Υλικά
500 γραμμ. τυρί μασκαρπόνε (για ακόμη πιο ελαφριά απόλαυση, αντικατάστησε τα 250 γραμμ. μασκαρπόνε με 250 γραμμ. ρικότα κρεμώδη)
125 ml λικέρ
200 γραμμ. ζάχαρη κρυσταλλική
200 γραμμ. σαβαγιάρ
4 κρόκοι αβγού
3 δόσεις καφέ εσπρέσο
λίγο φρέσκο γάλα
λίγο κακάο για το πασπάλισμα
Εκτέλεση
Χτυπάτε με σύρμα σε μπεν μαρί τους κρόκους για 10 λεπτά μαζί με τη ζάχαρη και το λικέρ ώσπου να αρχίζουν να πήζουν.
Ανακατεύετε το μείγμα του αβγού με το τυρί με σύρμα μαγειρικής μέχρι να γίνει ομοιόμορφο.
Βάζετε σε ένα μπολ λίγο γάλα και τον καφέ. Βουτάτε τα σαβαγιάρ στο γάλα (προσέξτε να μη σας μουλιάσουν και αρχίσουν να λιώνουν) και τα απλώνετε σε ένα ταψί. Απλώνετε από πάνω την κρέμα. Επαναλαμβάνετε για άλλη μια στρώση. Στην τελευταία στρώση απλώνετε γεναιόδωρα την κρέμα και πασπαλίζετε με κακάο.
Σκεπάζετε με μια διαφάνεια το ταψί και το αφήνετε στο ψυγείο, περίπου 6 ώρες.
Πηγή http://eimaimama.blogspot.com/