tromaktiko: «Πάτησε» την Ιντερ, με «τριπλέτα-φωτιά!»

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

«Πάτησε» την Ιντερ, με «τριπλέτα-φωτιά!»



Πιάνοντας «διαστημική» απόδοση, κυρίως στο πρώτο ημίχρονο, ο Παναθηναϊκός επιβλήθηκε της Ιντερ με 3-2, σε μια σπουδαία φιλική αναμέτρηση που πραγματοποιήθηκε στο «Ρότζερ Σέντερ» του Τορόντο. Μεγάλος πρωταγωνιστής για το «τριφύλλι» ο Τζιμπρίλ Σισέ, που πέτυχε δύο γκολ (13’, 21’) ενώ ένα ακόμη πρόσθεσε ο επίσης εξαιρετικός Σεμπάστιαν Λέτο.


Για 61’ λεπτά αγωνίστηκε ο Σίντνεϊ Γκοβού, που έδειξε μεγάλη διάθεση (σ.σ. ακόμη και στην άμυνα), χωρίς όμως να κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία του.
Με 4-2-3-1, βασικός ο Γκοβού
Ο Νίκος Νιόπλιας παρέταξε την ομάδα του με σύστημα 4-2-3-1, χρησιμοποιώντας τον Νίνη ως επιτελικό μέσο τον Γκοβού στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής, τον Λέτο στο αριστερό και τον Τζιμπρίλ Σισέ στην κορυφή της επίθεσης. Να σημειωθεί ότι το περιβραχιόνιο του αρχηγού φόρεσε ο Κώστας Κατσουράνης.



«Τριπλέτα-φωτιά» με Σισέ, Λέτο, Νίνη



Εντυπωσιακός ήταν στο πρώτο ημίχρονο ο Παναθηναϊκός που μετά τα πρώτα 2-3 λεπτά της αναμέτρηση -διάστημα στο οποίο παρουσιάστηκε «μουδιασμένος»- κυριάρχησε σχεδόν σε όλο το υπόλοιπο διάστημα. Με ηγέτη τον Σισέ (σ.σ. εκτός από τα δύο γκολ έκανε πολλή δουλειά σε διάφορους τομείς) και πολύ καλούς τους Λέτο (σ.σ. έκανε μερικές εξαιρετικές και πολύ φαντεζί ενέργειες) και Νίνη, το «τριφύλλι», όχι απλά «κοίταξε στα μάτια» μια ομάδα που πέρσι σάρωσε σε Ιταλία και Ευρώπη, αλλά κυριολεκτικά την... τρόμαξε.
Το συγκρότημα του Νιόπλια πίεσε ψηλά (σ.σ. αποδιοργανώνοντας τους νερατζούρι), είχε κοντά τις γραμμές του, με καλή κυκλοφορία της μπάλας και παράλληλα παρουσιάστηκε «φαρμακερό» στις αντεπιθέσεις.
Δύο γκολ σε 8 λεπτά ο Σισέ
Το σκορ άνοιξε μόλις στο 13’ ύστερα από συνδυασμό των Λέτο και Σισέ, με τον Γάλλο να βρίσκει δίχτυα, παίρνοντας το «ριμπάουντ» από δική του προσπάθεια. Πριν καλά-καλά συνέλθουν οι Ιταλοί, ο διεθνής επιθετικός «χτύπησε» και πάλι, καθώς εννέα λεπτά αργότερα διπλασίασε τα τέρματα για τον Παναθηναϊκό μετά από ατομική ενέργεια και σουτ-«κεραυνό».
Μετά το 25λεπτο και για περίπου 15 λεπτά η Ιντερ πήρε τα ηνία του παιχνιδιού και πίεσε αρκετά την ελληνική ομάδα, χωρίς, ωστόσο να κάνει τις πολύ μεγάλες ευκαιρίες, αφού ο Παναθηναϊκός διατήρησε την ψυχραιμία του, κρατώντας του Ιταλούς μακριά από τα καρέ του. Με μπροστάρη τον Καμπιάσο πάντως και εκμεταλλευόμενη κάποια λάθη στα μετόπισθεν, η ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ κατάφερε να μειώσει στο 32’ με τον Σαμουέλ Ετό, ένα γκολ το οποίο κάλλιστα το ελληνικό συγκρότημα μπορούσε να είχε αποφύγει.
Εντούτοις, ο Παναθηναϊκός όχι μόνο δεν πανικοβλήθηκε, αλλά απάντησε και με τρίτο γκολ (41’), το οποίο αυτή τη φορά προήλθε από εξαιρετική αντεπίθεση με δημιουργούς τους Βύντρα, Νίνη και «δήμιο» τον Σεμπάστιαν Λέτο.
Δεν έχασε τη συνοχή του, παρά τις αλλαγές
Στο 61’ ο Νίκος Νιόπλιας προχώρησε σε αρκετές αλλαγές, με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη συνοχή του σαν ομάδα, καθώς και οι παίκτες που μπήκαν απέδωσαν σε αναλόγως υψηλό επίπεδο με τους βασικούς. Στην επανάληψη βέβαια ο ρυθμός του αγώνα ήταν κάπως πεσμένος και τις φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες να είναι λίγες.
Σε γενικές γραμμές η Ιντερ είχε τον έλεγχο, όμως ακόμη κι έτσι το «τριφύλλι» δεν αντιμετώπιζε ιδιαίτερα προβλήματα στην «αναχαίτιση» των αντιπάλων του. Ετσι οι «νερατζούρι» αναλώνονταν σε κάποια μακρινά σουτ τα οποία δεν ανησυχούσαν τον Παναθηναϊκό.
Άκόμη και τo όμορφο γκολ του Κουτίνιο στο 86’ δεν μπορεί να αλλάξει την εξαιρετική εικόνα που παρουσίασαν οι «πράσινοι» συνολικά στο ματς, στο οποίο παρουσίασαν μια σπουδαία εικόνα «ομάδας», με μεγάλη διάθεση, σωστή αλληλοκάλυψη και δυνατό πρέσινγκ.
Και τέταρτο γκολ που ακυρώθηκε
Στο 66' ο Παναθηναϊκός σκόραρε για τέταρτη φορά και πάλι με τον Σισέ, ωστόσο ο διαιτητής με τη σύμφωνη γνώμη του βοηθού ακύρωσε το γκολ. Κι αυτό γιατί μετά την προσπάθεια του Νίνη η μπάλα πέρασε άουτ οριακά, με τον Ελληνα μέσο όμως να συνεχίζει την προσπάθεια του, πασάροντας στον Γάλλο που σημείωσε το ακυρωθέν τέρμα. Το τελικό σφύριγμα του διαιτητή βρήκε τον Παναθηναϊκό να κερδίζει και πάλι το ιταλικό «μεγαθήριο» όπως δηλαδή και στις 26/11/2008 μέσα στο Μιλάνο (σ.σ. 1-0 με γκολ του Σαριέγκι) για τους ομίλους του Champions League.

