήψη ανάλογων μέτρων, αφού ο Χουάν Κάρλος δεν θα παραβρεθεί.

Σημειώνεται ότι δεν έχει υπάρξει μέχρι τώρα ειδοποίηση των ελληνικών αρχών για έλευση της βασίλισσας της Αγγλίας Ελισάβετ ή του πρίγκιπα Καρόλου, χωρίς να αποκλείεται μια ξαφνική άφιξη με ελικόπτερο για λόγους ασφαλείας.

Αφίξεις
Η πλειονότητα των προσκεκλημένων αναμένεται να είναι συνομήλικοι του γαμπρού και της νύφης, αλλά και πολλοί Ελληνες και ξένοι επιχειρηματίες, που άρχισαν από χθες το βράδυ να καταφθάνουν στο νησί με τις ιδιωτικές θαλαμηγούς τους.

Υπολογίζεται ότι σήμερα το πρωί θα βρίσκονται στις Σπέτσες περίπου 20 θαλαμηγοί, που θα μεταφέρουν καλεσμένους για τον γάμο και θα ελλιμενιστούν σε συγκεκριμένα σημεία, ώστε να διασφαλίζεται η λήψη επαρκών μέτρων ασφαλείας, με τη συμμετοχή πολλών ιδιωτών δυτών, αλλά και βατραχανθρώπων του Λιμενικού Σώματος.

Τα δια θαλάσσης μέτρα ασφαλείας θα αφορούν και τη μετακίνηση του γαμπρού, αφού όπως έχει γίνει γνωστό θα φθάσει από το Πόρτο Χέλι στις Σπέτσες με καΐκι, ενώ η νύφη θα μεταβεί με άμαξα στην εκκλησία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα μέτρα ασφαλείας θα βρίσκονται σε ισχύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας, οπότε και θα συνεχίσουν να βρίσκονται στο νησί αλλά και στο Πόρτο Χέλι πολλοί από τους «γαλαζοαίματους» της Ευρώπης.


ΠΗΓΗ: ΕΘΝΟΣ
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!