tromaktiko: Πάντα Έλληνες

Τετάρτη 18 Αυγούστου 2010

Πάντα Έλληνες



Διάβασα και εγώ την αγανάκτηση του Έλληνα ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην Κρήτη ( όπως λέει ο ίδιος βέβαια) σχετικά με τις εκτός κλίματος και λογικής απαιτήσεις των Ελλήνων τουριστών. Καλά τα λέει σε γενικές γραμμές και τα λέει καλά όσο αφορά την δική του πλευρά.

Εγώ επειδή έχω στενότατη σχέση με την μεγαλόνησο και κάθε καλοκαίρι βρίσκομαι εκεί θα τονίσω το εξής . Μπαλί 31 χλμ μετά το Ρέθυμνο με κατεύθυνση το Ηράκλειο επάνω στην Εθνική οδό. Ένας προορισμός τα προηγούμενα χρόνια για διακοπές υψηλού επιπέδου με ταβερνάκια και καφε διπλα στο κύμα . Τα δύο τελευταία χρόνια άδεια τραπέζια και η πλαζ φίσκα σε Ισραηλινούς με τα βραχιολάκια στα χερια από το all inclusive . Mέχρι και ισραηλινά ψωμάκια τους φτιάχνουν στα ξενοδοχεία της περιοχής. Το κόστος ανα άτομο για μια ήμέρα ανερχεται για αυτούς στα 70-80 ευρώ . Φιλικό μου ζευγαρι που ήρθε για πρώτη φορά στην Κρήτη και πήγε κατόπιν προτροπής μου στο παραπάνω μέρος έκανε αμάν να κλείσει δίκλινο δωμάτιο τη στιγμή που το ξενοδοχείο είχε πληρότητα μόλις 55% και χωρίς να αναμένει αφίξεις το διάστημα που οι φίλοι μου επιθυμούσαν και τελικά πλήρωσε για 5 μέρες το ποσό των 1080 ευρώ δλδ 540 το άτομο 'οπερ 108 ευρώ την ημέρα κατ άτομο με ΗΒ δηλαδή ημιδιατροφή και χωρίς ψωμάκια εβραικά ( μάλόν σε πιτάκι έρχεται παρα ψωμάκι όπως το ξερουμε εμείς) .
Σε άλλο ξενοδοχείο στην περίλαμπρη Αγία Πελαγία λ'ιγο έξω από το Ηράκλειο καφές σε ξενοχοχείο που έχει μονάδα και στην Αθήνα κάπου εκεί κοντά στο Ωνάσειο μαζί με ένα μπουκαλάκι νερό πάει στα 9,80 ευρώ .Στους ξένους η τιμή είναι κάπως μικρότερη ( περίπου στα 7 ευρώ) μιάς και αυτοί δεν πολυπίνουν καφέ .

Κάποτε στα Μάλια θυμάμαι υπήρχε ένας αρχιτέκτονας στο επάγγελμα που είχε φτιάξει ένα ωραίο υπαίθριο μπαράκι . Τα ποτά σε όλους τους Έλληνες ήταν στην μισή τιμή απ΄ότι στους αλλοδαπούς και παρόλα αυτά οι Έλληνες αφηναν τα περισσότερα χρήματα είτε σε παραγγελίες , είτε σε κεράσματα είτε σε φιλοδωρήματα .

Όλα τα παραπάνω εμένα μου θυμίζουν λίγο από τον εισαγόμενο του Παπαναστασίου .

Στο τέλος 'εμεινε χωρίς κάλτσες . Αν ο φίλος ο ξενοδόχος δεν έχει αφουγκρασθεί το τι συμβαίνει ήδη ειδικά στον τόπο του , αύριο θα είναι αργά γι αυτόν και την μονάδα του.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!