tromaktiko: Απάντηση εταιρείας ΔΕΛΤΑ

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Απάντηση εταιρείας ΔΕΛΤΑ



Η ΔΕΛΤΑ αναγνωρίζοντας τη σημασία της πλήρους και διαφανούς ενημέρωσης του καταναλωτικού κοινού και προασπιζόμενη το γάλα ΔΕΛΤΑ από ανεύθυνες διαδόσεις, προχώρησε άμεσα στην αποστολή απάντησης σε συνέχεια της ανάρτησης με τίτλο: «ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΤΟ ΓΑΛΑ» που δημοσιεύτηκε στο blog tromaktiko, στις 3/08/2010, παρότι δεν αφορούσε την ίδια αλλά το σύνολο του κλάδου.
Σε συνέχεια, ωστόσο, νεότερων αναρτήσεων και ερωτημάτων που προέκυψαν για τη διαχείριση των ποσοτήτων γάλακτος που επιστρέφονται στην εταιρεία από τα καταστήματα μετά την πάροδο της ημερομηνίας λήξεώς τους, ακολουθούν οι σχετικές διευκρινίσεις.
Η ΔΕΛΤΑ με σεβασμό προς τον Έλληνα καταναλωτή, φροντίζει πάντα για την έγκαιρη απόσυρση των προϊόντων της από τα καταστήματα και στη συνέχεια εφαρμόζει τις διαδικασίες που περιλαμβάνονται στη σχετική νομοθεσία περί διαχείρισης των ζωικών υποπροϊόντων. Στο παρελθόν, οι σχετικές ποσότητες οδηγούνταν σε χωματερές είτε προορίζονταν για ζωοτροφές. Στη συνέχεια η ΔΕΛΤΑ εγκατέστησε μονάδες επεξεργασίας των προϊόντων της στα εργοστάσια Ταύρου και Σίνδου, όπου ακολουθώντας το σχετικό Κανονισμό επεξεργαζόταν τις επιστρεφόμενες ποσότητες και το υποπροϊόν που προέκυπτε δινόταν είτε σε μονάδες παραγωγής λιπασμάτων, είτε για ζωοτροφές.
Σήμερα, προχωρώντας ένα βήμα μπροστά, η ΔΕΛΤΑ δημιούργησε στη Λαμία μια σύγχρονη μονάδα επεξεργασίας όπου φθάνουν από όλη την Ελλάδα, τα επιστρεφόμενα από τα καταστήματα προϊόντα της εταιρείας. Εκεί ακολουθώντας κατά γράμμα τον Κανονισμό 1774/2002, τα προϊόντα υφίστανται τις κατάλληλες επεξεργασίες μεταποίησης και το τελικό παστεριωμένο προϊόν, υλικό της κατηγορίας 3, διατίθεται σε χοιροτρόφους, οι οποίοι το μεταφέρουν στις εγκαταστάσεις τους χρησιμοποιώντας ειδικά απολυμασμένα βυτία.


Με εκτίμηση,
Παναγιώτα Τσιφουρντάρη
Διευθύντρια Γραφείου Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων
VIVARTIA A.B.E.E.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!