tromaktiko: Απάντηση στο: Οι καπνιστές θα πληρώσουν το...μάρμαρο;

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Απάντηση στο: Οι καπνιστές θα πληρώσουν το...μάρμαρο;



Αγαπητή αναγνώστρια. Είμαι ένας από τους πολλούς μη καπνιστές που εδώ και πολλά χρόνια νιώθουν ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο με το τσιγάρο.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι το μέτρο έχει καθαρά εισπρακτικό χαραχτήρα, αλλά κάπως πρέπει να προστατευτούμε και εμείς. Δεν μπορούμε πλέον να πηγαίνουμε να διασκεδάσουμε και μετά να νιώθουμε ότι έχουμε μπει σε τεκέδες.
Αν μη τι άλλο, μπορείτε να καπνίζετε έξω ή να απολαμβάνετε τον καφέ σας σε υπαίθριες καφετέριες (πλατείες κλπ) που δεν αναγκάζετε κανέναν να γίνει παθητικός καπνιστής.
Η ελευθερία του ενός σταματά εκεί που αρχίζει η ελευθερία του άλλου, και η αλήθεια είναι ότι τόσο καιρό καταπατήθηκε η δική μας ελευθερία και το δικαίωμά μας σε μια πιο υγιή ζωή.
Στο κάτω κάτω της γραφής, καλό θα ήταν και εσείς να μην καταστρέφετε την υγεία σας.
ANAΓΝΩΣΤΗΣ

---------------------------------------

Καλημέρα, για το σχόλιο του αναγνώστη, θα ήθελα να επισημάνω ότι δεν θέλει κανένας να τα πάρει από τους καπνιστές. Γιατί κάτι που γίνεται νόμος στην Ελλάδα, όταν στο εξωτερικό ισχύει από χρόνια, θα πρέπει να το καταδικάζουμε; Όπως έχει δικαίωμα ο καπνιστής να καπνίσει, έχει δικαίωμα και ο μη καπνιστής να μην καπνίσει τον καπνό του διπλανού και να μην βρωμάνε τα ρούχα του κάθε φορά που πάει για καφέ, για φαγητό, για ποτό. Ο φίλος όταν πάει σε ένα νοσοκομείο ή σε μια τράπεζα ή σε ένα πολυκατάστημα και θέλει να καπνίσει, δεν βγαίνει έξω για 5 λεπτά; Δεν μπορεί να το κάνει αυτό και όταν πάει για καφέ; Γιατί θα πρέπει πάντα να κάνουμε αυτό που μας βολεύει αδιαφορώντας για τους άλλους; Σημειωτέον ότι η συντριπτική πλειοψηφία της παρέας μου καπνίζει και έχουν και αυτοί την ίδια άποψη. Ξέρετε από πότε; Από τότε που η γυναίκα του κολλητού μου έμεινε έγκυος και δεν μπορούσαν να πάνε πουθενά για καφέ και για φαγητό γιατί δεν μπορούσε να αναπνεύσει από το τσιγάρο των υπολοίπων πελατών του εκάστοτε καταστήματος...
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!