tromaktiko: Το Aέριο Ήλιο τελειώνει

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Το Aέριο Ήλιο τελειώνει



Το αέριο Ήλιο τελειώνει . Ο Robert Richardson, βραβευμένος με Nobel πιστεύει ότι τα αποθέματα Ηλίου θα εξαντληθούν σε 25 χρόνια. Και καθώς δεν υπάρχει άλλη ουσία με χαμηλότερο σημείο βρασμού από το Ήλιο, αυτό μπορεί να είναι πρόβλημα.
Φαντάζομαι ότι σπαταλάμε το Ήλιο γεμίζοντας μπαλόνια σε πάρτι γενεθλίων καθώς ο Richardson πιστεύει ότι “το Ήλιο είναι πολύ φτηνό και δεν το μεταχειριζόμαστε σαν πολύτιμη ουσία”. Και έχει δίκιο όταν εισπνέεις κάτι απλά για να κάνεις αστεία την φωνή σου, δεν τη μεταχειρίζεσαι σαν κάτι πολύτιμο. Το Ήλιο , εξαιτίας του χαμηλού σημείου βρασμού, επίσης είναι καλή πηγή ψύξης, και χρησιμοποιείται στην κατασκευή οπτικών ινών και LCD. Έτσι είναι κάτι σημαντικό.
Και φαίνεται ότι ο μεγαλύτερος ένοχος για την εξαφάνιση του Ήλιου είναι οι Η.Π.Α ( ο μεγαλύτερος προμηθευτής Ηλίου στον κόσμο). Η κυβέρνηση της Αμερικής πουλάει το Ήλιο σε χαμηλές τιμές και σκοπεύει να πουλήσει τα μισά παγκόσμια αποθέματα Hλίου μέχρι το 2015. Αυτό ακούγεται πολύ κοντά. Ο Robert Richardson προτείνει:
Η Αμερική πρέπει να βγει από την αγορά και να αφήσει την ελεύθερη αγορά να επικρατήσει. Οι συνέπειες θα είναι η αύξηση της τιμής. Δυστυχώς τα μπαλόνια στα πάρτι θα κοστίζουν 100 δολάρια το ένα αντί των τριών, αλλά πρέπει να ζήσουμε με αυτό. Θα πρέπει να ζήσουμε με αυτές τις τιμές έτσι και αλλιώς.

Είμαι σίγουρος ότι δεν θα αγοράσω άλλο μπαλόνι Ηλίου αν κοστίζει 100 δολάρια. Συγγνώμη μελλοντικό παιδί μου, έπρεπε να μεταχειριστώ το Ήλιο καλύτερα.

dailytech.gr
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!