tromaktiko: Κινέζος διέθετε είδη - μαϊμού!

Κυριακή 8 Αυγούστου 2010

Κινέζος διέθετε είδη - μαϊμού!



Ελεύθερος με τους περιοριστικούς όρους της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 2.000 ευρώ και της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα κρίθηκε χθες μετά την απολογία του...
με ομόφωνη απόφαση της Ανακρίτριας του θερινού τμήματος κ Μ. Κωτούλα και του Αντεισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου κ Αντ. Κασσάπη ο κατηγορούμενος για τις πράξεις της πώλησης αντιγράφων έργων πνευματικής ιδιοκτησίας σε «εμπορική κλίμακα», χρήσης πλαστού, αθέμιτου ανταγωνισμού και προσβολής σήματος σε βαθμό κακουργήματος Υ. W. του L. P. 47 ετών υπήκοος Κίνας που συνελήφθη προχθές στην Ιαλυσό από αστυνομικούς του ΑΤ Ιαλυσού.
Σε έλεγχο που έγινε συγκεκριμένα στο κατάστημα του, ειδών ρουχισμού, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1255 τεμάχια προϊόντων τα οποία όπως διαπιστώθηκε δεν ήταν αυθεντικά και συγκεκριμένα απομιμήσεις της εταιρείας PUMA και Louis Vuitton.
Τους αστυνομικούς συνόδευαν και εξουσιοδοτημένοι, που κατήγγειλαν την παράνομη εμπορία.
Aπολογούμενος ισχυρίστηκε ότι προέβη σε πώληση των μαϊμού προϊόντων εντελώς ευκαιριακά. Τόνισε δε ότι δεν υπάρχει ο παραμικρός κίνδυνος πρόκλησης σύγχυσης στο καταναλωτικό κοινό γιατί είναι γνωστό ότι κανένας υποψήφιος καταναλωτής - αγοραστής δεν περιμένει ότι αγοράζει γνήσιο σχετικό προϊόν μάρκας εγνωσμένου παγκοσμίου κύρους και διακριτικής αξίας από καταστήματα σαν αυτό που διατηρεί.
Ισχυρίστηκε παραπέρα ότι δεν εγνώριζε ότι πρόκειται για απαγορευμένα προϊόντα και ότι είχε παραγγείλει από εταιρεία γενικά ρούχα, παπούτσια, τσάντες κλπ είδη - προϊόντα και όχι συγκεκριμένες μάρκες αυτών.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του παρέστη ο δικηγόρος κ Ευστράτιος Καρανικόλας.  p.r


dimokratiki.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!