ΟΙ ΚΥΡΙΟΤΕΡΕΣ ΦΑΣΕΙΣ:

89': Κοντά στην ισοφάριση η Ιντερ. Ο Μαϊκόν σεντράει, ο Μιλίτο πιάνει την κεφαλιά από καλή θέση αλλά η μπάλα φεύγει άουτ.

88': Εξαιρετική τρίπλα του Σεϊταρίδη από δεξιά, έπιασε το σουτ με το εξωτερικό φάλτσο, αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει.

86' ΓΚΟΛ: Ο Μαϊκόν βρίσκει τον νεαρό Κουτίνιο μέσα στην περιοχή και ο τελευταίος με εξαιρετικό σουτ στέλνει τη μπάλα στη γωνία του Τζόρβα για το 3-2

76': Εκτέλεση κόρνερ του Μαϊκόν, κεφαλιά του Σάμουελ, μπλόκαρε ο Τζόρβας

67': Νέο δυνατό σουτ του Αλίμπετς, η μπάλα ψηλά άουτ

55': Ο Μανσίνι αποφεύγει εξαιρετικά τον Σπυρόπουλο, πασάρει στον Αλίμπετς, το πλασέ του οποίου όμως είναι άστοχο.

53': Ατομική ενέργεια και δυνατό σουτ από τον Όμπι έξω από την περιοχή, άουτ η μπάλα

49': Ο Νίνης θέλει να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση φάουλ από πλάγια θέση αλλά ο Ορλαντόνι μπλοκάρει στη γωνία του

45': Ωραία προσπάθεια από τον Όμπι που έκανε το σουτ από πλάγια θέση αλλά η μπάλα πέρασε άουτ.

44': Ο Πάντεφ βρίσκεται έξω από τη μεγάλη περιοχή και σουτάρει, αλλά η μπάλα φεύγει ψηλά άουτ.

