tromaktiko: Καταγγελία για τον Δήμο Αγρινίου

Τρίτη 24 Αυγούστου 2010

Καταγγελία για τον Δήμο Αγρινίου



Είμαστε κάτοικοι Αγρινίου νεαρής ηλικίας. Δε στέλνουμε αυτό το μήνυμα για να τονίσουμε ξανά το χιλιοειπωμένο θέμα της παρακμής σε κάθε επίπεδο του νομού Αιτωλοακαρνανίας,
μια που το θέμα είναι από χρόνια γνωστό και δυστυχώς κανένας από τους πολιτευόμενους της περιοχής, τοπικούς άρχοντες και βουλευτές, δεν ενδιαφέρεται να λύσει στο ελάχιστο τα προβλήματα.



Επικοινωνούμε για να δηλώσουμε την απόλυτη δυσαρέσκεια και οργή μας για την κατάσταση της ασφάλτου όλων των εθνικών οδών που περνούν ή οδηγούν στο Αγρίνιο.

Είναι παραδεκτό (;;) γεγονός ότι δε δαπανούν χρήματα για συντήρηση των δρόμων, από την στιγμή που κατασκευάστηκε τμήμα της ιονίας και εγνατίας και λειτουργεί κανονικά.

Όμως, οποιοσδήποτε ταξιδεύει στην Ε.Ο. Αγρινίου - Ιωαννίνων και Αγρινίου - Ακτίου δε μπορεί παρά να συναντήσει δρόμους με μηδενική συντήρηση, λακούβες σε όλο το πλάτος των 2 λωρίδων και σε μήκος που πλησιάζουν συνολικά το μέγιστο των οδών αυτών, σαμαράκια, μπαλώματα με χώμα.
Τα αυτοκίνητά μας καταστρέφονται σταδιακά. Από Αγρίνιο φθάνοντας στον κόμβο της Αμφιλοχίας δρόμος δεν υφίσταται.

Συνεχίζοντας προς Άρτα και Γιάννενα ισχύει το ίδιο πλέον.

Από αριστερά της Αμφιλοχίας συνεχίζοντας για Βόνιτσα και Λευκάδα - Άκτιο συμβαίνουν τα ίδια. Όσοι περνούν ή έχουν περάσει κάποτε από εκεί σίγουρα θυμούνται δρόμους Πακιστάν, λες και βομβαρδίστηκαν. Κανένας δεν ενδιαφέρεται, όλοι σκάβουν χωρίς να υπάρχει λόγος, κανένας δεν καλύπτει τα σκαμμένα και κανείς δε συντηρεί τους δρόμους αυτούς που είναι και οι μοναδικοί που έχουμε στις περιοχές αυτές.
Είναι τέτοια η κατάσταση πια που λόγω οργής πραγματικά, δε θέλουμε να αναφερόμαστε καθόλου στο θέμα.
Απλά αναρωτιόμαστε ως πότε οι κάτοικοι όλων αυτών των πόλεων και των γύρω κωμοπόλεων και χωριών θα ανέχονται να ζουν σε συνθήκες ινδίας. Ως πότε θα παραμυθιάζονται από τη γνωστή τακτική των δημάρχων Αμφιλοχίας και Αγρινίου να καλύπτουν προεκλογικά ελάχιστες λακούβες στους βασικούς δρόμους για να ρίχνουν στάχτη στα μάτια τους (το μίγμα που ρίχνουν είναι 10% πίσσα και 90% αμμοχάλικο περίπου και τοποθετείται πάνω στο ήδη διαλυμένο οδόστρωμα !!! Σε 2 μέρες έχει εξαφανιστεί).

Ως πότε θα ανέχονται πρακτικές και μυαλά τέτοιων τοπικών αρχόντων, που ωθούμενοι από τις κυβερνήσεις τους φέρνουν εις πέρας μόνο αυτά που τους υπαγορεύουν. Το Αγρίνιο δεν έχει σχεδόν κανέναν δρόμο στρωμένο με ασφαλτοτάπητα. Η Αμφιλοχία έχει οριστικά διαλυθεί οδικά. Τα χωριά κουτσά στραβά, λόγω ας πούμε μειωμένης κίνησης σε σχέση με τους κεντρικότερους δρόμους, υπάρχουν οδικά, ο δρόμος προς Άρτα αποσυντίθεται.
Ως πότε τελικά ο καθένας θα διαμαρτύρεται στο σπίτι του και έξω από αυτό θα φοβάται να μιλήσει και να φωνάξει;
Γιατί δε συγκεντρώνονται οι κάτοικοι των πόλεων αυτών να υπογράψουν σχετικές καταγγελίες και μηνύσεις στους δήθεν αυτούς δημάρχους και ανέχονται να ζουν σαν ταλιμπάν το 2010;
Γιατί δε ρωτούν τον εαυτό τους να βρουν έναν και μόνο λόγο για να ψηφίσουν πάλι τους ίδιους και τους ίδιους, μόνο και μόνο γιατί απολαμβάνουν τη στήριξη των κομμάτων τους και νιώθουν έτσι ενδόμυχα οργασμό;

Σας ευχαριστούμε
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!