tromaktiko: Χρυσή Ακτή ?

Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Χρυσή Ακτή ?




Είμαι πολύ φίλος της Άνδρου την οποία και επισκέπτομαι κάθε χρόνο. Για κολύμπι πηγαίνω στην παραλία «Χρυσή Ακτή», που βρίσκεται ανάμεσα στο Γαύριο και το Μπατσί και η οποία είναι η κοσμικότερη και η πιο πολυσύχναστη παραλία του νησιού.
Η παραλία διαθέτει γαλάζια σημαία που σημαίνει ότι μεταξύ των προϋποθέσεων που πρέπει να τηρεί είναι και οι «επαρκείς εγκαταστάσεις υγιεινής, με ελεγχόμενο σύστημα αποχέτευσης».
Η «Χρυσή Ακτή» πράγματι διαθέτει τουαλέτες, οι οποίες όμως είναι απόμερες (σε ύψωμα), είναι πάντα κλειδωμένες και για να κάνεις χρήση τους, πρέπει να πας στο bar της παραλίας, να ζητήσεις το κλειδί, να κάνεις την ανάγκη σου και να το επιστρέψεις από εκεί που το πήρες.
Για όλα αυτά πρέπει όμως προηγουμένως να ρωτήσεις κάποιον που να ξέρει, γιατί αυτή η διαδικασία δεν αναγράφεται πουθενά και εάν αντέξεις μέχρι να βγάλεις άκρη, είσαι τυχερός, αλλιώς.
Βέβαια σε σχέση με πέρσι έχουν βελτιωθεί πολύ τα πράγματα, γιατί πέρσι η χρήση των τουαλετών ήταν μόνο για το προσωπικό του bar και όχι για εμάς τους κοινούς θνητούς.
Έχοντας όλα αυτά υπόψη, θα ήθελα να ρωτήσω μέσω του blog την «Ελληνική Εταιρία Προστασίας της Φύσης» (ΕΕΠΦ), που είναι ο Συντονιστής του προγράμματος των γαλάζιων σημαιών για την Ελλάδα, εάν έχει στείλει τους επιθεωρητές της στην «Χρυσή Ακτή» για να διαπιστώσουν με τα μάτια τους την συγκεκριμένη απαράδεκτη κατάσταση που συνεχίζεται αναλλοίωτη για χρόνια και τι ενέργειες έχει κάνει για να διορθωθεί.

ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!