tromaktiko: Πώς να παραιτηθείτε - Η νέα μεγάλη απάτη στο Ίντερνετ

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Πώς να παραιτηθείτε - Η νέα μεγάλη απάτη στο Ίντερνετ




Tο άρθρο με την διαδικτυακή απάτη που έκανε πάταγο στην Αμερική αυτές τις μέρες
Πριν μερικές μέρες κυκλοφόρησε στο ίντερνετ το συγκεκριμένο άρθρο που απεικόνιζε μία καυτή κυρία να κρατά έναν πίνακα και να στέλνει μηνύματα στους συναδέλφους από την δουλειά της ανακοινώνοντας τους ότι παραιτείται. Τους ευχαριστεί όλους εκτός από τον Spenser το αφεντικό της που όπως έλεγε έκανε την ζωή όλων κόλαση αφού είχε πρόγραμμα παρακολούθησης.
Όπως έλεγε ή σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι ήταν όταν ο Σπένσερ την στρίμωξε αποκαλώντας της HPOA (Hot Piece Of Ass). Αποκαλύπτει επίσης και τις ιστοσελίδες στις οποίες έμπαινε το αφεντικό της.
Ωραία λοιπόν όλα αυτά, αλλά τελικά όλα ήταν μία καλοστημένη απάτη από τους δημιουργούς του site thechive.com, τους αδερφούς Leo and John Resig, οι οποίοι φημίζονται για τις καλοστημένες διαδικτυακές απάτες που στήνουν κατά καιρούς.
Όπως αποκάλυψαν χθες η ιδέα τους ήρθε πριν ένα μήνα καθώς ήταν σε ένα μπαρ. Τους άρεσε τόσο πολύ η ιδέα του HOPA που την πραγματοποίησαν με απόλυτη επιτυχία προκαλώντας χαμό στο διαδίκτυο. Το μόνο που χρειάστηκαν ήταν η νεαρή ηθοποιός Elyse Porterfield και λίγη βοήθεια απο τα site τους.

-Δείτε πώς έστησαν την απάτη-
Σας προτείνουμε αρχικά να δείτε όλες τις φωτογραφίες και μετά να διαβάσετε το πώς έγινε. Στις 4:30 το πρωί το άρθρο δημοσιεύτηκε στο thechive.com μετά απο λίγη ώρα αναδημοσιεύτηκε απο το College Humor και αμέσως μετά απο το TechCrunch (ήταν τα sites τα οποία και καλά η ηθοποιός έλεγε στην ιστορία της ότι επισκεπτόταν το αφεντικό της).
Όλη την επόμενη μέρα το συγκεκριμένο άρθρο αναδημοσιεύτηκε παντού στο διαδίκτυο και αναπαράχθηκε απο τα media. Δημιουργήθηκαν τόσα γκρουπ συμπαράστασης στο facebook, και το προφίλ της κοπέλας της ιστορίας σε Facebook και Twitter απέκτησε χιλιάδες φίλους και folowers αντίστοιχα.
Όπως ανακοίνωσαν οι δημιουργοί της απάτης το έκαναν καθαρά για τα media, για λόγους επισκεψιμότητας. Χαρακτηριστικά είπαν είναι φανταστικό το να βλέπεις την επισκεψιμότητα του site σου να αυξάνεται απο τα 15.000 επισκέψεις στις 440.000 (μοναδικές επισκέψεις) και όλα αυτά μέσα σε μία ώρα.









Εχει και άλλες φωτογραφίες εδώ : pineza.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!