tromaktiko: Μεξικό: οι έμποροι ναρκωτικών «σκάβουν» ομαδικούς τάφους...

Πέμπτη 26 Αυγούστου 2010

Μεξικό: οι έμποροι ναρκωτικών «σκάβουν» ομαδικούς τάφους...



Τα πτώματα 72 ανθρώπων, ανάμεσά τους και 14 γυναικών, ανακάλυψε χθες ο στρατός σε αγρόκτημα στο βορειοανατολικό Μεξικό, ύστερα από συμπλοκή ανάμεσα σε υπόπτους για διακίνηση ναρκωτικών και σε στρατιώτες, που είχε ως αποτέλεσμα να σκοτωθούν ένας στρατιώτης και τρεις ένοπλοι, ανακοίνωσαν οι μεξικανικές στρατιωτικές δυνάμεις...

"Τα πτώματα 72 ανθρώπων ανακαλύφθηκαν" σε αγρόκτημα κοντά στην πόλη Σαν Φερνάντο, στην πολιτεία Ταμαουλίπας, που συνορεύει με την αμερικανική πολιτεία του Τέξας, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Ναυτικό του Μεξικού. Είκοσι τέσσερις ώρες νωρίτερα, ο πρόεδρος της χώρας δήλωσε ότι θεωρεί πως πιθανότατα θα συνεχιστεί η αιματοχυσία στη χώρα, καθώς η κυβέρνησή του συνεχίζει την εκστρατεία της για να πατάξει το οργανωμένο έγκλημα.

Πάνω από 28.000 άνθρωποι στο Μεξικό έχουν βρει τον θάνατο σε εγκλήματα που αποδίδονται στα καρτέλ των ναρκωτικών αφότου ο συντηρητικός πολιτικός ανέλαβε την εξουσία περί τα τέλη του 2006, και οι μακάβριες επιθέσεις αυξάνονται. Το Σαββατοκύριακο τέσσερις αποκεφαλισμένες σοροί, τα γεννητικά όργανα και οι δείκτες των οποίων είχαν κοπεί, κρεμάστηκαν ανάποδα από μια γέφυρα σε δημοφιλή προορισμό του Σαββατοκύριακου έξω από την πρωτεύουσα. Άλλες δύο σοροί πετάχτηκαν κοντά στην ίδια γέφυρα την Τρίτη, ανακοίνωσε η αστυνομία.

Ο Καλδερόν ωστόσο υποστήριξε μιλώντας σε εγχώριο ραδιοφωνικό σταθμό ότι η κλιμακούμενη αιματοχυσία σημαίνει ότι τα καρτέλ βρίσκονται σε πανικό. Με τη στήριξη και χρηματική βοήθεια ύψους εκατοντάδων εκατομμυρίων δολαρίων από τις ΗΠΑ, ο Καλδερόν έχει αναπτύξει πάνω από 45.000 στρατιώτες κι ομοσπονδιακούς αστυνομικούς σε αποστολές εναντίον των καρτέλ, τα οποία μάχονται για τον έλεγχο των οδών διαμετακομιδής ναρκωτικών προς τη βορειοαμερικανική αλλά και τη μεγεθυνόμενη εγχώρια αγορά παραισθησιογόνων. Νωρίτερα εφέτος η κυβέρνηση αγόρασε μη επανδρωμένα αεροσκάφη για να εντείνει τις επιχειρήσεις των υπηρεσιών ασφαλείας κατά των καρτέλ.


ΠΗΓΗ: H AΥΓΗ

     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!