tromaktiko: Διακοπές στα Χανιά

Παρασκευή 13 Αυγούστου 2010

Διακοπές στα Χανιά



Για τις φετινές μας διακοπές διαλλέξαμε με την οικογένειά μου (με τη γυναίκα και τις 2 κόρες μου 8 και 10 ετών), να έρθουμε στα πανέμορφα Χανιά. Διαλέξαμε το Perle Hotel (ας πούμε 5 αστέρων) στο Ακρωτήρι Χανίων γιατί μας προσεφέρθηκε μια πολύ καλή τιμή.
Η τιμή που μας είπαν τηλεφωνικά ήταν 105 ευρώ για ένα δωμάτιο σε all inclusive. Επειδή η τιμή για Αύγουστο μου φάνηκε πάρα πολύ καλή, ρώτησα και δεύτερη φορά στο τηλέφωνο αν είναι σωστή. Μου το επιβεβαίωσαν κ Î! �στειλα προκαταβολή. Λέω χρονιά κρίσης είναι, οι ξενοδόχοι έβαλαν νερό στο κρασί τους. Πλανάσθε πλάνην οικτρά φίλες και φίλοι μου.

Το ξενοδοχείο ήταν παραμελημένο εντελώς με πολλά τεχνικά προβλήματα εντός και εκτός δωματίων. Σε πολλά σημεία είχαν πέσει και σοβάδες από τους εξωτερικούς τοίχους. Οι κήποι σε άθλια κατάσταση και εντελώς ξεροί σε κάποια σημεία. Η ηχομόνωση στο κεντρικό κτίριο του συγκροτήματος, ανύπαρκτη. Από πλευράς ασφάλειας στις πισίνες η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη, με πλακάκια να γλιστράνε και μια εικόνα παντελούς εγκατάλειψης. Αν ήσουν τυχερός μπορεί να έβρισκες ξαπλώστρα να ξαπλώσεις σε κάποιο σημείο δίπλα στην πισίνα χωρίς να κυνδινεύεις ! να σπάσεις ή να κόψεις κανένα πόδι από τα σπασμένα πλακάκια ή τις ανισόπεδα τοποθετημένες πλάκες. Στις νεροτσουλήθρες για τα παιδιά, η κατάσταση ήταν ακόμα χειρότερη αφού δεν υπήρχε καν διαχωριστικό από την παιδική στη βαθειά πισίνα με κίνδυνο να πνιγεί κάποιο παιδί αν δεν έχεις συνεχώς τα μάτια σου πάνω του ή να το χτυπήσει κάποιος από αυτούς που κατεβαίνουν με φόρα από τις νεροτσουλήθρες.

Όσο αφορά το δωμάτιο, ήταν άνετο για 4 άτομα (πάντα κάνεις παραχωρήσεις στις διακοπές σου) αλλά το ράντζο που είχαν βάλει για να κοιμηθεί η κόρη μου ήταν διαλυμένο και δε μου το άλλαξαν μετά από τα παράπονα που έκανα στην καμαριέρα που είδα. Καταλήξαμε να κοιμόμαστε εναλλαξ με το ένα παιδί κάθε βράδυ στο διπλό κρεβάτι. Όσο αφορά τον καθαρισμό του δωματίου ήταν απλά ανύπαρκτος. Έπρεπε να κάνω φασαρία για να μου αλλάξουν σεντόνια μετά από 5!!! ημέρες. Η καθαριότητα γενικά του ξενοδοχείου ήταν σε άθλια κατάσταση παντού. Σκουπίδια αλλά και βρωμι! ές σε κάθε γωνιά του ξενοδοχείου.

Το φαγητό σε ποιότητα και ποικιλία ήταν μέτριο. Η εξυπηρέτηση στο εστιατόριο και στο μπαρ ήταν πολύ αργή και με πολλά νεύρα από μέρους μας για να εξυπηρετηθούμε. Ειδικά στο μπαρ η κατάσταση ήταν ανυπόφορη. Φτάσαμε να περιμένουμε μέχρι και 45 λεπτά για να εξυπηρετηθούμε από το ένα και μοναδικό άτομο που έκανε ότι μπορούσε αλλά με τους δικούς του ρυθμούς. Από το προσωπικό το οποίο όταν δεν είχε πολύ δουλειά μάθαμε διάφορα όσο αφορά τα προβλήματα που αντιμετωπίσαμε σαν πελάτες και καταλάβαμε ότι γενικώς επικρατεί μια αναστάτωση και μια φιλοσοφία αρπαχτής.

Σε τελική ανάλυση θα προτιμούσα να πληρώσω κάτι παραπάνω και να έχω πιο σωστή εξυπηρέτηση παρά αυτό που έζησα και τελικά κατέληξα να κινούμαι περισσότερο χρόνο εκτός ξενοδοχείου για να τρώω και να πίνω σαν άνθρωπος έστω και αν θεωριτικά τα είχα πληρωμένα. Οπότε φίλοι μου, όταν ακούτε τόσο καλές προσφορές να είστε λίγο περισσότερο ψηλιασμένοι για το τι θα πάρετε σαν αντάλλαγμα. Τα Χανιά πάντως παραμένουν πανέμορφα. Άντε και του χρόνου με λιγότερα προβλήματα.
     



Εδώ σχολιάζεις εσύ!