41’ ΓΚΟΛ: Ο Βύντρα «κλέβει» τη μπάλα στο ύψος της σέντρας και δίνει στον Νίνη οποίος βγάζει με εξαιρετικό τρόπο τον Παναθηναϊκό στην αντεπίθεση. Την κατάλληλη στιγμή, ο 20χρονος διεθνής παίκτης τροφοδοτεί τον Λέτο και ο Αργεντινός μεσοεπιθετικός πλασάρει υποδειγματικά τον τερματοφύλακα της Ιντερ
37': 1-2 των Ετό και Καμπιάσο και σουτ του Καμερουνέζου με δύναμη από το ημικύκλιο, μπλοκάρει όμως ο Τζόρβας.
35': Ο Σισέ γυρίζει τη μπάλα από τα δεξιά, ο Νίνης επιχειρεί να σκοράρει με τακουνάκι, χωρίς όμως να τα καταφέρει
32' ΓΚΟΛ: Το 1-2 από τους Ομπίνα και Ετό, ο πρώτος γυρίζει στην περιοχή, η άμυνα του Παναθηναϊκού αδρανεί, ο Καντέ προσπαθεί να διώξει, όμως η μπάλα χτυπάει πάνω στον Σαριέγκι και στρώνεται στον Ετό που μειώνει σε 2-1
29': Δυνατό σουτ του Ετό, η μπάλα ψηλά άουτ.
26' Δυνατό σουτ του Καμπιάσο έξω από την περιοχή, η μπάλα πέρασε μόλις άουτ
21’ ΓΚΟΛ: «Κεραυνός» του Σισέ -ύστερα από ατομική προσπάθεια- και η μπάλα καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα της εστίας των πρωταθλητών Ευρώπης
20': Ομορφη σέντρα του Νίνη από δεξιά ο Σισέ θα κάνει το πλασέ αλλά η μπάλα θα περάσει λίγο άουτ.
17': Νέα καλή φάση για την Ιντερ. Μετά από συνδυασμό των παικτών του Μπενίτεθ έξω από την περιοχή, ο τελικός αποδέκτης της μπάλας Καμπιάσο σουτάρει δυνατά με τη μπάλα να περνάει λίγο έξω από τα δοκάρια της ελληνικής εστίας.
13’ ΓΚΟΛ: Σέντρα του Λέτο, για τον Σισέ το σουτ του τελευταίου απομακρύνει ο τερματοφύλακας Ορλαντόνι, ωστόσο ο στράικερ του Παναθηναϊκού επωφελείται από την επαναφορά και με κοντινό πλασέ στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0
11’: Καλή ευκαιρία για την Ιντερ. Σουτ του Ομπίνα έξω από την περιοχή, η μπάλα φεύγει μόλις άουτ
7': Ομορφη κίνηση από τον Σωτήρη Νίνη, ο νεαρός μεσοεπιθετικός «ανοίγει» προς τα δεξιά για τον επερχόμενο Βύντρα, ωστόσο το γύρισμα του τελευταίου απομακρύνεται εύκολα από την αμυντική γραμμή των «νερατζούρι»
4’: Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς είναι για τον Παναθηναϊκό. Ο Λέτο επιχειρεί ωραία σέντρα για τον Σισέ, χωρίς όμως να βρει τον Γάλλο επιθετικό.
ΣΚΟΡΕΡ: 13', 21' Σισέ, 41' Λέτο - 32' Ετό, 86' Κουτίνιο

Οι συνθέσεις:
ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ν. Νιόπλιας): Τζόρβας, Σαριέγκι, Καντέ, Βύντρα (61' Σεϊταρίδης), Σπυρόπουλος (61' Μπιάρσμιρ), Σιμάο (89' Μαυρίας), Κατσουράνης (61' Καραγκούνης), Γκοβού (61'Μαρίνος), Λέτο (78'Ιωαννίδης), Νίνης (78'Δημούτσος), Σισέ (78' Πετρόπουλος).

ΙΝΤΕΡ (Ρ. Μπενίτεθ): Ορλαντόνι, Κόρντομπα (46' Μπιαμπιάνι), Ζανέτι, Ετό (46' Ματσίνι), Μαρίγκα (73' Μαϊκόν), Καμπιάσο (73' Σάμουελ), Όμπι (73' Μιλίτο), Ματεράτσι (73' Λούσιο), Κίβου (46' Αλίμπετς), Πάντεφ (46' Ρίβας), Ομπίνα.

* Στο γήπεδο βρέθηκαν περίπου 8-10.000 φίλαθλοι, μεταξύ των οποίων και περίπου 1000 ομογενείς για να παρακολουθήσουν τον Παναθηναϊκό. Βεβαίως υπάρχουν και οπαδοί των νταμπλούχων Ιταλίας.
* Ζιλμπέρτο Σίλβα, Μπουμσόνγκ και Φερνάντες βρέθηκαν στο γήπεδο, αλλά δεν αγωνίστηκαν, καθώς οι τρεις τους ακολούθησαν ατομικό πρόγραμμα.

http://www.ethnos.gr/
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!